luni, 29 iunie 2020

Ce-am mai făcut, ce-au mai dres politicienii

Cum de jumătate de lună nu am mai avut o reacție pe blog, iată că revin.

 

Sfârșitul lunii mai și cam toată luna iunie a însemnat ploaie, după atâtea luni de secetă.

 

Pe 15 iunie am ajuns la București. Drumul mi-a arătat că pe câmpuri lucrurile arată bine, cerealele au început să îngălbenească, porumbul a profitat de ploaie. 

 

Această lună a însemnat că am terminat romanul lui Musil, Omul fără însușiri, apoi biografia lui Nae Ionescu: Seducătorul domn Nae. Acum sunt spre finalul cărții lui Liiceanu, Isus al meu, pe care urmează să o prezint pe blog.

 

Sfârșitul de lună ar fi însemnat să ajungem la vacanță npoastră în insula Thassos, pe care am amânat-o cu un an. Prin efortul Adrianei, am obținut un voucher din banii pe care i-am dat firmei de turism cu acre să putem pleca la anul. 

 

A reînceput transmisia seriei a II-a a serialului Condor, care mi s-a părut bine făcut. Parcă a doua serie cam trenează. Am văzut în fine și un film policier franțuzesc, Balle perdue care mi-a plăcut cum îmi plac de obicei filmele polițiste franțuzești. 

Am început să văd un serial sud-african Traffickers cu de toate, terorism, trafic de animale braconate. Africa de Sud este o societate multi rasială, acum șefi ai serviciilor secrete sunt negri, iar subalternii albi și buri. Se vorbește în film în engleza sud africană și în olandeza bură.

Au început și concertele filarmonicii la Taetrul de vară, joi a fost ultimul concert că intră în vacanță pe timpul verii.

 

Cu relaxarea din păcate s-au resuscitat cazurile de infecție cu Covid, inclusiv în Argeș și Pitești și am priteni extrem de alarmați de această resurecție a infectărilor. Doamne ferește să ne infectăm, eu port în piață și aglomerații mască!

 

În zona internațională afișul îl ține revoluția declanșată în SUA de moartea unui negru imobilizat de un polițist alb. Este o problemă serioasă rasismul în America și este de înțeles reacția de revoltă. Dar de aici la ce a degenerat această revoluție a imbecilității agresive este cale lungă. În primul rând istoria lui Floyd George nu-l recomandă ca erou, cum încearcă a fi prezentat, viața lui a fost cea a unui infractor, inclusiv ceea ce i-a provocat moartea a fost împotrivirea la arestare și doar comportamentul iresponsabil și criminal al polițistului i-a provocat decesul. De aici la nebunia totală care străbate acum America cu exagerări de un cretinism revoltător este iarăși o cale lungă. Nu poți să alungi din istorie personalități care au influențat trecutul nord american.  A început revolta împotriva statuilor, inclusiv împotriva lui Columb! Păi dacă nu era Columb mai erau ei azi să-i taie capul statuii? Văd că demenții nu au curaj încă să se dea la Washington. Dar l-au luat la ochi pe Woodrow Wilson la Princeton, căruia noi central europenii îi datorăm realitatea politică interbelică și România Mare! Nici președintele Trump nu este unul care încearcă să atenueaze și modereze pe revoltați, ba pune paie pe foc și toarnă benzină.

 

Ce mai fac politicienii noștri în Parlament? Păi prostii și aberații. Suntem într-o ciudățenie de viață parlamentară. Acestă situație nu ar mai fi existat dacă ar fi avut loc alegeri parlamentare anticipate. Pentru că PSD și aliații sunt de fapt într-o puternică minoritate, ei nu mai au decât maximum 35% din opțiunile electoratului. Și de aceea fac tot ce este posibil să blocheze acțiunile guvernului și ale președintelui cu ajutorul neprecupețit al CCR și al Avocatului Poporului, care ajunge să suspecteze pe medicii care s-au luptat cu pandemia de tortură în spitale?! Față de starea precară a sistemului medical medicii românii au desfășurat o activitate temerară.

Faptul că pesediștii au nerușinarea să-l cheme pe ministrul sănătății și să-l acuze arată cât de iresponsabili sunt. Acum, după ce au negat pandemia spun că spitalele nu i-au tratat și pe ceilalți bolnavi, în special cei cronici, mințind că spitalele ar fi fost închise. Oricum, relaxarea a produs resuscitarea infectării, umplerea ATI de cazuri critice.

 

Ultima invenție este decizia Senatului să nu permită ordonanțe de urgență date de guvern pe perioada vacanței parlamentare. Pentru politizarea excesivă, a proastei calități a liderilor PSD merită o înfrângere categorică. Se remarcă aici doar Ponta, un individ inteligent în rău, ipocrit și mincinos, dar a cărui cotă de încredere a crescut, pentru că sunt destui să-l creadă.

Guvernul și PNL le dau motive prin acțiuni neroade și asta ar trebui să-i alarmeze pe Orban și ai lui.

 

Cel mai important eveniment sportive a fost că Liverpool a redevenit după 30 de ani campioana Angliei. Ironia sorții face ca Chelsea, care în 2014 o făcea să piardă primul loc înainte de final și Manchester City să câștige campionatul, o bate acum pe City ca Liverpool să devină campioană, chiar înainte de meciul cu Man City!

Ca supporter vechi, din vremea când Petrolul i-a bătut la Ploiești în 1966 cu 3-1, mă bucur foarte tare!


5 comentarii:

  1. Interesant "puzzle" de subiecte abordate!

    RăspundețiȘtergere
  2. - În București au fost spitale care nu mai internau bolnavi fără COVID, nu știu dacă toate.
    - Referitor la SUA trăim într-o lume nebună !

    RăspundețiȘtergere
  3. Referitor la situatia din SUA vad ca esti bine informat, ceea ce ma bucura. Ultima gaselnita care ti-a scapat este ca acum vor sa de jos si statuia lui Isus Christos (vezi doamne, a fost alb). In ceea ce-l priveste pe Trump, nici ca n-avea nevoie de o campanie mai buna - democratii, acum toti socialisti/bolsevici o fac pentru el. Recent Trump a dat un ordin prezidential prin care orice desecrare a statuilor istorice, ca si a steagului american pot fi pedepsite cu 10 ani de inchisoare. Ordinul de fapt re-actualizeaza o lege deja existenta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dragă Michael, Tocmai citesc cartea lui Liiceanu despre Isus. Acolo el subliniază că figura cristică aia de pe giulgiu este un fake. Isus era semit, deci brunet bine și cu părul creț și negru. Adio figura din pictura crestină cu plete și blond!

      Ștergere
    2. Ai dreptate, dar cei de la BLM inca n-au aflat (BLM: Black Life Matters).

      Ștergere