vineri, 9 decembrie 2022

Austria ne-a dat cu flit



Cam la asta se rezumă ceea ce s-a întâmplat ieri la sesiunea JAI, care punea problema admiterii în Schengen a României, Bulgariei și Croației. Croația nu prezenta probleme, doar noi și bulgarii ne-am trezit în ultimă instanță că Austria blochează admiterea în Schengen. Ceea ce este ridicol este că se pune problema emigrației ilegale transfrontaliere și că Croația va fi de acum o poartă deschisă pentru acești emigranți, prin faptul că emigranții părăsesc Serbia unde sunt cei mai mulți ilegali. Și călăuzelor sârbe le vine simplu, pentru că vorbesc aceeași limbă cu croații. Datele Frontex documentează că prin Croația au trecut anul acesta de 15 ori mai mulți decât din România. Austria, de fapt politicienii austrieci în frunte cu acest cancelar Nehammer pun în primejdie prin această decizie interesele economice ale Austriei în România. Austria prin OMV Petrom controlează industria petrolului din România, singura producătoare importantă din zonă și în perspectivă a gazelor din Marea Neagră și de asemenea, două din cele mai mari bănci din România. De ce această atitudine? Este simplu, avem bube-n cap! Una a fost legată de MCV, ridicat chiar acum României, și mai demult Bulgariei. Este acuzat nivelul de corupție. Dar, uite că justiția din România a scos din politică personaje importante, un prim ministru, a dovedit că președintele Băsescu este turnătorul securității și așa mai departe. Pe când în incoruptibila Austrie cancelari, miniștri joacă tontoroiul corupției și mai rău, se încurcă în relații dubioase cu Putin și ai lui. Chiar această decizie este determinată de sondajele care pun partidul lui Nehammer pe locul trei. Și pentru a găsi un acar Păun pentru emigrație ilegală cel mai ușor este să dai vina pe români și pe bulgari. Detectez în cazul nostru și o anume ranchiună care vine de acum 100 de ani, când și românii au avut un rol în prăbușirea Imperiului Habsburgic.

Avem și noi problemele noastre azi, dar în această chestiune, cei doi responsabili, Iohannis și Aurescu și-au folosit toate resursele, iar ministrul de interne Bode a negociat până în ultimul moment la JAI.

A contat mai mult interesul politic intern al Austriei. Îi urăm lui Nehammer să piardă exemplar alegerile din ianuarie.

Se dovedește încă odată că interesele locale, interne prevalează celor generale ale Uniunii Europene. Germania susținător necondiționat a intrării în Schengen a României nu a reușit să schimbe decizia Austriei. Se vede că pitici politici, precum aici Nehammer, sau Orban pun în pericol unitatea europeană. 

Suntem într-un moment politic care arată că inclusiv pe plan european este o criză de lideri politici. Ce să mai zic la noi când actuala coaliție este la mâna unui general cu probleme de doctorat și fără nicio veleitate politică care este și șeful guvernului și al PNL, alături de un dubios lider PSD populist care a caracterizat de minune totuși această coaliție de guvernare, ca guvernul lui Nicu și Marcel. 

Ce rămâne de făcut? Să continuăm cu vigoare campania de admitere în Schengen, pe căi politice și cu alte metode.

Pe plan intern se profilează un buget foarte generos cu anumiți bugetari, cu pomeni la unii oameni care nu merită ajutați. 

Din păcate am moștenit o industrie cu un profil nerealist. Dar s-a renunțat și la industrii folositoare, precum autocamioane, tractoare, autocamioane, utilaje agricole, asta în primul rând din cauza incompetenței celor care conduceau aceste întreprinderi, prostiei politice și imbecilității sindicale. Așa că azi exportăm cea mai importantă forță de muncă din Uniunea Europeană, pentru că nu suntem în stare să o plătim cum trebuie, importând în schimb muncitori din Asia cu pretenții mai mici. 


