marți, 18 iunie 2019

După moțiunea de cenzură


Moțiunea de cenzură a căzut! Au votat pentru ea, doar cei din opoziție, unii spuneau că s-au făcut negocieri.
Cu cine?
Cred că jurnaliștii pe care i-am urmărit nu au sesizat ceva esențial, că atunci când au căzut guvernele Boc și apoi Ungureanu, cei la putere erau parlamentari PDL! Este o mare diferență între aceștia și acesti parlamentari de la PSD, ALDE. Pur și simplu calitatea lor intelectuală a acelor de azi de la PSD și ALDE nu le permite să sesizeze dezastrul politic în care se află și consecințele cumplite economice pe care le provoacă această guvernare, care este mult sub cea a lui Văcăroiu, dacă își mai aduc aminte unii, când inflația era peste 100%!
Degeaba s-a negociat, majoritatea absolută, poate 80% simt că nu vor mai fi parlamentari la sfârșitul lui 2020 și imens nu le pasă de viitor.
Așa că această cădere a moțiunii de cenzură este pentru coaliția PSD ALDE este o victorie a la Pyrrhus.
Urmează ca acest guvern Dăncilă să mărească punctul de pensie la 1265 lei adică cu 15% în septembrie acest an. Și asta când se profilează un deficit bugetar imens.
Dacă aveau cât de cât realism politic treceau în opoziție. De această dată nu se va mai întâmpla ca în 2016, nu-i mai salvează electoratul și vor suferi un eșec dramatic, care se va confirma cu neintrarea în turul 2 la prezidențiale în această toamnă.

S-au strâns 200 de voturi, a lipsit surprinzător deputatul USR Cristian Ghinea care își dăduse demisia înainte de moțiune. Nu mă mir totuși, ajuns în politică din ziarist la Dilema veche, după ce absolvise London School of Economics, ajuns chiar ministrul fondurilor europene cu o prestație submediocră, un tip arogant și obraznic (am avut la un moment dat o dispută pe forumul Dilemei) a dat  adevarata sa măsură, îl doare-n bască de prostime. Este cel mai periculos și prost exemplu pentru USR.

Am urmărit pe câțiva analiști politici, mulți dinttre ei fiind păreriști, adică își iau părerile drept realitate obiectivă. Campioană la părerisme este madam Dogioiu și m-am bucurat că Florin Roman de la PNL a tamponat-o bine. Mai ales că tot timpul desconsideră contribuțiile în bine ale lui Iohannis la actualitatea politică. Alții au învinovățit PNL de eșecul moțiunii, aceasta a căzut din motivele de mai  sus, pentru că PNL dorea guvernarea spte deosebire de USR, care greșește și se înșeală.

Citesc ca să-mi ies din sărite Cotidianul lui Rațiu ajuns pe mâna lui Cornel Nistorescu, ajuns un caz trist de fost jurnalist. A avut mîrșăvia să pună în gura lui Iohannis declarație că sprijinim persoane și nu instituții, zisă de boșorogul pensionar de la Externe Meleșcanu.

L-am urmărit și pe Stelian Tănase cărui îi respect opiniile fără să fiu de acord cu ele. Are dreptatea când spune că Iohannis nu va avea adversari la prezidențiale, dar se înșeală în privința lui Rareș Bogdan, care îi pare prea naționalist. Cred că tendința conservatoare va prevala în PNL și Rareș se va impune.

10 comentarii:

  1. citez:"L-am urmărit și pe Stelian Tănase cărui îi respect opiniile fără să fiu de acord cu ele". Dar oare cu cine esti tu de acord(intreb pentru un prieten?) poate cu tine insuti!!!!Cat despre Ghinea(proaspat demisionar din usr) , ce ai cu el? e scolit pe afara, acum vezi ca a fost submediocru in guvernare?Florin Roman e ala agresiv cu ochelari galbeni care fabuleaza in Parlament? Vai noua!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Educația superioară afară în Occident nu te face mai deștept. Citește ce a scris Mike Pană despre Politehnica românească. Ghinea este un mediocru.
      Cu Florin Roman te cam înșeli, hipsterul cu ochelari galbeni era Gigel Știrbu.
      Uite sunt cel căruia îi citești blogul, am dreptul să nu fiu de acord cu unii, care în loc să facă analize își dau cu părerea și își iau părerile adevăruri, eu n-am dreptul la păreri? hahahaha....

