luni, 8 februarie 2021

Jurnal din 8 februarie 2021


A venit și lunea de 8 februarie. 

În săptămâna care a trecut cel mai important eveniment a pornit de la o postare făcută de mine pe site-ul Pitești orașul nostru în care pozam gunoaiele de pe marginea Argeșului. Am avut multe reacții și Laurențiu Dinu, fost coleg de serviciu a propus să ne vedem sâmbătă 6 februarie la ora 11 la zona Debarcader lângă parcul Ștrand să facem curățenie. 

Am postat și această inițiativă și am avut multe reacții și promisiuni de participare. Așa că sâmbătă m-am dus acolo și am dat doar de Laurențiu. El venise cu niște saci. Am așteptat și până la 11.10 nu a apărut nimeni! Am plecat spre zona parcării unde sunt cele mai multe gunoaie. Laurențiu a preferat să rămână acolo. Am ajuns în zonă și am început să strâng gunoaiele în sacii destul de mici. Zona este înclinată din cauza digului. Erau mai ales pungi de semințe, spărgătorii de semințe sunt principalii nesimțiți, apoi mâncătorii de fast food McDonalds și KFC, sticle de suc și sticle sparte. Am strâns nouă saci pe care i-am pus pe marginea digului. Eroare! Cei de la ADP nu le-au văzut nu se uită nu le pasă, cu toate că aveam promisiunea ca să avem asistența acestora de la Apostoliceanu. Așa că azi le-am scos și le-am pus pe drum ca să le ia cei de la ADP, probabil????

Când m-am întors mai veniseră doi tineri, Cristi și Adi care l-au ajutat pe Cătălin și au curățat frumos zona. 

Poate mai repetăm figura dacă vor fi amatori.

Azi au început școlile și am văzut dimineața o grămadă de copii și adolescenți îndreptându-se spre școli, cei mici însoțiți de părinți. Revenirea la școală a fost însoțită de multe controverse, pesediștii au ajuns acum să fie contra. În fine problema cea mai delicată este că profesorii nu s-au vaccinat în număr suficient, sau nu au vrut să se vaccineze.  Legat de această problemă personajul care a devenit cel mai controversat ministru este Vlad Voiculescu. El a dat tot  felul de declarații în contra celor declarate de primul ministru Cîțu, de ministrul Învățământului, sau de șeful vaccinării colonelul Gheorghiță. Este clar că este complet nepotrivit pentru această funcție. La fel de nepotrivit se pare a fi Năsui. Platforma de obținere a unor granturi au trezit suspiciuni. Cei de la B1tv au descoperit că la minister se preumblă neautorizat un amic cam dubios de la ministrului care este șeful USR sector 4.  La fel cum Năsui voia sau a și decis ca să nu se mai finanțeze participări la târguri unde erau promovate firme românești. Cum spunea un om de afaceri despre Năsui că acesta și alți miniștri noi de la USRPLUS nu au de loc experiența de administrație sau management de afaceri și întreprinderi mari cum sunt de fapt ministerele.

În plus a sărit în față doamna Clotilde Armand, primar al sectorului 1. Dacă era de notorietatea războiul ei cu firma de strâns gunoiul, acum acțiunile ei iau note dramatice. S-a certat cu liberalii, a dat-o afară pe doamna viceprimar PNL din primărie!!!!! Acțiunea cea mai ciudată și dementă a fost că,  a refuzat finanțarea a patru spitale de interes național aflate în sectorul ei. Primarul Capitalei Nicușor Dan a spus că le preia el, dar finanțarea trebuie cumva asigurată. Părerea mea sinceră că acești politicieni nu fac de loc bine partidului USRPLUS. În loc să se remarce prin acțiuni inteligente care să aibă aprobarea unui electorat extrem de pretențios, ei parcă fac invers. Rămân la părerea mea tristă că între partidul fondat de Nicușor Dan în 2016 și cei care-l reprezintă acum nu este nicio legătură, ei au parazitat partidul în frunte cu Barna, negustorul de piei de cloșcă.

