luni, 7 septembrie 2020

Actualitatea politică în mass media


Nicholas Taleb, cunoscutul analist de risc economic spunea că ești un prost dacă urmărești actualitatea în mass media, e pierdere de vreme. Sunt și eu din specia blamată, ca un prost mă tot uit în bolboroseala incontinentă a presei și mass media românești.
Cel mai enervant este contrastul între titlu și conținut. Se dă o știre cu un anume titlu, citești știrea și vezi că nu are nimic titlul. 
Suntem în plină campanie electorală. Aflu că PNL utilizeză reclame cu imagini neromânești, ci din Occidentul civilizat. Ori așa visează liderii liberali, ori cei care fac reclamele nu au găsit imaginile dorite prin realitatea românească. Mă întreb însă de unde a scos madam Firea imaginile ale fotșopate cu clădiri bucureștene refăcute, dar inexistente!

Am citit cu satisfacție un articol al lui Cornel Nistorescu despre mahalageala de la Antena3. Autorul spune că în căutarea unui rating care să depășească  pe cel al idioților care urmăresc România TV, Gâdea, pastorul răspopit a invitat-o pe Dana Budeanu. Acest fenomen toxic numit Dana Budeanu s-a remarcat atunci când a atacat mizerabil pe cele două doamne care fac un spital privat pentru copiii canceroși la Marie Curie. Această individă care după acest atac pare a fi o fană a primăriței Firea, cică ar fi pe lista PSD la viitoarele parlamentare, a inventat un canal You Tube unde face analiză politică. Justificarea acestor așa zise analize ar fi că respectiva ar avea studii la London School of Economics și un doctorat la London City College! Ce este ciudat că această fufă cu pretenții de Mama Omida politică este că la 22 de ani s-a măritată cu Radu Budeanu și a mai făcut și copii. Cum o fi reșit aceste performanțe rămâne un mister pentru mine. Pe de altă parte Radu Budeanu este un controversat om de presă judecat pentru șantaj. Păcat de părinții lui, spikerița tv Dana Budeanu și soțul ei analistul politic Radu Budeanu.

Cotidianul este un vector de propagandă pesedist, dar probabil că acum Nistorescu s-ar putea afla în repoziționare. Nu doar primari sau parlamentari PSD devin liberali, de ce nu și jurnaliști? Mult mai interesant decât articolul lui Nistorescu sunt reacțiile pe forum.
Dacă reacțiile asemănătoare cu ale mele sunt pe undeva normale și nu mai sunt cenzurate, remarc oftaturile pesedeilor forumiști, mari consumatori de România TV. Unul blamează limbajul pretențios al Digi24 față de cel neaoșist, pe înțelesul idioților România TV, alții sunt dezamăgiți că Nistorescu se ia de mahalaua Antena3.
Cei de la A3 sunt propagandiști mai perverși și susținători vehemenți ai PSD unde excelează alde Chireac (parcă-l văd desprins dintr-O noapte furtunoasă!) sau infectul fost absolvent de Medicină Ciuvică care prescrie rețete otrăvitoare pro PSD. 

Ieri seară am avut onoarea să urmăresc ca un masochist ce sunt pe madam Pippidi zisă și Piggy. Își merită din plin porecla de când se înfruptă cu cinism de la troaca pesedistă. Acuză guvernul de corupție fără a prezenta dovezi și ingerința serviciilor. Este adevărat că și-au luat nas pe vremea lui Băsescu, dar acum sunt parcă neutralizate. Și repetă cretinismele cu suspendarea lui Iohannis. Cred că madam Alina și-a pierdut bunul simț. 

Continuă hemoragia primarilor PSD la liberali, blamabil, dar pe undeva normal, cei din rural nu au ideologii, doar interese, personale mai ales. 
Cât despre parlamentarii PSD sunt sfătuiți de aceeași Alina să voteze cu partidul care i-a ales. Rațiunile lui Orban de a cumpăra pesediști la kil în Parlament țin de aritmetica actualei compoziții parlamentare, având un guvern minoritar.
Pe degringolada asta cu șef un individ cu preistorie tractoristică, nu că ar fi o meserie degradantă, dar parcă nu prea se pupă cu politica, doar cu șoferii politicienilor, PSD are un viitor cam tulbure. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu