luni, 1 februarie 2021

Jurnal de 1 februarie 2021


A mai trecut o săptămână de la precedentul jurnal. Vremea ne-a dus prin mai multe anotimpuri: a nins, a plouat s-a făcut soare și a fost cald. Azi la început de lună de iarnă a plouat!

Azi a început prima sesiune parlamentară, au mult de lucru având în vedere și tragedia care s-a petrecut în săptămână precedentă. Nenorocirile se repetă, acum s-a întâmplat la Spitalul de Covid Matei Balș. Combinația ideală de incendiu: scurtcircuit și oxigen! Aflu cu stupoare că spitalul nu avea o centrală termică proprie. Spitalele ar trebui să aibă independență energetică și trebuie să respecte reguli de instalații cu pericol de incendiu. Toate aceste lucruri NU există la aceste spitale! Este uluitor că spitalul care se spune că s-a refăcut și a rămas cuplat s-a sistemul municipal de alimentare cu energie termică  care este precar, cum l-a lăsat Fierea, care acum urlă din toți bojocii. 

Pe de altă parte un personaj principal este Vlad Voiculescu, ministrul sănătății. De la începutul activității lui a dat cu bățul în baltă.  A intrat în conflict cu multă lume, nu-l suferă pe Gheorghiță care se ocupă de vaccinare. Și vine și nenorocirea asta. El care îl acuza vehement de Nelul Tătaru de nenorocirea de la Piatra Neamț. Gura păcătosului! Cred că cel mai normal este ca acest individ să se retragă. Îi observam mutra de șoricel a acestui om când încearcă să se justifice. Sunt extrem de dezamăgit,  ce a fost USR, ce și-au dorit electorii, ce părea când a fost lansat de Nicușor Dan, sau când un Emanuel Costescu devenise unul din lideri. Pare că acum USR este parazitat de impostori. Ce să zic de Năsui care voia să aducă o fostă turnătoare securistă, dată afară din CA al RATEN  la ministerul său. El care devenise președinte USR București atunci când Roxana Wring a fost exclusă pe acest motiv. Constat cu multă tristețe că USRPLUS este parazitat de impostori, cu studii dubioase sau neterminate. USRPLUS merită mai mult, alde Barna sper să dispară în anonimitate, ca de altfel și groparul PNL Ludovic Orban. Cauționarea unor lideri nepotriviți care nu puteau crește PNL au dus la pierderea alegerilor. A apărut sâmbăta la Pitești să decidă candidatul de viceprimar. A ieșit din decizia BPJ Gelu Tofan, sluga lui Miuțescu împotriva lui Mihai Coteț.  Sper să ajungă și Orban o amintire.  Dar dacă am vorbit de RATEN am citit o știre extrem de veninoasă cu parfum de PSD. CA era plin de competenți pesediști sau securiști ca doamna de la ministerul de finanțe securistă dovedită, sau de directorul fotbalist, astăzi primar la Pitești. Să punem lucrurile la punct. Nicolae Fulger este inginer electronist cu mare competență, a fost în echipa care a făcut prima criticitate la reactorul CANDU de la Unitatea 1 Cernavodă! Directorul general Cătălin Ducu este conferențiar universitar doctor la Universitatea Pitești, a lucrat la ICN. Ambii au afaceri în domeniul privat, care dovedesc competențe manageriale, extrem de necesare la ICN Pitești și CITON București. O spun ca unul din interior.

A fost scandal în ședința de consiliu la Primăria Pitești. Primarul Gentea vrea să-și promoveze un acolit pesedist ca viceprimar profitând de disensiunile din PNL. Mercenarii din presa locală țin cu primarul, dar și Gentea este din aceeași tradiție de pesediști alunecoși. Sper ca decizia majorității PNL USRPLUS să fie viceprimari din această majoritate. Iar această primărie, primar și consiliul local să ia măsuri să pună pe cei care fac curățenie în oraș să rezolve mizeria rușinoasă de la malul Argeșului. Acolo toți nesimțiții  orașului care aruncă gunoaie pe malul frumosului râu de care își bat joc toți acești indivizi cărora le place să mănânce și să bea în mijlocul naturii, dar se simt bine între gunoaie.