Nici la PNL lucrurile nu stau bine, sunt propuși secretari de stat, unii fără nicio legătură cu domeniul, fără calități de manager, jurist de clasă, sau pur și simplu expert. A detonat descoperirea unei noi angajări a unei tinere la Apele Române. Această agenție are lipici la impostori, individa nu avea cunoștințe elementare, pregătirea ei de bază este de chelneriță la Master (clubul din Iași!!!), nu masterandă la vreo universitate, tehnică sau altfel. 

Azi au apărut ultimele știri despre noul buget. Va fi un buget de austeritate. Nu se vor crește pensiile anul acesta, motivând că au crescut în septembrie trecut și că vor crește de la 1 ianuarie 2022. Transportul gratuit al studenților cu trenul va fi redus la 34 de călătorii de la universitate acasă. Altă știre care va afecta HORECA, anul acesta nu se dau vouchere de vacanță! 

Acest decizii vot trezi reacții dure ale opoziției care se pare că trăiește într-o realitate paralelă. Ei spun că bani pot veni dacă fiscul colectează bani. Ușor de zis, dar atunci când au guvernat nu au fost în stare să colecteze.

Și acum ceva despre politica locală. Gelu Tofan, propunerea pentru viceprimar PNL a declarat că vrea să candideze la conducerea PNL Pitești. Individul ăsta care a reușit să desființeze organizația de tineret a PNL și care este unul din cei care ține închisă poarta de la sediul PNL Pitești vrea să conducă, să vedem!


14 comentarii:

  1. Frumoasa initiativa legata de curatenia spatiilor publice ... un exemplu care ar trebui mediatizat mai bine, poate invata si altii despre voluntariat, bun simt, educatie civica etc.!

    RăspundețiȘtergere
  2. Joe din lectura textului tau reiese ca pensiile vor crește de la 1 ianuarie 2021 .
    Ai facut cumva vre-o greseala de editare a datei ? Nu de alta dar suntem in febroarie 2021 si nici vorba !!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. OK , deci avem alta promisiune electorala facuta de liberali si nerealizata.
    Vad ca mai zici si tu despre alte sacrificii.
    E nasol de tot cu liberalii astia care tot cauta alti vinovati.

    RăspundețiȘtergere
  4. Opinie din Deutschland10 februarie 2021 la 15:25

    Interesante relatări.. fără să fiu acasă, și eu am impresia că acest USRPLUS este de fapt proverbul devenit realitate: la lauda mare să te duci cu sacul spart..

    Așa și ei, strălucesc prin incompetență, deocamdată.



    Ce nu am înțeles eu este remarca ta cu călătoriile studentilor. De unde și până unde 34 de calatorii platite sau subventionate? pe vreme mea, ca sa ma exprim asa, primeau numai bursierii foi de drum si numai pentru 4 drumuri pe an: la începutul și sfârșitul semestrului. Si terminam faculatatea în 4 sau 5 ani. De unde si până unde 34?

    parc in Romania anilor 2020 cresc banii in copaci, in loc de frunze. Cine poate fi as de iresponsabil cu banii cetatenilor?

    Si ce sunt alea vouchere de vacanta?



    La noi a venit iarna. Cred ca sunt cele mai friguroase zile si nopti de când sunt eu în Germania. Chiar și aici in zona Frankfurtului unde este o climă extrem de echilibrata între vară și iarnă avem sub -10 grade noaptea și peste zi nu sunt mai mult de -6 până la -4 grade. Cu zăpada stăm prost. Nu cred că a ramas mai mult de 3-4 cm pentru ca atunci când a nici au fost afară +5 grade. Dar a nins în alte părți ale Germaniei, de nu mai pot sa se miște. Este adevarat ca ăștia nici nu știu sa conducă pe zapadă ca au fost mereu privilegiați de vreme. Nord-estul fostei DDR, aia știu ce e o iarna adevarată, dar vestul nu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. În marea lui mărinimie Dragnea a dat gratis studenșilor transportul pe CFR! O mare măgărie după mine, care făceam blatul de la Ploiești la București și când eram în anul I am stat pe scara vagonului la un supracontrol.
      Voucher de vacanță am primit și eu ca profesor asociat la Politehnică. Abia anul trecut de când sunt de 12 ani profesor acolo. Este u un card c1450 lei, adică 304 euro cu care pot plăti la hoteluri și restaurante în România. Nota bene: am plătit 145 impozit!

