joi, 26 februarie 2015

Ţara arde....

Îmi spune cineva, altcineva mă apostrofează că nu mai scriu pe blog.
Părerea mea este că ţara nu arde.
Faptul că abia acum doamna Elena Udrea are mari necazuri şi este acum arestată luând cunoştinţă cu buda turcească, că se vede cu şobolanii din arestul rămas aşa de pe vremea securiştilor care-i chinuiau pe Paul Goma sau pe Radu Filipescu nu o transformă în martiră.
Problema cu justiţia românească este de ce abia acum intră la pârnaie şi nu acum 2-3 ani când Tolontan o dădea în gât în Gazeta Sporturilor? O explicaţie poate fi că justiţia românească a fost până acum câteva luni în stăpânirea şi la cheremul posibilului următor puşcăriaş numit Traian Băsescu, de meserie fost preşedinte şi zbir al României. 
Neruşinarea aceste bande de tâlhari cultivată de Traian Băsescu campionul anticorupţiei întrece orice limită. Ei  care ne cereau austeritate nouă pulimii (apud Djuvara, Ed. Humanitas) în timp ce ei mursecau nestânjeniţi bogăţiile României şi se scăldau în lux cu vacanţe la Monte Carlo.

Este bine că Justiţia începe să rărească bandiţii ajunşi în Parlament, dar ca cizmarul din poveste sculptorului Appeles, nu mai sus de treaba ei. Sunt clar speţe care ţin de oportunitatea politică, decizii în care Justiţia îşi bagă nasul fără să-i fiarbă oala. Astfel afacerea Referendumului din 2012 a lui Dragnea pute a răzbunare politică a porcului de Băsescu. A rămas să ne mai chinuie încă un an jumate şi procurorii aserviţi lui au găsit câţiva ţărani care n-au votat ei, ci alţii şi se încearcă să i se pună în cârcă lui Dragnea care a îndemnat să se iasă la vot, nu să facă şmecherii. La fel de dubioasă este afacerea gazelor lui Vosganian şi în parte şi a lui Videanu, care era o decizie politică menită să salveze nişte afaceri şi joburi, de care a beneficiat nu numai Ion Nicolaie, dar şi Mittal! Aici nu reiese că Vosganian, cel puţin nu a obţinut vreun beneficiu material. Cică îngrăşămintele ar fi fost exportate, dar în acest caz exportul nu era bun? Măi să fie!
Da, din acest punct de vedere nu se poate institui o republică a procurorilor. Justiţia are sarcinile ei, şi dacă devine excesivă trebuie penalizată.

Pe de altă parte Iohannis are succese unul după altul, a fost în Republica Moldova unde a fost foarte bine privit şi ospeţit, iar succesul se repetă în Germania, ţara strămoşilor de acum 850 de ani.
Succesul lui Iohannis este al României şi replica dată în româneşte unei jurnaliste germane privind ospeţii ţigani venit la cerşit pe la Berlin şi împrejurimi spunea în esenţă că noi exportăm multă materie cenuşie, doctori, IT-işti, experţi pe care de abia îi aşteaptă nemţii pentru că sunt creştini, europeni şi uşor integrabili. 
Cel două vizite demonstrează că Iohannis vorbeşte din hârtii doar când trebuie, la chestii oficiale, dar este foarte pe fază în conferinţele de presă.

Suntem îngrijoraţi de ce întâmplă peste hotare în est în Ukraina, dar România în schimb se află pe drumul bun, nu ca acela ales de ungurul Orban, dar nu sunt ungurii la ultima lor eroare, riscă să repete erori care îi vor duce doar în fundături. Problema nevralgică este că Vestul se află pentru noi pe drumul prin Ungaria. 


Aşa că România se reconstruieşte pas cu pas...

