vineri, 16 februarie 2018

Cuvântul preşedintelui

Vă mărturisesc că nu am avut ocazia să urmăresc aseară cuvântarea preşedintelui Iohannis pentru că eram la concert să ascult Rossini. 

Am văzut doar fragmente finale din întrebările şi răspunsurile după discurs.
Ce pot spune despre acest discurs?
Preşedintele părea extrem de relaxat după zile pline de tensiune şi frământări politice. Se pare că i-a prins bine vacanţa în Tenerife când diverşi jurnalişti se dădeau de ceasul morţii că nu este prezent şi implicat în ultimul scandal vizând justiţia.

Dacă stai un pic şi cujeţi, cum zice ardeleanul atunci cum putea interveni preşedintele într-un scandal lansat pe televiziunile aservite PSD care îşi fac o virtute din calomnie?

Şi foarte bine că a avut răbdare.
În acest scandal, care părea că îi duce pe pesedişti în paradisul unde nimeni nu mai este alergat de justiţie, care-i la pământ şi umilită de alde Dragnea şi cei 40 de hoţi, totul s-a dezumflat din momentul în care doamna Kovesi a reacţionat.

Era până la urmă de înţeles, pentru că doamna Laura Codruţa Koveşi care are responsabilităţi direct în domeniu.

Doamna a dat dovadă de calităţi de lider şi comunicator care a extaziat pe doamna Ioana Dogioiu (fostă Nadia Forga apud Nistorescu) care ne-o indică drept viitoare candidată prezidenţială cu mari şanse, la fel cum se exprimă un nebun milenarist prin Piteşti care pictează pe pereţi Kovesi preşedinte în 2018 (deja?!). Eu sper ca doamna Kovesi să rămâne unde se pricepe mai bine, adică în fruntea DNA, care hăituieşte pe toţi Dinu Păturică care au anexat România ca pe isprăvincia Teleormanului.

Cât despre Dogioiu şi alţi din  acest nucleu dur şi cam isteric de contestare PSD, care visează la un preşedinte băgăreţ, guraliv şi în mod efectiv incapabil să ia măsurile care trebuie, ei trebuie să redevină realişti, pentru că în politică graba strică treaba. 


Preşedintele Iohannis a aşteptat ca şi ministrul justiţiei Tudorel Toader, adus intempestiv din Japonia, să se exprime şi să amâne din  nou pronunţarea privind activitatea doamnei Kovesi şi a DNA, pentru că după cum spunea un expert în justiţie nu există motivele juridice de suspendare a doamnei în cauză.


Ba mai mult, în după amiază zilei de ieri a invitat pe premierul Viorica Dăncilă şi pe Liviu Dragnea la Cotroceni, unde le-a explicat se pare clar şi fără echivoc că a făcut hatârul PSD, adică Dragnea să schimbă premierii cum îi vine lui în cap, dar cu o condiţie, să nu se atingă de justiţie. 

A reiterat în discursul său clar că este mulţumit de prestaţia DNA şi că în cazul că în faţa sa vor ajunge legile justiţiei ciopârţite de majoritatea parlament va lua toate măsurile ca să le blocheze. 

Unii analişti spun că Dragnea s-a dus la Cotroceni în speranţa unui blat şi că s-a ales cu nimic, lucru care îi va ridica în cap PSD mai ales că vrea intempestiv şi un congres în martie.

Iohannis a spus clar că scandalul este montat de penali, acei justiţiabili care fug din România, când sabia lui Damocles stă să cadă. Chiar dacă cuvântul penali a scos din minţi pe jurnalista Sorina Matei, altă vajnică colaboratoare a martorilor lui Băsescu de pe vremuri, răţoindu-se indecent la preşedinte.

Pentru că bine a spus aseară Rareş Bogdan că sunt jurnalişti cunoscuţi care nu scapă ocazia să fie proşti şi neadecvaţi în astfel de momente, cum s-a dat în bărci şi Tolontan la conferinţa de presă a doamnei Kovesi. 


Domnul Iohannis a confirmat din nou pentru increduli din media că pentru el linia roşie a justiţiei este frontiera limită peste care această coaliţia de guvernare nu are voie să treacă şi să se comporte iresponsabil. 



3 comentarii:

  1. Ficusul este mai special, el nu se remarca prin ziceri, si mai degraba prin taceri, care sunt intr-adevar spectaculoase. Acolo te-ai putea remarca prin comentarii!

    RăspundețiȘtergere
  2. Domnule G, imi pare rau ca nici presedintele si nici Joe nu sunt la inaltimea ateptarilor dv. Dar cu toate astea constat ca nu scapati nici un articol.

    RăspundețiȘtergere
  3. Dupa mine e cam prea mult mister. Prea mult timp a trecut si noi nu am auzit sa se fi luat masuri la descoperirea lui "portocala" sau ca s-au luat masuri legate de dosare pe care le asteptam cu sufletul la gura, dar cu oamenii, romanii adica, atat de pestriti ca provenienta si calitate, chiar ca e o minune ca DNA nu a fost dinamitat pana acum.... La noi, unde se face liturghia si cu braga, a ajuns de neconceput ca cineva sa fie integru, curat, pus pe fapte mari in a face dreptate...Imi imaginez in ce cerc vicios se-nvarte doamna Kovesi intre a se plange de neregulile pe care le constata in institutie si a gestiona coerent atatea detalii, obiective si prioritati... E prea mult pentru un singur om, fara un grup puternic de oameni ca si ea aflati in structura DNA, nu s-ar putea mentine miracolul.
    Dar, totusi, cu atatia securisti, fosti militieni si trepadusi unsi cu toate unsorile, nici-o institutie nu ramane nesubminata de rele intentii. Cred ca mafiotii cei mari si-au trimis slugile sa roiasca pe langa DNA si nu s-au lasat pana n-au compromis-o...ei cred ca au realizat victoria si de fapt e o lovitura in moalele capului dreptatii...Dreptatea totdeauna umbla cu capul spart, ce, nu stiati ? Sa vedem cat mai rezista si nu sucombeaza dreptatea romaneasca....
    Nu sunt de accord cu tacerile exagerate ale lui Johannis, OK, nu se grabeste, dar oare are ceva clar ca obiectiv? Trecand atata amar de vreme pana spune ceva, pare ca e complice cu PSD-ul…

    RăspundețiȘtergere