marți, 14 noiembrie 2017

Blestemul naţiunii sau statul paralel

Pentru că amicul Gigi S m-a întrebat imperativ de ce nu am păreri la realitatea politică imediată, iată că am!

Judeţul Teleorman se poate lăuda cu trei personalităţi contemporane. Aici s-a născut cel mai mare prozator român postbelic, Marin Preda. Tot aici s-a născut şi cel mai bun preşedinte al Uniunii Scriitorilor, prozator minor şi părintele lui Darie, dar şi al unei minciuni pentru care l-a apostrofat chiar Marin Preda, "unde ai văzut Stancule oameni cu botniţă la cules via?", Zaharia Stancu.   

Preda a reflectat extraordinar condiţia ţăranului român de la Dunăre smuls din arealul său specific şi dus la oraş să îngroaşe mulţimea mitocanilor industriali, care au uitat tot ce însemna bunul simţ al omului de la ţară.

Un astfel de personaj moromeţian, cules parcă din realitatea furată din Carnavalurile lui Caragiale este şi Liviu Dragnea.
Expert în împuşcat francul până l-a revoluţie, Dragnea a reuşit să devină în scurt timp un fel de capo având şi el o creaţie de neuitat, Teldrum! Din care el a ieşit mare proprietar, şi-a anexat inclusiv o bucată de Dunăre, fosta insulă Belina. 

Şi iată că l-au ajuns blestemele revoluţiei fiscale, Belina şi toate malversaţiile cu Teldrumul i-au explodat în faţă. Şi culmea, nu mult prea monstruoasa Kovesi este la originea dosarului, care probabil că-l va îngropa pe Dragnea (asta i-a urat Victor Ponta!), este un organism european numit OLAF care se ocupă cu fraudarea fondurilor europene. 

Chiar dacă a fost în America Dragnea nu a învăţat nimic de acolo, poate că el este ignorant, dar alt capo, Al Capone (i-am văzut hotelul din Chicago unde era în interbelic down town!) a încurcat-o tot cu organisme d'astea cum e fiscul, care te îngroapă. 

Degeaba îşi bate gura el şi prostănacul de Tăriceanu cu statul paralel, ei sunt statul paralel, ăla în care poţi fura nepedepsit. 


Şi că tot am pomenit de americani merge şi proverbul tot american, poţi prostii pe toţi oamenii odată, poţi prostii pe unii tot timpul, dar nu-i poţi prosti pe toţi tot timpul! 


10 comentarii:

  1. Sigur ca ne facem sperante sa se faca un pic de dreptate, macar in al 12-lea ceas. Dar ma tem ca acesti mafioti au 'relatii' sus puse in Rusia si vor fi capabile sa le stearga vinovatiile, prin santeje la scara inalta...
    Acesti oameni care s-au imbogatit fraudulos se situeaza deasupra oricaror conventii si cutume cuminti...Ei au un rol de indeplinit. Acela de a face din Romania un nou tip de tara sud-americana al carei conducator da socoteala foarte posibil organizatiei BRICS despre care smecherii de pe forumuri care iti dau lectii cand sustii EU sau USA spun ca reprezinta viitorul...Asta e temerea mea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. - Astea sunt doar halucinatii (relatii in Rusia, BRICS)!
      - Pe de alta parte dreptate nu va fi niciodata nicaieri.

      Ștergere
    2. Halucinatii , da (relatii cu Rusia, Brics). Scenarita indoctrinata, sau batutul campilor. :(

      Ștergere
  2. Altfel, apreciez cu induiosare frumoasele cuvinte scrise de dumneavoastra relativ la contextul teleormanean(fost pitoresc si devenit malefic),adaugand apoi o concluzie ce dovedeste buna credinta, dreapta judecata si optimism de licean :) .

    RăspundețiȘtergere
  3. Joe, Știi de ce nu văd politicienii pe unde se află statul paralel? Pentru că totdeauna el este aliniat frumos și disciplinat în spatele lor!

    RăspundețiȘtergere
  4. Joe, eu nu sunt deloc induiosata de ce perle lansezi pe blog. ha, ha, ha

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu e o perla. Cine se increde in UE si SUA se insala amarnic...nu ne-au adus inca nici un folos.Rusii ca despagubiri de razboi ne-au tras avutiile ,fara contor,din 47 pana in 65 ( 18 ani...)astia ne-o "trag" de 27 de ani si tot nu se satura,cu zambetul pe buza-democratic- pana o sa ajungem lipiti...as vrea sa nu am dreptate...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aveți multă dreptate dar în România majoritatea sunt naivi.

      Ștergere
  6. Lupta impotriva statului paralel este necesara. Acest stat este mai mult mafiot. Mai devrem ma intreba o prietena ce sa faca ca primise amenintari asupra unor angajati supercalificati din firma deoarece au castigat o mare lucrare, iar firma concurenta a inceput cu practici mafiote, a intrerupt alimentarea cu energie, a amenintat 2 sefi si se pare ca lista este mai lunga. Pana acum nu a depus plangeri penale dar se pare ca este nevoie. ESte incredibil ca in Roamnia anului 2017 sa avem asemenea practici mafiote de inalta criminalitate. Vedem ca organele de cercetare si serviciile sunt adanc implicate in activitatile economice si obtin foloase nelegale prin santaj.

    RăspundețiȘtergere