vineri, 19 mai 2017

Jurnalul de joi în Florar

Ieri, joi 18 mai a fost o zi splendidă. Luna Mai - Florar îşi merită numele, chiar dacă nu este exact ca în Noaptea de Mai a lui Macedonski, liliacul a înflorit demult. În schimb salcâmii sunt plini de flori albe, măceşii au flori mici roz, sunt rudele sălbatice ale trandafirului, câmpurile sunt un amestec de verde şi galben de la rapiţă, iar acum au apărut puncte roşii, sunt macii înfloriţi. 

Lectura mea de dimineaţa este ca de obicei din Dilema veche.
Citesc cu plăcere poveştile lui Valeriu Nicolae cu amintirile lui din ţigănie, chiar dacă este doar pe jumătate, cea maternă.  

Poveştile universitare ale lui Cuţitaru sunt cu umor inept şi cam insipide.

Mai interesantă este doamna Zafiu cu noul calc vorbit de la casetofoane, cu pe repede înainte care a devenit enervant în vorbirea politicienilor şi a celor din reclame, a reclamagiilor!

Un simpatic dosar despre brânză şi cultură, despre tendinţele reacţionar religioase privind familia, despre tată scrie frumos şi trist Selma Iusuf. 

La Starbucks mă revăd cu Cornel, amicul din studenţie şi evocăm cu nostalgie tinereţile noastre, când fetele purtau încă doar rochii şi fuste. Ne-am lăsat amândoi de fumat în schimb Valeriu, prietenul newyorkez a devenit fumător! Stresul, posibil?

La Politehnică susţin ultimul curs, iar pentru săptămâna viitoare voi discuta probleme şi despre tema de casă.

Trenul este plin, abundă de studenţi care revin acasă şi ajung la Piteşti la timp să merg la Filarmonică. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu