joi, 28 mai 2015

Victoria justiţiei

Hotărârea Curţii de Apel Bucureşti în cazul Rarinca este o victorie a justiţiei. Asta arată că justiţia, în primul rând judecătorii nu mai sunt obedienţi la traficul de influenţă şi al politicului. Pentru că arestarea doamnei Rarinca şi instrumentarea acestui caz odios, doar pe baza denunţului unei persoane, care întâmplător este şi şefa ICCJ nu poate însemna decât trafic de influenţă. Acest personaj toxic, Livia Stanciu este unul din vestigiile regimului Băsescu care a încălecat justiţia să răspundă imperativului politic. După vârstă şi aspect această doamnă este din garda veche a justiţiei comuniste aservite intereselor partidului comunist. Ea a fost special numită pe criterii că va servi intereselor lui Băsescu în pedepsirea inamicilor săi politici. Observ că domnul ministru Cazanciuc se exprimă că nu sunt motive legale pentru demiterea Liviei Stanciu, n-or fi, dar moralmente această individă nu are ce mai căuta în fruntea celei mai importante instanţe judecătoreşti din România, ea murdăreşte tradiţia acestei instanţe apreciate din istoria modernă a României. Din acest motiv demersul lui Tăriceanu este deplin întemeiat. El a şi explicat asta la Digi24 şi a remarcat uşurinţa cu care se arestează acum în comparaţie cu comunismul. Atunci intrai sigur la puşcărie pe motiv politic nu ca acum pentru orice, sau pentru nimic ca în cazul Rarinca. Unde a greşit Tăriceanu este că amestecat-o şi pe Codruţa Kovesi care conduce şi administrează DNA şi că a adresat scrisoarea preşedintelui în loc de CSM. Asta mă face să cred că a fost împins unfair de către PSD să intre în gura presei şi a adversarilor politici. 

Sunt de acord că arestarea unor presupuşi vinovaţi se face cam abuziv şi că trebuie temeinicie în acest act, doar criminalii periculoşi trebuie arestaţi sau cei inculpaţi care nu respectă anumite reglementări care pot influenţa mersul anchetei.
PNL a reacţionat excesiv prin Predoiu la adresa lui Tăriceanu, dar aşa este în politică.

Încercările de modificarea a Codului Penal se vor lovi de reacţia dură a preşedintelui şi a opiniei publice, pentru că Parlamentul a reuşit să se compromită apărând într-un fel sau altul pe unii presupuşi penali, unii dovediţi între timp. Este dificil acum să încerci să schimb nişte legi ce permit abuzul unor procurori în situaţia în care mulţi parlamentari par a se teme foarte tare de lege.

Aseară am fost curios să o ascult pe Alina Mungiu Pippidi la Rareş Bogdan la Realitatea tv. Nu m-am mai enervat aşa de tare pe acest jurnalist. Trebuie să înceapă emisiunea la 10.30 seara. A început un calup nesfârşit de reclame, apoi un documentar despre evenimente recente din România. La începutul emisiunii ne-a mai ţinut un spici la fel de nesuferit ca ale lui Gâdea. Şi asta s-a suprapus pe Europa League care începuse repriza a doua deja şi m-a făcut să pierd momente din meci. Pe mine mă interesa ce zice Alina MP. A fost o discuţie interesantă.

Rareş Bogdan tot bodogăneşte despre blatul legii alegerilor locale, ar trebui să înţeleagă că legea a fost un compromis între PSD şi PNL altfel s-ar fi folosit legea veche, care introducea clar avantaje ale PSD.
Totul ţine de PNL care să-şi gestioneze crizele legate de fuziune acelor două partide. AMP a spus că au dispărut vocile puternice ale liberalilor. Păi în primul rând Crin Antonescu, cel mai bun debater şi orator parlamentar din ultimii 25 de ani nu mai este activ, iar ceilalţi sunt la începuturi. Se aude totuşi vocea lui Orban, şi Alina Gorghiu are un discurs pertinent. Mai încearcă şi Predoiu să ţină isonul pe tema guvernării, dar destul de slăbuţ.
Noroc că şi PSD este cu mari probleme cu DNA care i-a lovit cel mai puternic.  
Dar dacă PNL nu este pregătită să câştige să convingă electoratul vor avea în faţă spectrul eşecului.
Interesant este că Alina MP a criticat şi atitudinile lui Iohannis, ca nu şi-a însuşit anumite doleanţe ale societăţii civile. Ţine de consilierii săi să găsească subiectele care să mobilizeze pe români, dar şi de preşedinte.

Este bine să se trezească din anumite reverii şi să conducă Românie spre speranţă.

8 comentarii:

  1. Joe toti politicieni sunt o apa si un pamant nu mai incerca sa cosmetizezi PNL-ul si sa discreditezi PSD-ul ca nu rezolvi nimic. Nimeni nu mai crede nimic din gargara politica din Ro si veti fi maturati cu totii la un anumit moment dat. Golania politica este prezenta la toti LA FEL fara nici o deosebire de rasa sex sau nationalitate cum zicea Ceasca!
    Reformati political cat sunseti in opozitie, ca nu va mai alege nici dracu in acesta cloaca in care plutiti cu totii cu sau fara DNA!

