marți, 28 noiembrie 2017

Avertismentul Departamentului de Stat

Urmăresc de ceva timp ţopăiala veselă a acestei comisii parlamentare care vrea să reformeze justiţia. Această lălăială iresponsabilă gestionată de Iordache, omul cu mutră de şobolan, cel căruia îi place noaptea ca hoţii  se vrea ca justiţia română să fie un instrument la dispoziţia politicienilor. 

De fapt reforma  care ar trebui să gestioneze problemele de natură profesional administrativă ale justiţiei denotă o iresponsabilitate complet penală. 

De aceea pentru gaşca lui Dragnea care vrea cu tot dinadinsul să-l scape de probleme pe jupânul din Teleorman avertismentul trimis de Departamentul de Stat al SUA a picat ca o măciucă peste oalele PSD - ALDE. 

Toţi şobolanii anti justiţie au început să agite, comunicatul însă a dat combustibil opoziţiei care s-a sesizat pentru că vine în sprijinul obiecţiilor care sună în deşert în comisia lui Iordache. Excepţia jalnică a fost Cătălin Predoiu s-a apucat să dea o replică şchioapă.

Şi-a dat cu părere gongoricul Tudorel Toader, a spus şi Florin Iordache că el merge mai departe cu aşa zisa lui reformă. Cel mai jalnic şi toxic a fost pseudo-juristul Şerban Nicolae care reprezintă comunismul remanent rămas în indivizi ca el. 

Reacţia celor doi indivizi care ocupă vremelnic cele două camere al Parlamentului Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu care au inventat o replică a Parlamentului României. Aroganţa şi bun simţ şi măsură (vezi Ionel I C Brătianu! dar ce să-i ceri unora precum inginerii reşapaţi în politicieni) a acestor indivizi gâlgâie în această replică trimisă Departamentului de Stat. 

Interesant este că chiar cu puţin timp în urmă Rex Tillerson Secretarul de Stat şi şef al amintitului Departament de Stat  a reiterat aceeaşi problemă privind prezervarea independenţa justiţiei  cu adresă la aliaţii estici y compris Polonia, Ungaria şi spre ruşinea noastră şi România. 

Vreau să adaug că Departamentul de Stat exprimă aceste îngrijorări în timp ce pe scena politică interna americană preşedintele Trump are mari probleme cu justiţia proprie. 

Mai vreau să spun că avea dreptate un bun prieten că îi este ruşine că un individ precum Călin Popescu Tăriceanu a putut sta în fruntea PNL  în perioada 2004-2009. Tăriceanu calcă în picioare buna credinţă a colegilor de partid şi realizările sale ca prim ministru.

Dacă o să continuam aşa ne pierdem încrederea în aliaţii, mai ales în principalul aliat cu consecinţe negative ţi în dezvoltarea economică a României.

13 comentarii:

  1. Trump nu are decat probleme inventate de unii cu propria justitie! Sunt si pe acolo niste pesedei care vor sa-l suspende neaparat pe Trump, asa cum vor pe aici pesedeii autohtoni sa-l suspenede pe Johannis. Dar tu Joe esti pentru mine in continuare un mare paradox! cum poti sa fii in Romania cu PNL-ul, iar in SUa cu PSD-ul?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Singura ta grijă este să ne spui cât de perfect este Trump.
      Nu este! Are probleme cu justiţia americană cu care nu-i de glumit.
      Asta nu înseamnă că-i dovedit beyond any dobts că ar fi vinovat că atunci intră în impeachment şi aia este altceva!

      Ștergere
    2. Singura ta grijă este să ne spui cât de perfect este Trump.
      Nu este! Are probleme cu justiţia americană cu care nu-i de glumit.
      Asta nu înseamnă că-i dovedit beyond any dobts că ar fi vinovat că atunci intră în impeachment şi aia este altceva!