      Ștergere
  5. La naiba cu Dragnea. Deci faceai blatul.
    Stiu , imi amintesc ca erai un blatist vero.
    Rezulta ca si studentii de acum ar trebuii sa faca blatul ?
    Dupa concluzia ce o transmiti tu cam asa se intelege.
    Pai unde este schimbarea de mentalitate ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ești prezumțios! Știi bine că noi ploieștenii veneam mult mai des acasă. Nu am nimic cu studenții de azi. Le sunt profesor. Dar când trenurile la schi se umpleau cu studenți până în pandemie cum este? Dacă au gratuitate ptr acasă e OK! Dar pentru mers la mare sau la munte în vacanță odată pe an este iar este OK gratuit sau cu reducere. Și noi mergeam la Costinești cu bilet gratuit dacă îmi amintesc.

      Ștergere
  6. Un ploieștean de la Caragiale10 februarie 2021 la 22:47

    Îți doresc să te bucuri cît mai mult de această minte sprințară cu care ai fost înzestrat. Ai grijă să nu nu te depărtezi prea mult de direcția pe care ai pornit. Observ că ai început să devii cîrcotaș. Mă așteptam de la tine să coagulezi pe plan local grupul de liberali autentici. Ai prestigiul. Poate îți lipsește forța?! Îți pierzi din vocația polemică îndreptîndu-ți săgețile spre membrii altor partide din coaliție, plecînd urechea spre comentariile și zvonurile lansate de cei ce se simt amenințați. (Oare B1 TV merită să fie tratat ca imparțial? Boby Păunescu, patronul postului, poate fi considerat un model pentru un liberal ca tine?). Chiar și marele liberal Sebi Burduja, seful PNL de la sectorul 1, are de ascuns niște schelete în dulap. Am picat și eu în plasă cînd am crezut că acest individ este un tînăr de viitor. Inițiase o strîngere de semnături pentru reformarea legislației, la care aderasem. Cînd a sosit momentul să-i predau listele adunate de mine a dispărut. A reușit să-l îmbrobodească și pe Iohannis, care la propunerea Sandrei Pralong i-a acordat un premiu. Din păcate indivizi din categoria acestora sînt cei ce vor să preia conducerea PNL. Eu sper să nu reușească și am încredere că tu și alții ca tine veți reuși să-i împiedicați. Atacînd pe ceilalți membrii ai coaliției, așa cum procedezi din păcate și tu, le faci fără să vrei jocul celor din PSD.
    Încă o dată îți doresc multă sănătate și putere și un an plin de satisfacții.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc de urări!
      Nu sunt cârcotaș.
      Nenorocitul de Miuțescu m-a obligat să votez USR la locale ptr că adusese pe unul de la PSD.
      Eu sunt pretențios și cred că și votanții USRPLUS la fel.
      Atunci însă când promovezi indivizi lipsiți de experiența guvernării care se cred genii e rău pentru partid.
      Uite am văzut pe Bode la Transporturi și l-am revăzut la Interne, se pricepe.
      Trebuie să fi realist și să știi cât te ține plapuma.

      Ștergere
  7. Pentru ca in sfirsit ai spus cu cine ai votat , da-mi voie sa inveselesc putin atmosfera , si sa iti afisez bancul zilei pe care l-am cules de pe internet