Au fost și meciuri ale echipelor mele favorite. Liverpool a spart ghina, nenorocul, are două victorii în deplasare ambele cu 3-1 la Tottenham și ieri cu West Ham. Le-a mers bine la Londra. În schimb Real se scufundă, a luat bătaie acasă și a căzut pe locul trei.

Azi am terminat de văzut un film nou nouț foarte bun: The Little Things. Un film polițist care se petrece în anii 80, erau pagere-beepere și calculatoare PC tip IBM. Personajele principale sunt doi polițiști interpretați de Denzel Washington, noul Sidney Poitiers al actualității și Rami Malek. Malek a făcut un rol de excepție în rolul lui Freddie Mercury. Figura lui îmi amintește de faraoni, este creștin copt egiptean.

Prietenul Julian Negulesco îmi face plăcuta surpriză să-mi trimită înregistrarea unui spectacol  Alexa Visarion cu un Conul Leonida adaptat după Caragiale, chiar de ziua mentorului nostru național. Și cel al cărui nume îl purtam pe matricolă, inițial ȘMILC, apoi LILC, când s-a revenit de la școală medie la liceu! Păi ce a văzut Caragiale acum 150 de ani se vede și azi. Și noul conu' Leonida Dorneanu are un salariu, că pensia-i bașca după legea a veche, sau un Trahanache Orban, un Farfuridi Ciolacu, sau un Cațavencu mai neșcolit ca George Simion, cu a sa Zoe cu nume predestinat de Șoșoacă.

La bună revedere!


17 comentarii:

  1. Complexe vremuri traim, dar exceleaza prin promiscuitate, lasitate si mahala...oare rezista acest guvern atator barfe si spume facute de toate lighioanele anti-occidentale? E un mare semn de intrebare daca mai avem capital intelectual sa ne salvam ca natie....

    RăspundețiȘtergere
  2. Din pacate presimtirile mele negre s-au adeverit, sau sunt pe cale sa se adevereasca. Toti ministrii plantati de pluseristi sunt halucinant de penibili.
    Pana la Vlad Voiculescu nu am vazut um ministru al sanatatii mai penibul, nuci macarcde la PDS.
    Teribilul IT-ist Drula (un fel de Sebastian ghiță al USR) da cu piciorul in tot ceea ce parea un inceput de speranta pentru autostrazile din Romanua. Aveam multa incredere in ardeleanul Bode, la care se pare ca nu prea i se potriveste haina de ministru de interne.
    Tanarul Claudiu Nasui se cearta cu minstrul energiei, Vasile Popescu, care la randul lui mi s-a parut un ministru capabil si adezat in guvernul Orban. In plus, se straduieste sa promoveze in functii niste oameni discutabili (cel putin).
    Fespre mimistrul Ghinea ce sa mai zic? Completeaza si el in peisaj in care USRPLUS pare ca e cu busola in alta directie ...
    Despre ceilalti ministri pluseristi nici macar nu am auzit.
    Nici despre ministrii liberali nu am impresii prea bune. ResapatulbSorin Campeanu e plat si nu il vad capabil de initiative clare care sa duca la iesirea învățământului romanesc dun mocirla.
    Raluca Turcan e total depășită de evenimebte. Nazare pare ca joaca la zero ca la whist ... este de o discretie inspaimantatoare ...
    Singurii care imi par mai competenti sunt deja amintitii Lucian Bode si Virgil Popescu, desi si lor li se potriveau mai bine fostele ministere la care au activat.

    Doamne ajuta sa le vina mintea la celir de la USR, un paetid in care romanii și-au pus mari sperante, dar care in prezent nu se regăsește!