      Ștergere
    2. Joe, citeste mai atent(haha) cred ca esti de acord cu prima parere: "Dar oare cu cine esti tu de acord?(intreb pentru un prieten) poate cu tine insuti!!!!"Cat despre Ghinea, nu ai prins nuanta pentru esti repezit(haha) Tocmai ce spuneam ca e ifosat cu studii in Occident, dar e mai MULT decat mediocuru, e chiar NUL!!!. Cat despre hipserul cu ochelari galbeni, e drept ca l am confundat cu un alt circar , ala cu portofelul. frumoasa alternativa de guvernare!!!!. Nu intru in dispute "FINE" pe subiectul "POLITICA"

      Ștergere
  2. Salut Joe
    Nu prea sunt de acord cu aceasta pleiada de jurnalisti de la emisiunile " de investigatie " ale posturilor TV de antena , care patrund in conducerea statului , dar se pare ca ai dreptate in ceea ce il priveste pe Rares Bogdan. El este cea mai populara voce dintre poiticienii opozitiei. Dar stii cum este : cu o floare nu se face primavara !! Cu jurnalistii astia de investigatie ajunsi in conducerea statului am cam luat plasa - vezi Andronic , vezi Firea , vezi Turcescu , mai era si ala de la Catavencu care s-a facut de c..t ca guvernator al Deltei Dunarii si mai sunt vre-o zece care au fost pina acum si au fost degeaba sau ca sa faca NIMIC spre RAU
    De fapt , cel mai bun politician in viata creat de opozitie de-alungul anilor este Tariceanu , care este foarte mare fata de cei d=care au ramas in partidul liberal , chiar daca in prezent este acuzat de fi "ciuma rosie" Iti amintesc ca un mare liberal roman a spus de mult : Politica liberala este din totdeauna un drept de a opta pentru orice varianta spre a fi cit mau sus , si acesta este un crez pe care l-a urmat. Propaganda este propaganda si este arta de a mintii poporul.
    Este singurul candidat veritabil al actualei puteri la presedentie !!! Si tot el va va curata si pe voi , pe actualii liberali ( fiindca asta lasi sa se inteleaga ca ai fi ) de tot felul de ipocriti cu unii chiar incapabili , care se multumesc doar cu ce le da de pomana puterea ( salarii/cistiguri bune , munca de nimic , protectie impotriva justitiei pentru anchetarea faptelor lor de coruptie si de influenta.
    Sa speram ca stinca care este PSD va gira din start candidatura lui Tariceanu la presedentie fiindca alt personaj marcant nu au.

    Aaa.. sa nu uit ! Nu stiu de ce esti impotriva noastra a pensionarilor ca si tu esti pensionar !
    O zi buna !!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De unde până unde ai tras concluzia că sunt împotriva pensionarilor?
      Faptul că pesedeii au promis că măresc pensiile fără o bază economică este inteligență? Cred că este iresponsabilitate. Probabil că ar trebui ca pensiile mici să crească, unele sunt bătaie de joc, mai sunt și pensiile de ceapiști. Și după cum observi se consumă la cârciumă la țară pentru că prin curte mai este o găină, un godac....
      În privința lui Tăriceanu te înșeli profund, este fundamental prost, a trecut târâș grăpiș prin Hidrotehnică. Faptul că este prezentabil și că a fost bine crescut nu-i scuză lipsa de inteligență și bun simț!
      Este un rebut.
      Stânca pesedistă este mai mult de lut, care va fi ștearsă de valul schimbării.

