duminică, 2 iunie 2019

Liverpool campioana Europei


În fine Klopp câștigă o finală de UEFA Champions League după două ratări, anul trecut cu Liverpool și mai demult cu Dortmund.

Cum a fost meciul de aseară?

Nu prea grozav! Pentru că Liverpool a avut o șansă chiar în secunda 23. Mane vrea să centreze în careu și Sissoko întinde mână și face henț, penalti, executat de Salah. Lloris intuiește și se aruncă, dar un penalti nu se apără se ratează așa că Lloris este mai încet decât șutul lui Salah. Restul reprizei Tottenham tot presază dar niciun șut pe poartă.
În repriza a doua Tottenham atacă, 8 la 3 șuturi pe poartă, Becker, portarul brazilian a lui Liverpool este bine plasat și apără tot. Și Klopp mută corect îl scoate pe Firmino, slab și-l bagă pe Origi care are o șansă și n-o ratează. 2-0 pentru Liverpool și meciul este terminat.

Cred că meritul acestei victorii și al acestui parcurs formidabil i se datorează în primul rând marelui antrenor Jurgen Klopp pe care comentatorii de la Digi Sport l-au declarat fără ezitare cel  mai bun din lume.
Ilie Dumitrescu spune că a detectat că Liverpool are cea mai bună apărarea din lume de la meciul cu Bayern.
Achizițiile Van Dyck și Allison Becker au fost   salutare. Trioul ofensiv și-a adus aportul, chiar dacă rezerva Origi a finalizat rezultatul. 
A fost un meci care mi-a amintit de Interul lui Herera din anii 60 care câștiga apărându-se!

Recunosc că sunt un fan vechi al lui Liverpool de pe vremea meciului din 1966 cu Petrolul Ploiești. Am suferit de câteva ori la televizor pentru că în Premiere League se joacă câteodată de parcă ar veni Apocalipsa fotbalului.
Am mereu discuții cu prietenul Iulian pe tema care este cel mai bun campionat, cel englez sau cel spaniol.
Acum totuși pare a fi cel englez unde sunt 6 echipe cu pretenții cvasiegale, Manchester City, Manchester United, Tottenham, Chelsea, Arsenal și mai ales Liverpool. 
paniolii au pe Barcelona și Real, aproape e doar Atletico Madrid. În rest Valencia, Sevilla sunt eșalonul 2. 

Așadar să ne bucurăm de fotbal și să așteptăm și la anul surprizele furnizate anul acesta. 

În țară Dumnezeu ține cu Papa, vremea de ploi și vijelii se oprește unde vine Papa.
La Șumuleu a fost o mare procesiune a Rusaliilor catolice. u fost unguri, polonezi, ucrainieni, români și alții. Temerile isterice de manifestări iredentiste nu s-au produs, unde vina Papa este pace pe pământ. 

Frumos a fost și la Iași, în Moldova unde trăiește în pace o comnuitate de catolici români.

Și aștept procesiunea de azi de la Blaj!

Un comentariu: