miercuri, 12 iunie 2019

SOS Moldova, aiureli interne și de afară

Plahotniuc

Acum cum putem cataloga Republica Moldova, adică Basarabia, chestiune internă sau externă? 
Pentru scriitorii de pe ziduri Basarabia e România.
Chestiunea este un pic diferită și ultimele evenimente i-a luat pe toți prin surprindere. Mult lăudatele servicii SIE și SRI care fac și desfac politica în România și sunt statul paralel, sau dovedit paralele cu evenimente desfășurate în Republica Moldova.
Dacă nu suntem în stare să aflăm ce  se întâmplă în singurul stat în care limba oficială este româna, chiar dacă Dodon prezidentul crede că vorbește moldovenește înseamnă că avem servicii de informații atât de  incompetente, cum constatam pe vremuri din interacția cu securiștii de la institut. Sunt moștenitorii colonelului care ne explica că ei se ocupă de securitate, noi doar de nucleară!

Păreriști de genul Ion Cristoiu și mai ales Ioana Ene Dogioiu, etern îndrăgostita de palavrele băsesciene au pus tunurile pe Iohannis.
De ce nu a sărit ca ars să susțină pe Maia Sandu și guvernul contra naturii format dintre proeuropenii chișinăuani și socialiștii lui Dodon spun ei?
În plus blegovețul Cristoiu mai dă și de la el că e slugă la nemți. Păi dacă ar fi fost, poate îl ținea Merkel la curent cu ce se coace la Chișinău. În plasa acestor evenimente curioase cade și Valentin Naumescu, un analist astuțios al externelor.

De ce a fost făcut acest pact aparent împotriva naturii? Păi ca să se scape de caracatița numită Plahotniuc. Acesta pur și simplu a acaparat în nume presonal această țărișoară producătoare de vin bun și de emigranți cu pașaport românesc.
Din aceast punct de vedere Plahotniuc este un acaparator de putere și de țară mult mai periculos decât era Dragnea în România. Din acest motiv Rusia putinistă și America trumpistă s-au înțeles să scape de acest crocodil. La acest pact a cuplat și Uniunea Europeană.
Numai boșorogul de la Externe nu știa nimic, că tot este acum prezidentul Afacerilor Europene dată de președinția europeană românească. Imbecilul de Meleșcanu a susținut inițial poziția lui Plahotniuc, ca abia acum să susțină legitimitatea guvernului Mia Sandu. 
Din acest punct de vedere Iohannis a fost mult mai reținut și doar chestionat a spus sec că poziția MAE este și a lui.
Poate că Dogioiu avea dreptate doar când a sugerat că trebuia inițiat un comitet de criză privind situația din R. Moldova?

Aseară am urmărit pe maestrul Cristoiu cum prevedea că moțiunea va avea succes. Pentru prima dată mă îndoiesc, mai ales că Ponta nu a semnat moțiunea, dar vrea un premier de la ei. Vorba aia: la plăcinte înainte, la război înapoi.  

2 comentarii:

  1. Melescanu este agent sovietic reciclat in agent pro-rus. El minte, tergiverseaza, face tot ce-i sta in putiinta sa nu fie bine pentru Romania europeana, iar a ajuta cu ceva Republica Moldova nici atat nu misca un deget! El trebuie indepartat de la MAE. Cum nici Johannis nu e liber sa ia decizii legate de Chisinau, pentru ca nu stie de ce itze sa traga, Europa insasi, sau, mai bine zis, Germania insasi fiind dubioasa ca atitudine fata de subiect, avem penibila si tragica situatie in care numai niste politicieni rebeli si curajosi mai pot lupta pentru cauza moldoveana...Greu sa avem mari sperante cand peisajul politic romanesc e IMPANAT cu agenti pro-rusi!!! Deci nici motiunea de care ne agatam cu sufletul la gura nu stiu ce sanse are...Lehamitea de a fi roman e legitima la ora actuala...intr-o tara cu zvac adevarat, ar fi fost toata lumea in strada sa-l demita pe Melescanu si sa ceara caderea guvernului Dancila pentru impulsionarea politicienilor!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur ca recunosti ca SRI si SIE sunt statul paralel. Am revazut anul acesta intalnirea televizata finala dintre Basescu si Geoana la prezidentiale care i-a adus victoria primului. Am fost surprins sa il vad pe Iohanis langa Antonescu in primul rand al audientei. Asta in timp ce Iohanis nu era nici macar membru de partid (s-a inscris in PNL in 2013). Cred ca inca de atunci aceasta era pregatit pentru a ii lua locul lui Basescu dupa terminarea mandatului. Din acest motiv cred Antonesacu nu a vrut spuna nimic cand a fost inlaturat din lupta pentru presedentie la urmatoarele alegeri, vina fiind aruncata pe PSD care, dupa ce a primit postul de premier nu a mai vrut sa respecte intelegerea ca USR-ul sa sustina candidatul PNL-ului. Pentru ca Antonescu a acceptat sa fie in campanie in pozitia de iepure. La fel cum a fost si Stolojan pentru Basescu la primul sau mandat. A fost una din cele mai mari dezamagiri ale mele in politica romaneasca. Macar Stolojan a primit un mandat de europarlamentar, pe cand el a fost taiat de pe lista. A acceptat ca salariul de europarlamentar sa intre in familie in contul sotiei.

    RăspundețiȘtergere