vineri, 25 octombrie 2019

Fotbal și politică -jurnal

Cam sub acest semn stă săptămâna care a trecut, fotbalul și politica.

Am urmărit favorita mea engleză, Liverpool la Manchester United cum părea că pierde, dar în final a plecat neînvinsă, Lallana egalând deschiderea scorului a lui Rushford. Așa că a rămas o diferență de 6 puncte între Liverpool și Manchester City.

Marți, miercuri din nou emoții, s-au desfășurat mechiurile din Champions League și m-am enervat la meciul prost al lui Real Madrid la Istanbul, de unde au plecat totuși victorioși în fața unei Galatasaray, compusă din foste vedete la apus de carieră.
A venit miercuri, unde o repriză repriză proastă, dar cu un gol pentru Liverpool la Genk în Belgia, a doua a fost mai bună, scor final 4-1 pentru Liverpool cu un gol de excepție al Oxley Chamberlain. Surpriza a fost și la Praga unde Slavia și-a depășit condiția de echipă din Est, dominând pe Barcelona, egalând-o, dar luând imediat un gol. Slavia a fost cea care a scos din Champions League pe CFR Cluj, singura noastră reprezentatntă în Europa League.
Aseară CFR avea un meci complicat la Rennes. Dar această echipă franceză s-a sinucis la începutul meciului, portarul fiindu-i eliminat și Deac marcând din lovitură liberă. CFR  a jucat foarte prost în continuare, dar a păstra avantajul. Mai bine așa decât să pleci învins!

Și acum să revenim la politică.
Săptămâna care a trecut a fost dominată de negocierile dintre prim ministrul desemnat, Ludovic Orban (nu Viktor cum s-a bâlbîit ex Dăncileasa) cu toate partidele care au contribuit la succesul moțiunii de cenzură.
De fapt nu a fost negociere, ci mai mult o târguială. PMP are spectrul dispariției și și-a dorit să intre la guvernare, ALDE UDMR au avut și ei niște pretenții.
Surpriza totală a venit de la USR/PLUS prin vocea lui Dan Barna și a camarilei sale, care puneau niște condiții absurde. Dan Barna și USR au suferit un atac concertat din parte media care i-au atacat pentru stupiditatea cerințelor față de viitorii parteneri de guvernare. Ca rezultat, au mai apărut informații despre Dan Barna privind activitatea sa cu fondurile europene. 
Sever Voinescu îi face un portret necruțător lui Barna care este unul din cei mufați la aceste fonduri europene pe care le-au parazitat.
Pentru mine rămâne o enigmă cum se cheltuiesc aceste fonduri, unde a fost băgat Barna de reconversie profesionale și de reinserție socială.
Aceste fonduri de reconversie profesioanelă ar trebui direcționate spre școli profesionale, universități în colaborare cu întreprinzătorii care au nevoie de personal calificat. Ei bine acești experți care facilitează accesul al fonduri nu sunt doar intermediarii, ci inventează organizații care se ocupă cu școlarizarea, chiar dacă expertiza le lipsește, năimind pe unii fomiști care au uitat ce trebuiau să învețe și așa aceste cursuri nu-și ating scopul. 
La reinserție socială ar trebui apelat la organizațiile de caritate, la biserică, chiar dacă ortodoxia noastră nu prea strălucește în această zonă, la ONG-uri care fac voluntariat social. Și la acestea ar trebui atenție pentru că sunt unele care fac seminarii și toacă banii care ar trebui să ajungă la cei în nevoie.
Ce a făcut Barna este de o mare ipocrizie, de conflicte de interese și ar trebui el, nu alții să o lase mai moale cu penalii, pentru că s-ar putea ca unele din activitțile sale să intre sub incidența legii. 
Finalemnte useriștii s-au liniștit, opinia mea, cu prețul unei scăderii încrederii electoratului în ei.

Ultimele negocieri ale lui Ludovic Orban s-au petrecut cu Pro România care o ține gaia mațu cu stânga și care nu votează un guvern de dreapta. Au încercat să șantajeze cu comisarul european și niște ministere, dar au fost refuzați. Nici Ponta n-a scăpat că a ieșit un filmuleț cu debandada de acțiunea pompierilor de la Colectiv care îl implică și pe el, care era prim minstru și a trebuit să demisioneze.

Și așa a rezultat un guvern monocolor PNL. Guvernul are și personalități cunoscute, precum Florin Câțu care dă încredere la Finanțe, cu Aurescu la Externe, de la Iohannis și chiar cu generalul Ciucă la Apărare, care trebuie să demisioneze din armată. 
Vorbind de Aurescu, Petre Iancu, un individ care poluează Deutsche Welle scriind tot felul de prostii îl atacă de comunist pe Aurescu, cel care a reușit să obțină la Haga zona la care râvnea Ucraina. Iancu mai bine s-ar uita în propria lui familie de vechi militanți comuniști. Detestabili acești anticomuniști caviar, care se trezesc strigând: ba pe-a mă-tii!
Cum spun unii este chiar un guvern prezidențial, unele posturi fiind impuse chiar de președinte și care și-a impus vetoul pentru anumite nume. Cupșa care părea bun la Justiție a fost scos pentru eroarea de la votul dat pentru recursul în anulare și a fost numit Cătăin Predoiu, care a mai fost minstru.

Acum proba importantă pentru Ludovic Orban și PNL este să găsească o majoritate care să voteze acest guven. Opinez că va trece că sunt mulți pesedei care se tem că se ajunge la anticipate. 

Așa că succes guvernului Orban care trebuie să închidă bugetul pe 2019 și să-l facă pe cel de 2020!









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu