vineri, 24 noiembrie 2017

Comemorarea lui Ionel I. C. Brătianu la Florica

Ca în fiecare an liberalii piteşteni şi argeşeni se strâng la Florica să-l comemoreze pe marele om de stat român Ionel I. C. Brătianu, arhitectul Reîntregirii României. 

Anul acesta s-a făcut o cifră rotundă 90 de ani de la dispariţia sa ]n 1927 şi este important în contextul aniversării de la anul  de 100 de ani de la formarea României Mari. 

I.I.C. Brătianu a fost omul potrivit în momentul potrivit.
El a avut iluminarea să pună România în alianţa cu Puterile Antantei care ne-a angajat într-un război nimicitor care au dus la desăvârşirea României Mari. Propun să ne gândim cum ar fi arătat România de azi dacă România s-ar fi aliat cu Puterile Centrale cum îşi dorea bătrânul Rege Carol I!

Tatăl său l-a destinat ingineriei ca să evite politica, dar politica l-a atras şi acaparat şi cu mare folos pentru România. Şi de aici se trage una din replicile pe care orice om politic de azi ar trebui să şi-o pună. Enervat de intervenţiile lui Ionel IC Brătianu Nicolae Iorga l-a repezit şi i-a spus: "Ce pot eu învăţa de la un inginer?". La care Brătianu i-a replicat: "MĂSURA" domnule profesor!
Din păcate conducerea centrală a PNL a lipsit, fiind prezentă la Oradea unde se inaugura o statuie a marelui om politic şi de stat.

Las’ că nici IPS Calinic, prezent la Biserica Sf. Ioan Botezătorul. ctitorită de Ion C. Brătianu ca să hirotonisească un preot ne-a lăsat să fierbem în suc propriu o oră pentru serviciul religios. 


Şi în final o replică pentru o remarcă răutăcioasă a unui jurnalist ignar care habar n-are de Istoria Românilor. Liberalii nu s-au lipit de nimeni azi, se organiza un fel de întâlnire la Conac, unde nişte icsuleşti vorbeau despre Brătieni. 
Liberalii au la Florica pe fondatorii României moderne şi ai mişcării liberale!


După amiază după ora 6 tinerii liberali s-au reunit la Muzeul de Istorie unde a fost evocată figura marelui om politic. 

Un comentariu: