luni, 19 februarie 2024

Navalnîi


Evenimentul cel mai important al săptămânii este moartea patriotului și martirului rus Alexei Navalnîi. El era cel mai însemnat adversar al regimului Putin. Otrăvit de securiștii lui Putin, însănătoșit în Germania, revine în Rusia, dar acolo slugile din sistemul de justiție îl arestează și condamnă la mulți ani de pușcărie. Navalnîi i-a depistat pe otrăvitorii lui din FSB, dar în țara gangsterilor putiniști asta nu contează. Contează doar crima! Regimul bolșevic a lăsat moștenirea teribilă a invenției leniniste, CEKA și urmașele acestei instituții. Citeam un articol care ar fi analizat de ce nu se revoltă rușii, nicio explicație! Dacă te uiți la istoria secolului XIX și începutul secolului XX se poate vedea cum s-au dezvoltat diferite forme de  revoltă anti țariste. El au culminat cu revoluțiile din 1905 și cea din 1917. Lenin, acest dement care a inventat bolșevismul, o mișcare politică care pornea de la marxism și păstra și dezvolta represiunea țaristă împotriva oricărei atitudini contrare. Războiul civil a fost un lung șir de crime împotriva celor care luptau contra bolșevicilor. Bolșevicii au pornit de la premisele Revoluției Franceze. Au promis libertatea, niciodată dovedită de regimul bolșevic, au cultivat egalitatea falsă, pentru că unii aveau mai multe libertăți decât alții. Cât despre fraternitate, ce să mai zicem, când bolșevicii au cultivat ura de clasă, împotriva kulacilor, a dizidenților. Stalin a dus mai departe represiunea, a omorât milioane în Ucraina înfometată, a epurat partidul bolșevic în 1937-38, omorând astfel o mare parte dintre militanții bolșevici. Stalin a profitat de agresiunea hitleristă să-și extindă represiunea împotriva propriului popor. Și comunismul sovietic a lăsat moștenire pe acești securiști care nu au nimic sfânt, care sunt niște gangsteri crescuți de fostul regim comunist ca fiind un fel de speciali, soloviki. Un coleg și prieten trăitor o perioadă în Uniunea Sovietică mă avertiza că acești indivizi vor prelua puterea și să ne așteptăm la ce este mai rău. Și uite că de 24 de ani un moștenitor al KGB, instituția represiva comunistă conduce cu mână de fier înconjurat de comilitoni de aceeași specie. Capitalismul cultivat de Putin este al unor gangsteri. Cei care au vrut să conducă afacerile în stil occidental au fost alungați, băgați la pușcărie. Represiunea comunistă a emasculat pe ruși, domină o teamă viscerală, nu se mai revoltă nimeni. Navalnîi a încercat, cum au încercat și alții și a sfârșit mort. Criminalului Putin nu-i pasă de Occident, de sancțiuni. Măcar comuniștii ipocriți încercau alte metode, pe vremea lui Hrușciov, Brejnev et ejusdem farinae. Ei exilau dizidenții, cum au făcut cu Soljenițîn. Putin nu mai are niciun scrupul, procedează exact ca Stalin, îi omoară! Navalnîi este ultima victimă, va fi un martir al cauzei luptei împotriva totalitarismului. Din păcate rușii sunt hrăniți cu iluzii de doi bani, împotmolirea în războiul cu Ucraina, arată că Rusia este o putere minoră. 

Ceea ce este îngrozitor este că și în America se profilează un admirator putinist în Donald Trump. Este teribil cum un politician de această speță, hoț, corupt, violator este admirat de juma de Americă. În mod normal un astfel de politician, cu tendințe dictatoriale nu ar fi avut nicio șansă în țara născută prin lupta împotriva dictaturii. Dar fenomenul nu este singular în America. Lumea democratică pare atinsă de nebunie. În toată Europa Occidentală sunt lideri și mișcări de tip fascist, extremist, cu succes îngrijorător. Și pentru că suntem și noi copiatori, a apărut o creație probabil marionetă securistă în Simion. Inclusiv în partidele importante totul pare că favorizează impostura. PSD insistă cu clovnul Ciolacu ca pretendent prezidențial, cu toate că ar avea în Geoană un candidat mult mai acceptabil. PNL insistă cu Ciucă, un general nimerit întâmplător în politică și lipsit de orice carismă. O soluție ar fi Eduard Hellvig? Și la USR domină confuzia. Să mizăm pe mintea de pe urmă a românilor și de ce nu și a europenilor.

Dar să vorbim și de lucruri mai normale.

În seara de 15 februarie am avut plăcerea să-l reaudiem pe excelentul pianist Răzvan Dragnea în Concertul pentru pian și orchestră, nr. 5, Egipteanul de Saint Saens. Răzvan Dragnea a fost acompaniat de orchestra Filarmonicii Pitești, condusă de Tiberiu Oprea. Prestația lui Răzvan Dragnea a fost aplaudată cu entuziasm și pianistul ne-a oferit și un bis din Prokofiev.

În partea a doua a concertului am urmărit Suitele Tricornul din Baletul El amor brujo de Manuel de Falla. O seară deosebită pentru melomanii piteșteni.

Cum ne-a obișnuit Filarmonica Pitești ne-a oferit o seară de vineri cu muzică de jazz și pop. Solista vocală a fost în această seară Dalma Kovacs de la Brașov acompaniată de artiștii Filarmonicii, pianistul Victor Buștean, basistul Alexandru Iordache și percuționistul Gabi Barani. Am ascultat standarde de jazz, melodii îndrăgite românești printre care Dor de viață al Aurei Urziceanu.

 

Am urmărit și primele meciuri din optimile Champions League. City a rezolvat simplu meciul cu Copenhaga. 3-1!

Nu la fel de simplu a fost acasă cu Chelsea. Chelsea a condus cu 1-0, fiind egalată greu de City. Avantaj pentru Liverpool care abătut clar pe Brentford în deplasare cu 4-1. Liverpool va fi lideră, chiar și cu meciul restant al lui City cu același Brentford. Totul se va decide pe Anfield Road în meciul cu City de la început de martie.

Real a întâlnit pe Leipzig. Meciul a început cu o fază controversată, cu un gol anulat de VAR pentru nemți. Apoi a fost faza superbă a lui Brahim Diaz care a marcat un gol antologic pentru Real, victorie! Duminică nu a mai avut noroc și a încheiat meciul cu Rayo Vallecano la egalitate, 1-1. Dar sunt sus în clasament și Girona are un meci greu la Bilbao.

 

Vremea este mohorâtă, unii zic că primăvara este aproape, să vedem!


4 comentarii:

  1. Excelentã descriere a regimului sinistru!

    RăspundețiȘtergere
  2. Așa este Jo, Putin calcă pe urmele lui Stalin și cum au dictatorii noroc scapă ca Hitler de cei ce vor pesemne să îl suprime...

    RăspundețiȘtergere
  3. Dupa mine explicatia situatiei actuale o reprezinta capitalismul veros(si chipurile democrat !) care nu se mai satura de bani si nu vrea sa renunte la afacerile cu Rusia (totdeauna in razboaie unii s-au imbogatit si altii au murit).Sanctiunile impotriva Rusiei au fost si sunt apa de ploaie , iar unitatea NATO nu mai este cea din perioada razboiului din Coreea(1950-1953).Nu mai exista conjunctura de atunci si nu mai exista un general ca MacArthur(asemanat cu Julius Caesar) si nici un presedinte USA ca Harry Truman.La ora actuala baza este minciuna si mimica din partea oricui in orice actiune !

    RăspundețiȘtergere
  4. Intr-a o lume lipsita de conducatori de anvergura globala si existenta mijloacelor sofisticate de manipulare a maselor, ascensiunea la putere a unor personaje precum Putin, Trump n-ar trebui sa surprinda ...

    RăspundețiȘtergere