    RăspundețiȘtergere
  3. Opinie din Deutschland1 februarie 2021 la 20:31

    iarasi mă uimesti…

    păi până acuma Orban era liderul de necontestat, care împinge PNLul în față ăi deodata a căzut în dizgrația ta…



    Relativ la tragedia de vineri în care a fost afectat ăi un apropiat de al meu, sunt total dezamagită, ca să nu spun scandalizată de felul în care este tratată problema. Nimeni nu vrea să rezolve probleme reale din sistem ci numai să dea de pamânt cu concurența!!! Asta e inadmisibil la nivel de guvern și opoziție.



    Apoi m-a dazmăgit foarte tare președintele, prin declarația lui de presă din ziua de vineri. A ieșit în fața presei sa consoleze familiile îndoliate (nota benne), să laude echipele de intervenție (ăștia nu au facut decât cea ce trebuie sa facă pentru salariile lor!!!) si la sfârșit să mulțumească medicilor care de un an tratează pacienții de covid. Numai că de data asta nu era vorba despre ei, ci de niște oameni care au fost prajiți în spitalul statului. Despre aceste victime, care nu au murit, slavă domnului, nici un cuvânt. Nici până astăzi a avut nimeni ceva de spus despre ei. Nu se știe cine este raspunzător pentru ei, cine ține toata poveste asta într-o mână și adună toate informațiile și hotărăște care sunt pașii următori. Ce se întâmplă cu bunurile personale pierdute (gândește-te numai la actele personale pe care tot omul le are cu el in spital!!), cine se va ocupa și va plăti tratamentele necesare pentru arși, pot fi tratați cum trebuie în țară sau au nevoie de transfer în străinătae? Este o rușine. I-au ascuns repede prin spitale și asta este, nu mai știi nimic de ei. Oamenii ăștia sunt în stare de șoc, arsi și bolnavi cu forme severe de covid. Familia nu are voie să-i vadă și nu poate lua legatura cu ei, că au pierdut tot ce au avut. Nu mai au telefoane, chiar dacă unii dintre ei ar mai putea folosi un telefon…

    Nici până astazi nu există nici un mesaj pentru acesti oameni și pentru familiile lor. Ce așteaptă statul (ministerul sănătații, guvernul sau cine o fi responsabil de managementul acestei tragedii)? Să fie dați în judecata de familii? Asta o sa urmeze…


    Încă nu suntem în stare sa gestionăm situații neprevăzute. Ne lipsește nu numai organizarea ci simțul datoriei, a corectitudinii, respectul față de reguli. La noi din asta se moare….

    Cum este posibil ca cineva întreg la cap să cheltuiască 90% din bugetul de sănătate pe salarii? Cum e posibil ca medicii să ia salarii ca la spitalele din Germania dar când ajungi la spital nu au pe ce pune mâna sau mai rău, te omoară?



    În 30 de ani un spital … Câte biserici și mânăstiri s-au construit în țară în 30 de ani? Câte spitale are biserica ortodoxă română??? Cum de a fost posibil ca primăria Bucureștiului sau guvernul să dea milioane pentru încă o catedrală de care nu are nimeni nevoie, în afară de bezmeticul de patriarh, și lumea moare in spitale în București ca nu sunt bani de investit în cladiri? Cum de la 30 de ani după ce l-au impușcat pe Ceaușescu încă Bucureștiul nu are caldură și apa caldă în mijlocul iernii? ( by the way, nici nu a fost iarnă în București anul ăsta. Nu au crăpat țevile la -30 de garde!!!)

    Ce e aia PSD-ul e devina? PSD-ul nu mai e la putere și cine s-a înfipt la funcții și scaune ministeriale trebuiau sa știe în ce se bagă. De ce au vrut sa fie miniștrii? Numai de vreme bună?

    Acuma sunt răspunzători de ce s-a întâmplat și lumea aștepta să vadă cum și când rezolvă problemele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 'Nici pana astazi nu exista nici un mesaj pentru acesti oameni si pentru familiile lor. Ce asteapta statul (ministerul sanatatii, guvernul sau cine o fi responsabil de managementul acestei tragedii)? Sa fie dati in judecata de familii?'

      "Treaba statului, domnule, el ce grija are? Pentru ce-l avem pe el? E datoria lui sa se-ngrijeasca..."

