marți, 12 octombrie 2021

Dacian Cioloș în rolul lui Tom Cruise la fel și Naționala de fotbal a României












Vă mărturisesc că de câteva săptămâni nu mai urmăresc posturile de știri pentru că m-a mâhnit valul de lături aruncat de jurnaliști în capul președintelui Iohannis. Dacă pentru premierul Cîțu pot fi justificate atacurile, jurnaliștii partizani ai USR îl învinuiau pe președinte că nu le satisface doleanțele. Cea mai infamantă este acuza de președinte Grivco, minciună toxică, inventată chiar în laboratoarele Antenei 3 ale patronului Grivco, Dan Voiculescu.

Și iată că ieri 11 octombrie președintele Iohannis invită partidele la consultări. PNL, PSD, AUR nu propun niciun premier, după căderea guvernului Cîțu. USR se înfoaie cocoșește și se prezintă cu propunerea omului vechi, șef acum al unui partid nou, Dacian Cioloș! A fost ca în vremurile pe când Cioloș, ca noi toți ăștia mai vechi activam în UTC și ne luam angajamente pe care era clar că nu le putem îndeplini. Ca în bancul cu soțul care ajunge acasă târziu și este luat de nevastă la rost, păi am fost la o ședință de angajamente. Păi cum este asta, întreabă soția? Simplu! spune soțul, vin eu acasă și-ți spun că asta seară ne-a tragem de două ori și tu sari în sus și zici: ba nu, de trei ori! Și vai de noi dacă reușim o singură dată!

După consultări, unde ceilalți uteciști de la PSD tot o țin gaia mațu cu anticipatele care sunt practic imposibile. Ar trebui în viitor să se facă revizuirile constituționale ca anticipatele sa fie mai simple, dar asta ține tot de pesediști. 

Siguri pe ei, cei de la USR clamând salvarea patriei au venit cu Cioloș și cu un program de reforme. Cred că nu le-a trecut prin cap că Iohannis care a spus că nu se mai implică în formarea unei coaliții le-a făcut hatârul useriștilor și l-a numit pe Cioloș candidatul de prim ministru însărcinat cu formarea unui guvern. A fost după mine o lecție de pedagogie politică, nu te întinde mai mult decât ți-e plapuma! 

Vreau să spun că după acest anunț care a căzut ca o bombă, televiziunile de pălăvrăgeli politice au intrat în fibrilație.  PNL prin vocea lui Cîțu a declarat că așteaptă ca USR și Cioloș să treacă la consultări cu aliații de la moțiune, recte cu PSD și mai ales cu AUR. Probabil că cei mai supărați pe USR pentru această alianță de conjunctură sunt cei de la UDMR care văd în AUR extremiștii xenofobi. 

Așa că am urmărit cu nemaipomenită plăcere toate emisiunile politice, pentru că merită. Ce am observat este că useriștii încearcă în continuare să arunce pisica moartă în curte PNL, victima moțiunii câștigătoare a PSD; AUR și mai ales USR. M-am uitat inclusiv la hanznaua de la Antena 3, dar nu este recomandabil sp urmărești amestecul de minciuni și manipulări specifice acestui post.

Astfel președintele Iohannis l-a pus pe Cioloș în rolul lui Tom Cruise din Mission Impossible. Nu de alta, da primul din serie avea în prolog doi mari actori români, regretatul Caramitru și Marcel Iureș!

M-am uitat și la meciul esențial pentru locul secund în grupă al naționalei românești de fotbal cu Armenia de pe Ghencea. Nu am prea văzut prima repriză, nici golul dat de Mitriță cu capul, el cel mai mic fotbalist din formație. Am urmărit mai ales repriza a doua, când Germania a lămurit treaba și i-a bătut pe Makedonia de Nord cu 4-0 și nu mai erau dezbateri politice. Final mai prost ca ăsta n-am văzut demult, ai noștri nu erau în stare să țină mingea și se apărau cu disperare, noroc cu portarul Niță. M-am umplut de nervi mai ales în ultimele 10 minute, inclusiv prelungirile la cât de prost jucau românii, norocul lor că armenii sunt mai mediocri. Au mari șanse acum să rămână pe locul doi, unde putem juca în eliminatoriile pentru cele trei locuri de la Mondialul din Qatar. Ca să ne calificăm trebuie să trecem de alte echipe și vă dau locurile doi din celelalte grupe: Portugalia, Suedia, Elveția, Ucraina, Cehia, Scoția, Norvegia, Croația, Albania. Mission Impossible!


