sâmbătă, 11 iulie 2020

Alianțele cât de necesare sunt?


Aceasta este problema la ordinea zilei alianțele care să asigure părții reformatoare și democratice succesul în alegerile locale și parlamentare din această toamnă.

Am citit cu amărăciune articolul domnului Valeriu Nicolae despre aceste lucruri. Din păcate el nu oferă nicio soluție. Dă în stânga și în dreapta acuză de conivențe între PSD și PNL. El visează la o ideală alianță USR PLUS care nu există, situație pe care și el o recunoaște.
După succesul nescontat al alianței în alegerile din 25 mai anul trecut această alianță alternativă a picat în cel mai în cel mai jalnic politicianism.
Mă întreb că atunci când îi critică lipsa de rezultate notabile în cariera lui Ludovic Orban, nu observă că acesta a făcut politică în ultimii 30 de ani și asta este marea lui realizare profesională. Pentru că a supraviețui atâta timp în vîrful politicii este o mare realizare, când ne uităm la cei care mai fac politică azi în România, poate doar Tăriceanu ar mai fi în prima linie, dar toată lumea îl percepe ca un politician complet depășit, penibil, anacronic, un rebut.

Am observat că semnalul pozitiv l-a dat PNL cu susținerea lui Nicușor Dan. Dar alianța USR PLUS partenerul minor în alegerile locale are potențialul de șantaj și nu vrea să cedeze în anumite zone unde nu prea are șanse. Ar vrea să propună mai toți candidați de primar de sectoare în București. Este clar că din cauza legii foarte proaste propuse de PDL, dacă ne mai reamintim moștenim această situație cu alegeri pentru primar într-un singur tur. Toate încercările de a remedia această lege s-au lovit de opoziția majoriății din Parlament PSD, ALDE, UDMR, PRO România. 
Singura soluție a unui succes garantat în zona de sud a României și Moldova este o coaliție a dreptei.

Dacă PNL și USR PLUS nu vor reuși să depășească orgoliile, asta va da posibilitatea PSD să se mențină ca in important actor politic la nivel local și de ce nu și la nivel parlamentar.

Un comentariu:

  1. Si eu cred la fel, ca fara o alianta a dreptei, MAFIA PSD revine in forta. Dar poate noi ne facem iluzii. Pentru ca mafia pcr-isto securista continuata prin simulacrul de pluripartidism de dupa '89 revine mereu si mereu de 30 de ani, simpla impartire in partide fiind la origine o facatura menita sa pacaleasca vestul ca avem si noi democratie. Intre timp PNL s-a mai distantat de practicile coruptiei si a profitului de beneficii si privilegii specific mafiei PSD, dar in fond ei sunt de aceeasi sorginte profitoare de prostia maselor. Iar USR PLUS par sa fie menite divizarii dreptei, pentru ca PNL sa nu poata forma o alianta, exact cum nu se poate forma o alianta pro-occidentala in Republica Moldova si tot alianta pro-rusa castiga!!!! Fatalmente....Ma revolta cumplit aceasta mizerie bolsevica!!!

    RăspundețiȘtergere