    RăspundețiȘtergere
  2. Stimate anonim, faci pariu ca se va vota si la viitoarele alegeri tot "normal"? Adica o halca mare PSD, o halca mai mica sau mai mare actualul PNL si o halcuta UDMR. Se mai pune doar intrebarea pe cine va mai lua PSD-ul pe listele lui, din actualii aliati. Cred ca se vor simti datori (fara nici o placere) sa ia cativa de la PC-PLR (bineinteles cu Tariceanu) si poate de la UNPR, daca acestia nu au curaj sa mearga singuri. Ma mai intreb si daca PNL-ul nu se va simti dator (fara nici o placere) sa ii ia pe listele lui pe alde Geoana, cu unii de-ai lui. Dar nu cred.

    RăspundețiȘtergere
  3. " Stimate Joe ", iar bati campii! Iar revii la vechile tale obsesii si ale Antenei3: Basescu, " nemuritorul " Basescu! Tariceanu merita sa intre in puscarie, din cate stiu, atat pentru Microsoft cat si pentru EADS. Simte latul aproape si incearca sa se securizeze! Iar te dai rotund si vorbesti despre un process. S-a dat motivarea sentintei cumva? Sau ai tu informatiile tale de la baietii cu ochi albastrii? Prea pomenesti des despre secu! Oi fi fost si tu de-ai lui Felix?Nu sunt jurist, dar eu am inteles ca este ceva de genul " fapta nu este consemnata in noul cod de procedura penala!" Poate gresesc, nu stiu! Dar sunt satisfacut ca tu le stii pe toate, esti mai tare decat Ceausescu si el le stia pe toate! Daca este presedinta ICCJ, Livia Stanciu nu are voie sa faca o plangere penala? Dece securistule? Ii iei apararea lui Triceanu? Mergi pe ideea, ca si maimutoilu ala de Tariceanu, ca, daca un procurer sau judecator a gresit, trebuie sa-si dea demisia seful cel mare! De unde ideea asta? Poate de la cei pe care acum ii renege, comunistii! Cum s-a pus problema analfabetului Sova, a si aparut Tariceanu cu scrisorica! Se vrea, asa cum dorea prietenul tau Felix, subordonarea Justitiei? Asta aperi dumneata? Rusine sa-ti fie, caci un ONG a cerut destituirea nemernicului cu multe neveste! Mergand pe aceeasi idee cretina, daca o fi gresit un procurer, dece sa nu fie destituita, dupa capul tau si a lui Tariceanu si Kovesi? Seful e de vina, nu-I asa? Fi macar consecvent cu aberatiile pe care le debitezi! Si, in incheiere, doamna aceea are mai multe posibilitati: sa dea in judecata statul, sa o dea in judecata pe Stanciu, sa dea in judecata judecatorul sau judecatorii, sa dea in judecata procurorul sau procurorii sau sa se adreseze CEDO! In schimb sa gasit licheaua cu multe neveste sa se adreseze Presedintelui, numindu-se " liberal "! Tu il consideri de al vostru?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. păcat că eşti anonim, că scrii agramat, că ţi-aş fi răspuns!

      Ștergere
  4. Anonimul anterior mi-a adus aminte ca ii luai apararea si lui Dragnea, fara sa ai habar de dosar! Prea te dai grozav si le stii pe toate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu i-am luat apărarea lui Dragnea!
      Spuneam că este dificil să stabileşti legături între nişte ticăloşi care ar fi comis neregularităţi la vot şi unul care se ocupa cu mobilizarea votanţilor.
      Este o opinie, la fel ca şi a ta. Măcar a mea este la vedere, tu te ascunzi în anonimat....

      Ștergere
    2. Joe iar ai luat-o-n freza rau de tot si culmea,nu-ti dai seama. Sau te faci ca nu te " prinzi " . Vezi Jo ca mai sunt anonimi ( eu nu sunt anonim ,sunt colegul tau de facultate ) cu ideile mele despre patosul tau fara suport ? Anonimul te " bate " cu propiile tale aberatii. Degeaba scrii tu fara greseli de ortografie fata de " anonim" ca scuza ta de a nu-i raspunde la aberatiile tale este jenanta. Bine cai ai tu fac de litere,,,Are dreptate Jo,esti dus rau de tot. Tu in afara de " jos Basescu " identic Gadea mai stii ceva ? Vezi de ce te fac eu gadist ? Spuneai particular ca nu tii cu Haznaua 3,nu tii , te identifici cu ea . Cati ani de zile mai spui de Basescu ? Astia de la PSD accepta in conducere un condamnat la un an cu suspendare in bord si are 17 min si sefi de primarii,judete la bulau si taci. Cred ca il va reprimi inapoi si pe A. Nastase. Pai,daca este Dragnea ? In tot mapamondul un condamnat chiar cu suspendare nu mai are ce cauta in viata publica MACAR pana-si ispaseste pedeapsa. Lui Pontache.la scena deschisa " ii parea rau " de Duicu de la Mehedinti ( arestat ) de Mazare ( arestat ) de fostul min.al finantelor-lingouri ( arestat ) si incalca flagrant dreptul de a comenta hotararile judecatoresti si tu bati campii tinand cu alt viitor condamnabil : Tariceanu. Jo,inchide blogul sau mai taci din gura macar ...zece ani. d.m.

      Ștergere
  5. zece ani,dar cu suspendare

    RăspundețiȘtergere