      Stimate colega, vad ca v-ati pricepe la datul in judecata ...al statului. Eu gandeam ca o sa ajutati la gasit planurile instalatiilor electrice din spitale, si la infiintarea acolo de departamente tehnice, asa incat cand e vorba de oxigen, sa putem sa-l folosim fara sa starnim explozii din luna in luna...

      Cautati in https://www.digi24.ro/emisiuni/jurnalul-de-seara, emisiunea de azi luni 1 februarie, si notati-va ce spune dr. Radu Tincu.

      Ștergere
    2. _Radu Tincu in jurnal cu Prelipceanu
      https://www.digi24.ro/emisiuni/jurnalul-de-seara/jurnalul-de-seara-1-februarie-20-00-4-1444598
      1:26:31 Radu Tincu
      ..azi, riscul cel mare vine din aceasta infrastructura tehnica
      ..au luat foc prin prezenta unei aparaturi ultramoderne intr-un spital foarte vechi
      ..aceste echipe si divizii tehnice trebuie sa reevalueze tot suportul tehnic al spitalului
      ..majoritatea spitalelor, daca nu toate, nu mai au planurile acestor sisteme tehnice
      planurile instalatiilor electrice nu mai exista
      - va trebui reconstruita toata aceasta infrastructura tehnica
      ..e un ordin .. 1500 din 2009 .. in niciun spital din Romania acest ordin nu poate fi aplicat in totalitate
      pentru ca este deficitar sistemul sanitar pe mai multe paliere

      Ștergere
  4. Prietene Joe, cu 'groparul PNL Ludovic Orban', am impresia ca nu le-ai prea inteles ...sau, ma rog, zici ca n-ai apucat sa citesti...
    https://www.facebook.com/100050281293246/posts/205434207809288/?sfnsn=mo

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Partidul National Liberal a obtinut sub conducerea lui Ludovic Orban victorii importante:
      1. Castigarea alegerilor pentru Parlamentul European.
      2. Castigarea alegerilor prezidentiale.
      3. Castigarea alegerilor locale
      Cu toate ca ne-am dorit sa iesim pe primul loc la alegerile parlamentare,
      acest lucru nu s-a intamplat, pentru ca riscul eroziunii electorale in momente de criza a fost mai mare.
      Insa, chiar daca nu am iesit pe primul loc la alegerile parlamentare,
      la acest moment PARTIDUL NATIONAL LIBERAL detine cele mai importante functii in stat:
      Presedintele, Premierul si Presedintele Camerei Deputatilor.
      Avem majoritate formata in Parlamentul Romaniei si asta este un lucru extrem de important.
      Ludovic Orban este un politician cu experienta, onest, dedicat,
      care a reusit intai de toate sa tina sub control criza generata de pandemie si economia tarii.

      Ștergere
  5. Ufff!...La cel mai mic incident iese la iveala dezordinea in toate ministerele noastre si cred ca asta se intampla din cauza celor ce conduc de 30 de ani,dupa ureche...De dragul de a rasplati un "cadru de nadejde" al partidului ( care doar ca vine la sedintele de partid ca altceva ce poate sa faca ? ) pun in functii de conducere -cheie neispraviti : fotbalisti,soferi ,sefi de restaurante ( neavand nimic cu meseriaa lor ) acoperiti de niste diplome false care sunt cu miile in orice domeniu de activitate.( chiar si doctori...).Ce va spuneam eu ? Ca PSD -ul este un partid mincinos care pentru a fi iubit de votanti dadeau orice lege negandindu-se ca maine o sa fie nociva.( uitati-va la salariile si pensiile nesimtite a anumitor categorii de meserii ...pensie care depaseste si pensia presedintelui SUA ).Nimic nu merge in tara noastra ,uitati-va la caile ferate,cand o sa inceapa deraierile si accidentele de cale ferata sa vedeti ce o sa apara,etc in orice domeniu de activitate. A venit " partidul meu" si nimic spectaculos,ministri cu pregatire indoielnica,nimeni de elita in nici un domeniu sa zic ,dle jos palaria in ministerul asta si asta. Uitati-va si la " mult asteptatul " USR si PLUS si PNL, toti, vai de capul lor.nu lucreaza nici ei transparent ,in vazul lumii sa stim domnilor la EURO cum se cheltuie banii statului luati macar din imprumuturi. Prevad,in ritmul asta o inflatie majora cand o sa luam un kg de carne cu o geanta de bani,,,doamne fereste. Ce asteptam maine ,dupa alegerile de-abia trecute ? Nimic,nimic nou doar o balacareala de injurii dintre partide unde mereu hotii striga hotii...