10 comentarii:

  1. tara a fost incendiata si Presedintele merge sigur spre penibil (daca ma iau dupa comentariile lui Merkel)

    RăspundețiȘtergere
  2. 1. L-am văzut pe Jh doar in presa romana, aici nimic, presă - tv germană au ignorat vizită, păcat ...
    2. Sa nu-i luaţi sutienul şi lui Băsescu, poate înţelege invitaţia şi scăpăm definitiv de el.
    3. Oscar !!?? Sniperul n-a luat nimic, in schimb Citizenfour ( docu Snowden ) e premiat ! Devin amerlocii pacifisti , Joe !?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu cred ca J stie de Snowden. In ce citeste el nu scrie...

      Ștergere
  3. Deci ,ca intr-un catun de-al lui Dragnea de 1000 oameni au votat 1200 si foarte multi morti sau lucratori in Spania nu-ti spune nimic ? Numai asa putea sa-l dea jos pe Basescu cu hotiile PSD-PNL iste si tot nu au putut. Accepti toate incalcarile de lege efectuate de Dragnea numai de dragu de a arunca justitia la cheremul lui Basescu...Pana si acum TOT EL CONDUCE JUSTITIA SI TARA NU ? Toate neputintele actuale se arunca ,dupa tine,in spatele civilului Basescu ? Ce utopie,,,Pai,daca n-are cine,,, Nu spui nimic de fma celebra a surorii lui Ponta ? Ce-i cu tine ? Cand a fost arestat fratele lui Basescu aveai spume la gura acum arestat cumnatul lui Ponta,nu ai ? Vezi ca sora este nevasta mafiotului arestat care are increngaturi mafiotice cu moldoveanu ( deja a spus tot,,) care la randul lui cu mafia ruseasca ...Asa era siCocos,afacerist insurat cu Udrea ,aici mafiot insurat cu sora lui Ponta si fura fonduri europene,nu ? Nu spui nimic ? Te-ai dat cu Ponta ? nici nu ma mir,nici Antena 3 ( Haznaua 3 ) nu spune nici un cuvintel despre arestarea cumnatului lui Ponta ,nu ? Iubirea ta " realista ". cu un picior in groapa e mai intai Pontache decat altii,tine minte...Poate aflam de unde avea bani la alegeri Ponta si Johannis prin gura lui Udrea ca se dau toti ascunsi si se fac ca nu inteleg,nu ? Poate aflm,mai avem un pic sa vedem cat a costat 65000 PSD isti la stadionul L Manoliu din Bucuresti cand si-a depus candidatura la presedentie,nu ? dm

    RăspundețiȘtergere
  4. Păcat că media germană nu-i reflectă vizita. Este singurul neamţ ales într-o funcţie de cea mai mare importanţă într-o ţară alta decât germană. Se mai poate spune că şi Boris bulgarul este german, dar el a fost rege, iar Schwarzenberg fostul ministru ceh este nobil ceh.
    American Sniper este un film patriotic american cu scene foarte bune de război de gherilă urbană. Filmul mexicanului Inarritu Birdman este mult mai bun.
    Snowden este un trădător mizerabil fugit la Moscova.
    Cât despre istericul care se plânge de faptul că nu reflectez şi investigarea d-nei Herţanu, fostă Ponta, sora primului ministru, deocamdată nu i s-a confiscat încă sutienul deci aşteptăm Se poate observa că ambele găşti, a lui Băsescu şi a lui Ponta cooperează în jaful României, dar asta nu-i nicio noutate.
    Cristoiu aşteaptă ca Băsescu să se retragă din politică, s-ar putea ca DNA să-l retragă? Nu se ştie niciodată....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Curios mi se pare cum se ignora ca "dosarele" Mircea Basescu , Udrea, il au ca beneficiar final pe Traian B. Dar totusi se incearca asemanari cu alte rude si hotii, probabil reale, dar fara beneficiar atit de "inalt". In sfirsit, sa speram ca-l vedem in curind pe Il Capo, Basescu, cu catuse , in celula lui Nastase, aia pt mita electorala, chiar daca asa o sa pierd un pariu cu Mihai, dar merita !!
      Snowden , tradatorul, are multi admiratori, peste tot, doar McCain si Joe il injura, asa cum s-a enervat si Ceasca pe Pacepa . Viata grea de hardliner ...