Am urmărit aseară joi 8 noiembrie un concert la Filarmonica Pitești avându-l dirijor pentru a 18 oară pe olandezul simpatic, dar și competent Theo Wolters. 

Am urmărit în deschidere Uvertura la Nunta lui Figaro a lui Mozart. De Mozart mă voi ocupa într-o postare ulterioară. A urmat Dublul concert pentru vioară, clarinet și orchestră a lui Max Bruch, având soliști pe doi interpreți locali, violonistul Mădălin Sandu și clarinetistul Ionuț Tolea. Din păcate vioara aproape nu s-a auzi! 

În parte a doua a concertului am audiat Simfonia în re minor de Cesar Franck cu ocazia aniversării a 200 de ani de la nașterea compozitorului francez. 


Am mai avut timp să mai văd și serialul Slow Horses, seria a doua după un roman al lui Mick Herron cu spioni ruși. 

A venit iarna, a fulguit în prima zi din decembrie, și plouă de zor. Unde sunt zăpezile de altă dată?

4 comentarii:

  1. asa e Joe!! o rusine cu Austria asta si o noua lovitura data pnl-ului

    RăspundețiȘtergere
  2. Rezultat previzibil, cu dottore Bode trimis sa negocieze. Sigur ca Aurescu, Klaus, Hurezeanu "au facut totul", vorba cizmarului. Mai precis, au ingrasat porcul in Ajun.

    RăspundețiȘtergere
  3. "Jurnalista de investigații Emilia Șercan a amintit că Inspectoratul General pentru Imigrări este condus din februarie 2022 de Marius Florin Mihăilă, fostul coleg de bancă din liceu al lui Lucian Bode, ministrul de Interne. Mai mult, jurnalista arată că Mihăilă a fost numit ilegal în mai multe funcții, însă că aceste numiri nu au fost verificare de nicio instituție a statului.”Mihăilă a fost numit ilegal, în vara anului 2020, rector al Academiei de Poliție prin intervenția directă a lui dr. Bode la Marcel Vela, ministrul Internelor de atunci, însă după ce am dezvăluit că Mihăilă a fost numit ilegal, Vela l-a revocat din funcție după numai șase zile.Mihăilă fusese anterior acestei numiri președintele Comisiei de Etică a Academiei de Poliție, poziție din care a acționat ca un mare apărător al plagiatorilor și impostorilor din instituție. Acest text a fost copiat de pe Ziare.com Colegul de bancă din liceu al lui Lucian Bode, pus șef la Imigrări. Șirul lung de funcții în care a fost numit ilegal: ”Nu au fost verificate de nicio instituție a statului” ".

    https://ziare.com/marius-florin-mihaila/marius-mihaila-imigrari-numiri-ilegale-coleg-banca-bode-1776870

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu este corect sa spunem ca numai Austria ne-a facut-o.
    A fost si Olanda care stia ca mergem la brat cu Bulgaria si a votat in mod ticalos.
    Este ca in Biblie cu mina pe care si-a luat-o Pilat.
    Oricum , avind in vedere politica facuta de noi in astia 30 de ani , care a avut in ca motor nonpatriotismul rominesc , ferindu-se de nationalismul abundent , ma face sa cred ca cred ca este una din explicatiile umilintei. Desigur ca putem replica cu ceva. Anume ce ? Pai toti romanii care sunt in diaspora ar trebuii sa se intoarca , sa nu mai slujeasca la statele occidentale , sa isi suflece minecele pentru ridicarea patriei. Dar cine va face asa ceva ? Nu prea multi ! Deoarece nu ne sta in caracter sa fim patrioti ci doar uneori nationalisti , pentru ca asa ne putem face si rele unii altora..
    Deci aceasta noua umilinta este si rezultatul caracterului nostru .
    Dupa cum este calendarul UE cred ca vom intra in Shengen prin 2025. Daca intram atunci !!!

    RăspundețiȘtergere