    RăspundețiȘtergere
  6. Am introdus comentariul meu,am dat PUBLICATI si nu apare,ce se intampla JO ?

    RăspundețiȘtergere
  7. Spitalul Bals a avut centrala termica proprie inca decind a fost dat in functiune ( prin 1955 parca ) Functiuna cu motorina care producea gaze de ardere . poluante ale zonei. Dupa 1990 , au aparut impunerile de mediu , de altfel normale , si incet centrala s-a dezafectat , spitalul trecind pe termoficare. Prin urmare este supus acelorasi restrictii de caldura si apa calda care s-au inasprit de cind a venit primar acest Frigusor Dan cum ii spun bucurestenii. Din punct de vedere energetic zona respectiva ar fi trebuit sa fie deservita de o centrala termoelectrica care ar fi trebuit sa fie construita in nordul capitalei inca de acum vre=o 40 de ani. Dar .... Capitalismul asta a realizat in Bucuresti mai multe locuinte decit comunismul dar noile cartiere sunt lipsite de spatii si dotari de infrastructura tehnica si sociala ( crese , gradinite , scoli , dispensare , centrale termice si electrice , spatii de joaca in aer liber , parcari exterioare , si multe altele )
    Dezvoltatorul imobiliar nu lasa teren pentru asemenea dotari. Este o problema care va sfisia ambientul cetatenilor in Bucuresti.( cred ca si prin provincie )
    Aici se vede rolul pe care ar fi trebuit sa il aiba primariile si pe care daca l-au avut , l-au interpretat prost.
    Joe te rog sa nu mai dai vina pe altii , pentru ca la capitolul primarii PSD-ul nu a condus Bucurestiul deci vreo trei mandate. Restul au fost imbecilii de liberali , taranisti , democrati si alte aliante de cacat dar bune la furat. Vad ca faci o politica mai tare si mai groasa decit antena 3 , si tot dai vina pe ceilalti din alianta de guvernare. Alde Ciuvica si compania sunt niste sfinti pe linga tine. Astia nu au demantelat niciodata vreo alianta pe care ar fi sustinut-o. Tu crapi de necaz ca acest PNL este de rau pentru natia noastra .
    Vream totusi sa te corectez intr-o anumita chestie si nu numai pe tine ci pe toti cei care spun ca PNL a pierdut alegerile recente. Asta este o prostie pentru ca de fapt alegerile au fost pierdute de PSD care de la 62% cit a avut in 2016 a luat 29%. PNl a crescut la 26% de la vre-o 14% .
    Sa imi zici daca gresec cu ceva. Bineinteles ca mie imi pare rau ca toate partidele si aliantele mai sus pomenite au trecut de pragul de 5% .
    Dar cine ar fi putut sa iasa ca altii nu sunt?
    Vad ca astia pe care i-am votat eu AUR sint fara cap si fara coada.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine că ți s-au deschis ochii în privința acestor escroci ai setimentului național, Șoșoacă este slavă macedoneancă!