3 comentarii:

  1. Joe, hai sa incercam o analiza pentru care nu e nevoie de prea multi
    neuroni, caci e la mintea cocosului. Vorbim cu fraze scurte si cuvinte
    simple.
    Deci, avem o criza politica grava. Cum iesim din ea fara prea multe
    daune? Mai intâi, observăm că avem doua parti vinovate pentru criză:
    partea 1 – Cîțu si partea 2 – liderii USRPLUS. Nu-l mai amintim si pe Iohannis
    aici ca am complica lururile fara rost la acest moment. Nu vin cu exemple
    de ce s-au facut vinovate partile. Exemplele sunt multe, dar eu zic ca
    ajunge sa spun un lucru: o majoritate din electorat il considera vinovat pe
    Cîțu, o majoritate ii considera vinovati pe ăilalți, iar o mare majoritate si pe
    unii si pe altii. Nu e nicio problema de logica aici, dar nu explic caci suntem
    la nivel de mintea cocosului. Si să mai spun ca, tot la fel, ambele parti au
    dat dovada de incompetenta. Nu o s-o iau punct cu punct; ajunge sa ne
    uitam la dzastrul valului 4 covid si la criza preturilor la energie, ca sa vedem
    ca guvernul condus de ei habar n-a avut de adevaratele urgente.
    Bun, deci avem doua parti vinovate si ambele cam de rahat; asadar nu mai are
    justificare niciun fel partizanat si nu venim cu chestii de genul da da’ăia-s mai
    vinovati sau ăia au inceput. Vom judeca la rece și ce vedem? 1. Vedem că nu putem
    avea alegeri anticipate (pretinii stiu de ce), asa ca nu putem elimina ambele parti
    vinovate. 2. Vedem insa ca am putea rezolva criza si scoțand din joc doar una
    dintre părți. 3. Am putea scoate din joc USRPLUS formand un guvern minoritar
    PNL-UDMR, trăind la mila PSD. Ar fi insa o reteta pentru instabilitate si
    paralizie guvernamentala in cazul oricaror decizii cu adevarat importante. In fine,
    4. Ar putea sa fie scos din joc măcar parțial Cîțu (adica sa nu mai fie el premier),
    ca sa se poata forma din nou o coalitie PNL -UDMR-USRPLUS si sa se revina la un fel
    de normalitate (chiar asa schioapa, dar tot ar fi mult mai bine decat paralizia sau haosul). Pai da, ar zice ăia care au boală pe USR, dar am da satisfactie ălora care au creat criza si nu e drept. Asa e, dar asta nu mai conteaza in stadiul in care s-a ajuns. Punctul 4 este singura solutie fara mari daune. Si este o solutie simpla, la mintea cocosului, dar cu o conditie: sa accepte si Cocosul sa confirme lucrul stiut de toți, ca el e liderul PNL si nu Cîțu, si sa- l impiedce pe acesta să torpileze soluția. Nici nu e greu, draga Werner. Prin negocieri se poate orice, inclusiv sa primeasca din nou hahalera de Cîțu, cu toate bubele lui in cap din SUA, post de ministru de finante, sau chiar de vicepremier, sau chiar pe amândouă. Deci se poate!!! Iar daca nici acum, in
    ceasul al 12-lea, Cocosul nu intelege, desi e clar la nivelul mintii lui, atunci inseamna ca omu'
    e de-a dreptul periculos si nu degeaba a ajuns multa lume sa-I spuna Wuhannis.

    RăspundețiȘtergere
  2. Domnule Anonim sunt de acord că trebuie rezolvată cumva criza. Deocamdată Cioloș are sarcina unui guvern ca să fie trecut prin parlament. Cîțu ar putea fi sau nu viitorul premier, depinde de cum Iohannis(și nu mizeria pe care ai scris-o ce denotă un anume partizanat infantil) negociază cu liberalii. Dar, să avem răbdare, dacă Cioloș trece și guvernează our winter of disconent?

    RăspundețiȘtergere
  3. Jo,ce trebuie sa mai faca presedintele nostru ( care presedinte ? noi nu prea avem presedinte...) ca sa pricepi ca el e paralel cu tot ce misca in tara ? Singura solutie clara este data de ANONIM la punctul 4 ,sa se renunta la "periculosul " Catu care a aparut prea repede in 5 ani in functii cheie a Romaniei fara nici un merit notabil (avand si bube in cap...) si sa nu mai fie pe agenda a viitorilor prim ministri,e atat de simplu ! USR ( alte hahalere,vezi ,iti spuneam eu de mult iar tu credeai in ei...) atat cer : fara Catu refacem coalitia ca inainte 51% si stopam dezastru in care suntem .Nici nu cadea guvernul daca Cocosul ii spunea "Catu ,da-te la o parte o vreme "...dar nu are atata minte. Ce nu e clar ? E atat de simplu,alta solutie nici nu exista. P.S. Tu inca il mai admiri pe (pseudo) presedintele nostru de cand s-a exprimat cu : "guvernul meu" ," partidul meu ",mai nou " Catu meu "....care sunt mult mai grave decat cuvantul folosit de alt presedinte "golanii" care a intrat in istoria noastra postdecembrista.

    RăspundețiȘtergere