      Ștergere
    3. False. Nu stiu de unde iti iei tu informatiile, dar Trump nu are probleme cu justitia. Fake news. Nothing. Unii isi doresc sa-l vada impeached... foarte tare. Dar nu merge nimic. Nu au de unde sa-l apuce. Las-o balta. Doar daca se schimba majoritatea din Congres. Vezi cum te raliezi pozitiei stangii americane?. Tocmai i-a imboldit un pic pe pritenii tai Dragnea si Tariceanu.

      Ștergere
    4. Mă pui şi tu pe gânduri Lari. Adică toţi bat câmpii în media, Robert Mueller n-are nimic în comun cu gaşca lui Trump?

      Ștergere
    5. Interesant ... am constatat ca, fara exceptie, din toate persoanele pe care le-am intilnit care manifesta sentimente anti-Trump, nici una nu a putut prezenta argunmente bazate pe fapte reale.

      Ștergere
    6. Prietenul meu newyorkez îl blestemă pentru că umblă la taxe şi ipoteca deductibilă din venituri pe care a introdus-o Reagan pentru a stimula construcţia de case personale noi va fi scoasă de Trump care avantajează la taxe doar milionarii.

      Ștergere
    7. Dar nu Trump era în chestie ci atitudinea şobolanilor majorităţii parlamentare de la noi!

      Ștergere
    8. In primul rand as vre sa-ti reamintesc ca opinion - evidence = prejudice. Joe, nu ai de ce sa fi ingrijorat. Trump nu a put fi legat in nici un fel de Rusia. In schimb se poate vedea ca singurii bani din Rusia au curs spre Clinton Fundation. Dinspre comisia Muller in acest moment, nu există nicio dovadă a unui efort a lui Trump de a negocia o afacere cu Rusia, dar Flynn este aproape de partea de sus a listei de persoane care, probabil, ar ști dacă a existat un astfel de efort. Oricum Flynn nu este clar daca a fost implicat in ceva afaceri cu Rusia.

      Ștergere
  2. Hehe. Joe tot de stanga este. Parca PNL ul este de dreapta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă liberalismul este de stânga atunci aşa oi fi.
      Sunt curios cine-i de dreapta în România, ALDE probabil?

      Ștergere
  3. Aceeași situație exista în Principate prin sec. al XVIII-lea, adică niște consuli la Iași sau București dădeau indicații prețioase. Fiți siguri că puțin îi pasă guvernului american de manifestațiile provocate de PNL și USR contra PSD, etc. Ca deobicei românii noștri independenți și patrioți s-au dus să lingă clanțele la ambasada SUA, i-au împuiat capul acelei obrăznicături (Klemm, clar de origine engleză !) insistînd ca el să telegrafieze la Washington ca ăia să facă niște observații așa ca venind direct de la ei. Asta înseamnă lipsă de demnitate națională; oricîte tîmpenii s-ar face în țara asta (sau familia ta) și se vor face în continuare multe altele nu te duci să reclami la străini. Cam așa este și cu majoritatea reportajelor transmise de ziariștii străini care de fapt sunt texte redactate aici de cetățeni români care își iau apoi simbria. Și nici ăia nu au dreptul să se bage în treburile tale, nici lor nu le convine cînd alții se bagă în problemele lor. Nu respectă nici un fel de cod diplomatic.
    Dar dacă se făcea o manifestație contra risipirii a 4 mld. dolari pe rachete inutile nouă dar bune pentru sprijinirea industriei de armament în SUA ? Și se plîng că nu au bani de școli sau spitale, de cultură și curățenie. Și iarăși, în cîte țări din lume și în ce perioade justiția a fost real independentă ? Apoi independența justiției, inamovibilitatea, etc. nu sunt decît vorbe frumoase pentru a nu lăsa pe alții să se uite la matrapazlîcurile din sistemul justiției. Judecătorii, procurorii, notarii, avocații sunt cei mari bandiți în țara asta.

    RăspundețiȘtergere