      Ștergere
    2. Astea sunt opiniile taie.
      1. Ai uitat sa spui ca atunci cind conduci un autoturism in stare de ebrietate si faci accident pe trecerea de pietoni ar trebuii conform legii minimale sa platesti si cu puscaria . Dar mentorului tau spiritual ( Orban ) nu i s-a intimplat deoarece stinca aceea de lut cum zici tu a dat ordin la procuror sa stinga cazul , au mai fost si niste martori falsi din servicii , etc , etc
      2. Probabil ca ai o pensie foarte mare de nu iti pasa. Bravo tie ! daca erai in situatia civila ai fi vazut ca te bucurai de orice mica sau mare marire de pensie ti-o da statul.In statul roman pina acum doar Tariceanu ( inca de cind era priministrul lui Basescu si PSD-ul au marit pensiile, Nici nu vreau sa imi amintesc ce s-a intimplat pe vremea cind Basescu l-a debatcat pe Tariceanu si a inceput blocajul.
      3. Nu stiu cum a trecut Tariceanu prin facultate , dar stiu ca am avut un guvern CIOLOS care era format numai din premianti din scoli si facultati si scoliti prin strainatate si care au realizat un mare c..t la guvernare pentru noi dar probabil bun pentru ei. Asta este soarta celor care confunda ambitia cu dotarea. Sunt ambitiosi sa fie premianti si sunt niste idioti atunci cind sunt pusi sa munceasca.
      3 Toti suntem rebuturi . Mai ales cei care suntem din fostele tari socialiste. Educatia de atunci nu se pune cu nevoile de acum. si asta este o explicatie pentru romani , care am ajuns de unde am plecat acum vre-o 300 de ani , adica am revenit la un neam de slugi ai altora si impotriva noastra .
      4. Inteligenta este o calitate cu care te nasti , Destepciunea este cea pe care ti-o formeaza viata, Cunosc atitia oameni inteligenti care saliveaza inj sec cind se uita la o vitrina de mincare buna ca imi vine sa imi iau cimpii.
      5. Singurul om inteligent care a condus Romania a fost din pacate Basescu , Si cu ce ne-am ales ? Praful de pe toba !!!!
      Si mai sunt si altele.

      Ștergere
  3. Oricum mă bucur că pot polemiza cu cititorii mei, la bunăvedere!

    RăspundețiȘtergere
  4. Joe,
    De ce te miri de rezultatul motiunii. Este perfect pentru Iohanis. In campania pentru prezidentiale are pe cine sa critice (nu poate critica un guvern PNL) si in plus ii da un cartonas galben lui Orban ca nu a fost in stare sa doboare guvernul Dancila. Asa ca de acum incolo - asculta comanda la mine.
    Pentru viitor sa i-ti prezint un scenariu!
    Cu acest guvern Iohanis castiga alegerile prezidentiale. Dar, dupa ele dintr-un anumit motiv (motiune de cenzura sau suparare) guvernul Dancila cade si se formeaza un guvern PNL-USR, alianta PSD-ALDE nepropunand un prim ministru. Acestia se cearta mai tare ca acum (intervin si banii de impartit) iar PSD-ul in opozitie critica guvernul (dupa instalare cum a facut si cu guvernul Ciolos pe care l-a votat). Si se ajunge la alegeri parlamentare iar PSD-ul revine la un procentaj mare si formeaza noul guvern. Si astfel se asigura de un nou mandat pe patru ani. Pentru ca Iohanis, care nu mai poate candida, nu mai are de ce sa lupte. Din pacate pentru el, cu un guvern PSD nu mai poate face ca Basescu in al doilea mandat o indatorire a tarii datorita crizei financiare datorate guvernarii proaste a guvernului Tariceanu care a fost acuzat ca a avut crestere economica pe consum prin reducerea impozitului pe salarii. O campanie similara este acum cu guvernul PSD deoarece a crescut pensiile si salariile.
    Orban in aceste conditii primeste cartonasul rosu si este schimbat cu noua vedeta a PNL-ului, Rares Bogdan care, are conditii sa-si implineasca visul de a aduce PNL-ul la groapa de gunoi a istoriei.
    Ce crezi este posibil un asemenea scenariu?

    RăspundețiȘtergere
  5. Moțiunea de cenzură s-a bazat pe două părți, ambele la fel de penibile și ridicole. Cum au putut fi atît de idioți cei care au avut inițiativa asta ? Cînd de curînd am ascultat intervenția isterică și prostească a unei țațe de la USR (i-am uitat numele) am închis. Ăștia se cred mai capabili decît cei din actuala majoritate și ar vrea să conducă țara ? Vax !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dragă Sorin, acest parlament trăiește ca pe vremea lui Nero, sau Mihai Paleologu în 1453 la Constantinopole.
      Nu mai are nicio legătură și percepție cu realitatea, o spun chiar foștii pesediști de la PRO România.
      Așa că moțiunea asta proastă, idioată era muuuuuult mai inteligentă decât Vasilica D. și șleahta aferentă.
      Nenorocirea este că prostia lor ne afectează pe toți!

      Ștergere