      Ștergere
  5. Joe comentariul tau suna destul de bine in ciuda carcotelilor de mai sus. Suntem o natie divizata si discordia acesta macina tara mai rau decat orice. Pacat ca inca nu avem liniste si acesta lupta continua pentru putere ne afecteaza pe noi cei de rand si tare in ansamblul ei. As prefera sa facem U3+4 sa aiba de lucru copii si nepotii nostri decat sa vedem aceste spectacole triviale cu sutiene si catuse.

    RăspundețiȘtergere
  6. Sunt de accord cu Anonimul care vorbeste de Haznaua 3! O sa folosesc idea! Vad ca ti-ai cam schimbat tonul referitor la " eroul " Vosganian! Dece, nu mai este erou? Te sfatuiesc sa nu te mai uiti la Haznaua 3, poate, pe la emisiuni economice, mai afli si alte lucruri. Este adevarat ca industria autohtona trebuie incurajat, peste tot se procedeaza la fel, dar... caci exista un mare dar. Nu se dau gaze subventionate firmelor datoare vandute la stat! Asta a facut fostul tau erou: a reusit sa faca un lucru pentru care ar fi invidiosi si cei mai mari mafioti! Anume, ca securistul de la Giurgiu, sa plateasca sutele de miliuoane de euro datorie la stat, atentie " cu banii statului "! Asta da erou national! Iar Videanu a continuat marsavia si probabil ca el l-a facut pe securest cel mai bogat roman! Atunci era Prim-ministru Tariceanu, care I-a atras atentia armeanului dar el nu s-a lasat! Si a mai facut ceva armeanul: a insistat sa se dea o HG, prin care alta simpatie de a ta, Dinu Patriciu, a vaduvit statul de 500 milioane euro! Deci tunul dat de Vosganian este in jur de miliard! Este evident ca pentru asa ceva meriti ani multi de puscarie si, pentru a scapa, merita sa te faci de ras in fata intregii tari, sa plangi, sa dai acatiste, sa citesti rugaciuni, sa te dai cu mir! Asta este fata " eroului " tau! Mai uita-te pe la emisiuni economice, vei afla lucruri pe care niciodata nu ti le va spune Haznaua 3! Uita-te, spre exemplu la Moise Guran, pe TVR1 sau Valentin Ionescu! Sau M. Cosea, prof universitar!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Haznaua-n sus sau in jos, ce iese acum la vedere despre PDL-Basescu, a fost descris in haznaua asta acum citiva ani deja. Ghinion, chiar in gura haznaistilor, asemenea porcarii ...

      Ștergere
    2. N-aş fi comentat nimic inclusiv despre Antena3 la care nu mă uit, Digi24 îmi este preferată.
      Cât despre eroii economişti ciocu mic!
      Guran este un părerist de teve, Valentin Ionescu este unul din eroii care au privatizat rău România sub Constantinescu, iar de spre Coşea, mai bine nu vorbim, cu problemele lui cu secu.
      Dacă vrei exemple, unul tare era Remeş care a salvat de faliment finanţele româneşti la sfârşitul lui 90, dar a avut grijă porcu' de Băsescu să-l însceneze şi să-l înfunde-n puşcărie. Ăla da economist, de CAP, Gostat etc, dar capabil să nu scufunde România în cea mai nasoală perioadă a ei! Şi mai este Dăianu, Lucian Isar,
      Dar eroii ăşti nu convin admiratorilor celui mai ipocrit şi perfid jefuitor de România - Traian Băsescu, scufundătorul de autostrăzi.....

      Ștergere