    Bancul zilei: Stenograma ședinței de excludere a lui Nicușor Dan din USR
    Ședință de excludere a lui Nicusor din USR. Ia cuvântul secretarul-general Clotilde și spune:
    – Domnul Nicusor este un lenes, nu munceste, este recalcitrant, se cearta cu toti colegii, isi terorizeaza familia, isi terorizeaza vecinii, bea, fura, deci propun excluderea din Partid a domnului Nicusor.
    – Domnul Nicusor, daca aveti ceva de spus, luati va rog cuvantul
    Se ridica Nicusor si spune:
    –Doamna secretar-general, cititi, va rog, caracterizarea mea la primirea in partid.
    Sigur, i se indeplineste dorinta.
    - ”Domnul Nicusor este un bun meserias, foarte harnic, foarte bun coleg de munca, exemplu de comportament in familie, in comunitate, cinstit, corect, vertical etc.”
    Dupa terminarea caracterizarii, spune Nicusor:
    – Ei, vedeți, dragi prieteni, ce a făcut USR-ul din mine?!
    Acuma hai sa trecem la numaratul oilor noastre , adica chestiunea cu blatul si studentii. Pai noi am stat doi ani la caminul G de la Regie.Iti amintesti .. Intr-adevar tu plecai in fiecare simbata la Ploiesti. Sunt convins ca mergeai pe blat cu trenul. De la inceputul lunii octombrie pina la sfirsitul lunii iunie erau 38 de saptamini. Hai sa zic ca tai vre-o 4 pentru perioada de vacanta de iarna , deci ramin 34. Rezulta ca pe dus intors faceai 68 de calatorii cu blatul. Pai studentilor de azi li s-au dat 34 de calatorii gratis adica jumatate din ce ne faceam noi pe vremea comunismului , pe care actualul regim le taie si pe astea. Daca imi zici ca este echitabil inseamna ca esti un mare demagog. oricum pentru ca sustii ideea taierii ramine concluzia de la bancul zilei , si anume
    Vezi ce a facut USR-ul din Tine ???

    RăspundețiȘtergere
  8. De vre-o doua saptamini vroiam sa iti trimit un mesaj , si anume
    Marius Bizu vrea sa faca un nou volum. Cred ca ti-a trimis invitatia. Tematica ar fi sa descriem intiknirike noastre in calatoriile pe care le-am facut , daca aceste intilniri au referinta la Ploiesti si ploiesteni. Eu daca am calatorit mult , am calatorit in Romania , in primii cinci ani de inginerie , bineinteles ca personal delegat la diferite obiective tehnice. Deci cunosteam Romania ca in palma.
    In strainatate nu prea am calatorit. Am avut niste iesiri scurte in Belgia , Germania , Italia , Cehia , Ungaria si la fratii bulgari. Cam atit , si ce este mai rau nu am amintire de nici-o intimplare care sa se inscrie in tematica noului volum.
    In schimb , ca milioane de oameni calatoresc pe internet. Si aici , acum doi ani te-am intilnit pe tine , cu blogul tau , si din cate constati sunt un guraliv frecvent pe anumite teme pe care tu le propui , mai ales cele din politica , bat-o vina.
    Deci iti lansez propunerea sa imi acorzi dreptul de a scrie un articol intitulat INTILNIRE ON LINE CU JOE NEGUT. Nu stiu dca o sa il duc la bun sfirsit , am tot felul de probleme personale care ma tin departe de internet , dar incerc. Este evident ca atunci cind o sa fie gata o sa iti trimit materialul sa il citesti si sa-ti dai aprobarea ptr publicare. eventual mai poti sa imi pui si tu ceva din biografia ta ca sa iasa bine. , desi din sirul de convorbiri politice de pe blog nu stiu ce va iesi.
    E o vorba Toti Mintim , mai ales cind vine vorba de politica.
    Dar asta este , daca am fii robii televizorului am innebuni de tot.
    Pentru inceput cam atit .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Văd că ai devenit cel mai harnic comentator al blogului meu, mai era Sorin Demetrescu, dar a plecat dintre noi Dumnezeu să-l ierte!
      Poți să scrii, chiar sunt curios ce o să iasă.
      Cât despre mine sunt dispus să trimit o contribuție.

      Ștergere
    2. Ma trezesc noaptea uneori si va tot scriu. Mai am vre-o doua bloguri ale unor cunoscuti .
      De aici vine harnicia mea cum ii zici tu , de la nesomn. Astea sunt batrinetile !!!

      Ștergere