luni, 3 iunie 2019

Săptămâna luminată


Cam așa ar trebui numită săptămâna care a trecut!

A început cu votul românilor la europarlamare care a fost covârșitor în favoarea partidelor de opoziție și s-a terminat cu vizita Sanctității Sale Papa Francisc. 

Vizita Papei a arătat din nou că românii latini sunt o punte între ortodoxie și catolicism, religii care vin de la Iisus!

Dacă nu s-ar fi mobilizat în așa număr oamenii decenți și normali ai patriei noastre am fi spus luni cu năduf că trăim într-o țară de rahat, că suntem o nație de slugi și alte răutăți.
În alte vremuri românii explodau în răscoale, acum au descioperit ceva mult mai eficient, VOTUL!
Oamenii au venit în așa de număr mare, cum am mai calculat, în mod real peste 65% din electorii din țară și foarte mulți și de afară, dacă ar fi fost lăsați să voteze.

De ce au venit așa de mulți, care au uimit și pe unii din colegii mei care prevedeau greșit că lucrurile au să rămână la fel?
Pentru că Dragnea ne-a tratat ca pe niște slugi cărora le întinzi o bucată de pâine în plus și românii i-au dat replica votului.

De fapt literatura clasică este plină de astfel de ciocoi care au profitat de anumite conjucturi și care s-au dovedit a fi niște personaje înfiorătoare.
Filimon l-a avut pe Dinu Păturică, Duiliu Zamfirescu pe Tănase Scatiu.
Comunismul ni l-a dat pe Ceaușescu, iar acum PSD pe Dragnea. Un îmbogățit prin jaful din Teleorman, cu un mesaj anti-european a fost pedepsit.
Parcă Dumnezeu a vrut să dea un exemplu înainte de venirea Sanctității Sale Papa. Chiar dacă nu justiția divină l-a pedepsit, ci cea lumească arată că am intrat în altă epocă. Este și rezutatul schimbării de mentalitate pe care l-a produs Uniunea Europeană, trăim mai bine, lumea călătorește, vede și învăță cum se poate trăi bine și acasă.
Oamenii, românii nu pot fi tratați ca niște argați, asta este lucrul simplu pe care nu l-a înțeles fostul jupân de Teleorman.

Rezultatetele votului au fost bune, dar imediat au început bruftuluieli în Opoziție, și jurnaliștii extrem de partizani au încurajat aceste controverse.
Ponta și-a dat din nou în petec, a început din nou să verse minciuni și venin, cu toate că la Catedrala Mântuirii Neamului, în cadrul vizitei papale s-a pozat cu Trabantul Orban, el Merțanul Ponta!

Cel mai rău fac însă disputele dintre USR și PNL. Se pare că USR vrea totul, prea repede.
Este de la sine înțales că lumea a vrut ceva nou, cu toate că a ignorat că Cioloș nu este de loc nou și imaculat în politică. Sper ca aceste asperități să fie aranjate prin discuții și compromisuri care să nu compromită.
Guvernul găinii  Dăncilă care a redescoperit fervoarea religioasă trebuie să devină cât mai curând istorie și se țină cont și de sfaturile de uniune și solidaritate ale Papei Francisc.

Pentru că Dumnezeu a știut că a venit în România și unde venea Papa ploaia se oprea!

2 comentarii:

  1. Vad ca vizita Papei si mesajul tau nu te-au ajutata sa renunti la ura. Pacat !!! Politica este imorala oriunde iar coruptia este peste tot . Cam asa a spus Papa la interviul din avion. Totusi , pentru ca esti politician lasa-ne in pace. Nimic nu te ajuta !
    dan

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Textul domnului Negut mi s-a parut exceptional. Am fost atat de disperati si inca suntem din cauza mafiei psd-alde-udmr, incat nu putem uita nemerniciile lor. Ne-am rugat, multi dintre noi, sa se-ntample o minune si sa scapam de ei...Ceva s-a intamplat si am inceput sa speram. Doamne, ajuta-ne sa scapam de mafie....

      Ștergere