      Ștergere
  8. Toti macedonenii sunt slavi. Parca republica de la Ohrid se numea. Nu stiu de ce te deranjeaza spiritul slav . Nu uita ca pentru noi , macedonenii sunt oparte a populatiei care merita toata stima. Nu pot sa iti dau o lista de nume care sa imi serveasca drept argument deoarece nu ar avea rost.
    Si de fapt eu stiu ca si tu ai ceva radacini macedonene. pe care le cultivi inca.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dă-mi voie să te contrazic categoric! Macedonenii originali erau traco ilirii lui Alexandru cel Mare, ei s-au grecizat superficial, devenind populația romanizată a armânilor, rudele noastre. Slavii ajung în zonă prin secolul al VII-lea. Ei vor stăpâni arealul sud balcanic și se vor extinde în secolul VIII-IX în România de azi de unde influența slavă din română.
      Alde Șoșoacă nu poate face pe românca verde exact ca Zelea Codreanu care era polono-german, nimic dintr-un român verde. Eu nu am ascedența slavă, doar dacă prahovenii și sud ardeleni aveau ceva slavi în sânge, eu sunt rumân adică neam de ciobani și căruțași.

      Ștergere
    2. Ai o obsesie pentru Sosoaca asta.
      Se pare ca este de natura strict politica, Adica din minia proletara ai trecut la minia liberala. Esti un fericit !!!
      Originea initiala a macedonilor nu se trage de la Alexandru Macedon. Daca discutam pe pilonul istoric sl regilor pai Filip tatal lui Alexandru poate fi considerat cel care a faurit acea Macedonie militarizata si invingatoare. Si asta in conditiiile in care triburile de macedoni erau la fel de puternice inainte de Filip.
      Istoria a fost in asa fel incit de la un moment dat au fost acoperiti de triburile slave . Nu vreau sa fac pe istoricul caci nu sunt. Dar crestinarea popoarelor balcanice s-a facut sub egida bisericii ortodoxe care pina la anumite momente a fost pradoslavnica. Aici , sub Dunare si pestea ia cu putin nu a triumfat biserica catolica.
      Tie nu trebuie sa iti fie jena ca porti un nume de familie care este de origne macedoneana . Trebuie sa fii chiar mindru !
      Asta nu inseamna ca esti slav.

      Ștergere
    3. Într-adevăr pe Șoșoacă o cheamă după numele celui de-al doilea bărbat, ea ceva tip Ivanovici.
      Cât despre numele meu, este de loc din Prahova, mai sunt niște Neguț în zona Oltului inferior.
      Tata mi-a povestit că numele nostru provine de la o strămăoașă numită Neaga, de aici Neagu și cum place românilor diiminutivul s-a ajuns la Neguț! De la acest Neagu vin și Negulescu, sau Negulici. E un fotbalist la Chindia pe care-l cheamă Neguț. Aveam un peremist aici în Pitești gălăgios, simpatic care făcuse pușcărie și credea că toți au trecut prin această academie. Mă simpatiza pentru că consoana finală era un pic diferită el Neguș, eu Neguț.

      Ștergere
    4. Imi pare bine ca te-ai mai domoplit.
      Eu vad ca incep sa am insomnnii ma strezesc la doua dimineata.
      Noroc cu internetul ca am ce sa fac pina dimineata. Vropiam sa iti raspund cu o complectare nevinovata ... zic eu .
      Prahova este o zona care a fost bine acoperita cu grupuri de oameni din Balcani ( de sub Dunare ). Greci , bulgari , sirbi , macedoni si turci de tot felul.Tu stii treaba asta.
      Eu m-am nascut in Ploiestiori care este un fel de margine a Ploiestiului. Ploiestiori se invecineaza cu satul Tintareni care s-a format pe veriga unei importante comunitati macedonene. De altfel si numele satului este specific. Am facut scoala elementtara ( clasele 1-4 la scoala din sat care se afla exact la zona de granita a celor doua sate , deci eram elevii -colegi din ambele sate. Intre colegii din Tintareni existau foarte multi cu numele de familie Bratu si Negut. Erau machidoni. Am fost bun prieten cu toti . Asta ar fi motivul pentru care ti-am zis ca ai origini macedonene. si chiar m-asi bucura sa am dreptate.
      Apropo de slavi ca ploiestean ar trebuii sa stii ca Ploiestiul a fost capitala imperiului tarist timp de o luna. Pentru pregatirea ofensivei impotriva turcilor din 1877 in Ploiesti s-a stabilit imparatul ( tarul Rusiei ) cu tot guvernul si statul major aferent. Aici au organizat totul. Iscoadele de front au fost dintre localnici , pentru ca pe atunci in Bereasca locuiau foarte multi bulgari fugiti din Sliven de teama turcilor. De altfel acesta a fost motivul ptr care tarul a ales Ploiestiul. Ma rog exista multa literatura scrisa pe tema asta....

      Ștergere
  9. Era sa sar peste analiza ta privind-o pe Sosoaca despre care vspui ca s-a numit Ivanovici.
    Pai numele asta de Ivanovici imi trezeste amintirea unui mare compozitor roman , din Galati , si anume Iosif Ivanovici.
    El a compus Valurile Dunarii , Marsul Regele Carol I si altele,
    Era compozitorul roman la moda ( cel mai prolific ) acum 150 de ani.
    Vrei sa te afisezi ca antislav , fiindca asta este la moda acum ? Vezi ca si asta este un fel de rasism ,
    Daca femeia asta apare cu documente ca ar fi stra.stra, stranepoata compozitorului, ce o sa mai zici ? Domolestete frate draga ca lumea este intr-o schimbare de nu stie cine iese la suprafata.
    Pot iesi chinezii , pot iesi americanii , pot iesi si slavii. Globalizarea nu produce inca certitudini dar este in desfasurare.

    Mai jos , in cele ce urmeaza , iti dau un comentariu ( zic eu interesant) facut de un analist politic
    Al doilea indiciu vine de la Davos. Onoarea deschiderii ediției din acest an a Forumului, în plină pandemie provocată de China, i-a fost oferită, firesc, lui Xi Jinping.
    Acesta a făcut apel la accelerarea globalizării și a avertizat tăios Occidentul să nu înceapă un Război Rece.
    Altfel zis, să accepte dominația Chinei.
    Forumul Economic Mondial dă tonul Marii Resetări. Iar Xi Jinping tocmai a fost uns împăratul lumii.
    În discursuri emoționante, liderii europeni, Macron și Merkel s-au grăbit să pupe papucul noului sultan.
    „Capitalismul modern nu mai funcționează”, a decretat francezul. Într-un discurs calchiat după lozincile lansate de Klaus Schwab,
    președintele Forumului și guru-ul Marii Resetări („Este nevoie de o Mare Resetare a capitalismului!”),
    Macron a cerut ca lumea să profite de pe urma pandemiei pentru a institui o nouă ordine mondială.
    Fără pandemie nu e armonie.
    Merkel a pledat pentru „multilateralism”, un eufemism pentru globalizare, și a adus un elogiu pactului de 120 de miliarde de dolari dintre UE și China.
    Suntem în zorii unei lumi noi, pentru care China devine buricul și modelul. Cu un regim autoritar, cu o populație obedientă, pusă cu botul pe labe de „creditul social”
    după generații întregi spălate pe creier, cu o mână de lucru ieftină și nesindicalizată, cu stabilitatea planurilor cincinale, China este raiul de pământ pentru corporații
    Acesta este Capitalismul Resetat.
    De aceea, tot restul lumii trebuie ruinat și pus pe butuci, pentru „a construi la loc mai bine” Noua Ordine. Build Back Better. Solve et Coagula.
    Pretextul perfect este pandemia. Care trebuie să dureze exact atât cât este nevoie pentru ca distrugerea civilizației occidentale să fie ireversibilă.
    De aceea, tulpinile de COVID se vor înmulți mai rapid decât vaccinurile și măștile se vor înmulți și îngroșa peste guri ca niște botnițe.
    „Să ascultăm de experți!”
    Dar România unde este în tot acest peisaj sumbru?
    România stă bine. Este foarte avansată. Aproape nimicită. După patru decenii de comunism și trei de capitalism, distrugerea i-a pătruns în ființa națională.
    O lungă dâră de durere, sânge și, iată, de foc
    Noi ne-am ars .

    RăspundețiȘtergere