joi, 14 octombrie 2021

Replici la Dilema veche










Constat cu surprindere că mai nou, cei care afișează la finalul articolelor Facebook, greblează comentariile și nu le permit afișarea lor pe Facebook. Mi se pare o măgărie absolută. Am văzut de exemplu că pe pagina lui Cîțu se publică necenzurat, fără administrator tot felul de porcării antiCîțu, acolo se poate, cum e posibil la alți acest filtru?

Așa că mă simt obligat să dau replică pe propriul meu blog. 

În primul rând am constatat surprins că și la madam Dogioiu, mai nou, opiniile mele sunt cenzurate. Culmea când eram critic apăreau, mai nou nu apar. Și culmea că agream multe din opiniile sale, nu mizeriile pe care le publică trolii useriști absolut iresponsabili. 

Am citit două articole politice în Dilema veche și m-am simțit dator să dau o replică. 

Înainte de asta vreau să-mi exprim revolta și scârba la cum este umplut de lături președintele Iohannis. În cârca lui jurnaliștii pro-USR aruncă toate acuzele de care se face vinovată întreaga clasă politică românească, incapabilă să reacționeze și să acționeze conform bunul simț. Și aici îi bag pe toți indiferent de culoarea lor politică. Am ajuns într-o situație absurdă. Un partid cu pretenții reformatoare USR se aliază să dea jos propriul guvern, motivând că doar pe primul ministru Cîțu, cu PSD și, cel mai jenant, cu AUR partid naționalist, extremist, cu simpatii ...rusofile!!!!!!  

Am citit articolul lui Andrei Cornea, pe care nu-l suspectez de simpatii sau antipatii, însă care pare manipulat de aceeași presă că Iohannis l-ar ține în brațe pe Cîțu. Acesta este premier demis și nu-l mai ține în brațe nimeni. A rămas premier demisionat și președintele PNL. I-am replicat lui Cornea, că soluția Orban în fruntea PNL era să pui jupânul lup la turma liberală. În schimb Iohannis a făcut pedagogie politică cu uteciștii de la USR care își iau angajamente la fel ca predecesorii, pe care nu pot să le îndeplinească și așa l-a însărcinat pe Cioloș să fie candidat de prim ministru. Măcar asta să le deschidă ochii și să negocieze onest cu foștii parteneri de coaliție și ca prim pas să fie la Camera Deputaților președinte un liberal. 

Acest articol are măcar o anume ingenuitate, dar articolul politic scris de Sever Voinescu m-a scos din sărite. El vorbește de lamentabilul președinte Iohannis. Cum poți să ai acest tupeu să vorbești de lamentabili și să-l invoci pe Caragiale concitadinul nostru, al meu și al lui, doar că eu am învățat și la liceul care-i poartă numele? Păi el vorbește, el care a numărat în parlament voturile precum Ghiță steagurile? Cum e să vorbești de un comportament lamentabil, tu care ai fost sluga unui președinte care s-a dovedit, hoț, corupt și jegos turnător la securitate? Băsescu cel care aranja vapoarele lui Ceaușescu de la Anvers. 

Este păcat că revista mea culturală preferată are și altfel de contribuții, precum a lui Petre Iancu care jignește calitatea de jurnalist la Deutsche Welle.

Scriu cu amărăciune acest bilet postare!

P.S.

Am avut surpriza unor comentarii dure, diametral opuse cu ale mele. Îmi dau seama acum că ăsta este riscul opiniilor politice, nu toți ți le împărtășesc, și ți le anulează în stilul "ba pe a mă-tii", fără niciun argument. Inițal am vrut să le șterg, dar le-am lăsat. Singurul lucru care m-a deranjat a fost că acești comentatori, nu numai la această postare nu și-au declinat identitatea, cu toate că se pare că mă cunosc. Totdeauna mi-am exprimat opiniile sub propria identitate fără anonimități și pseudonime. 

2 comentarii:

  1. Ce spui despre Sever Voinescu e un fel de "ba pe-a ma-tii!". Deci cu valoare zero. In ce-l priveste pe Iohannis, nu a facut altceva decat "sa mai dea o șansa PSD-ului" si sa vanture niste fituici goale, numite pompos “Romania Educata”. Si sa se amestece in lupta penelista dintre un dinozaur (Orban) si o caricatura politica (Citu), sustinandu-si marioneta.Jucand, in plina pandemie, poker politic pe cadavrele romanilor. Jalnic personaj!

    RăspundețiȘtergere
  2. "Cum poți să ai acest tupeu să vorbești de lamentabili și să-l invoci pe Caragiale concitadinul nostru, al meu și al lui, doar că eu am învățat și la liceul care-i poartă numele?" Joe, ti-a reușit aici o capodoperă de stil! Cum are omu' tupeul sa-l invoce pe Caragiale, concitadinul vostru, cand doar tu ai invatat și la liceul care îi poartă numele? Cam așa s-ar intelege.
    Altfel, "UTC-istii de la USR", constienti ca PNL-ul umbla in oarecare masura dupa acelasi electorat ca si ei, au venit cu machiaverlâcuri a la Metternich, ca sa slabeasca PNL-ul. L-au sprijinit pe Cîțu să ajungă premier, ca să i-o tragă lui Orban, cel care dusese de fapt partidul in pole position. Apoi l-au făcut pe Orban (disperat sa fie măcar șef la Camera Deputaților) să le cedeze ministere importante. Au divizat astfel PNL-ul si pe urma i-au tras-o si lui Cîțu. Acuma, nu ca le-a iesit ceva din asta. Sa stii, Joe, ticăloșii fac rău altora ca să le iasă lor ceva. O definitie a prostilor e, insă, că ei fac rau altora deși iși fac rău și lor înșiși. Din acest punct de vedere, USR-istii s-au vrut machiavelici si s-au dovedit tartorii prostilor: au facut rău PNL-ului, și totodată mult rău țării, dar au făcut un mare rău și propriului partid. Plus ca nu se stie cum vor iesi din ce s-au bagat. Am spus toate astea ca sa nu ma poti acuza de partizanat pro-USR. Iar acum, sa observăm cât de vârtos a împins în direcția crizei și adevaratul utecist in materie de politica - adică geniul care l-a vrut dispărut pe Orban și l-a luat în brațe ca premier pe unul care, de orice putea fi bun, dar nu de asta! Odata ajuns premier, omul s-a dovedit inclusiv cam isteric. Și cam lent fiind de felul lui marele Utecist, și cum l-a si imbratisat cam prea strâns pe isteric, nu reuseste acum sa-i dea drumul din brațe! Și n-a permis marele Utecist PNL-ului să țină congres cu 5000 de oameni, nas in nas, in plina crestere a pandemiei, doar ca să iasă istericul și președinte PNL? Si văzând el ce criză politică s-a declanșat (pe lîngă dezastrul ce se prefigura cu pandemia, plus criza preturilor la energie), ce-a făcut Utecistul? A staaaat, s-a uitat, s-a ofticat că treaba n-a mers cum a vrut el și, din boală pe USR-isti, doar i-a injurat si altfel n-a facut nimic, adâncind la maximum criza. A, pardon, a facut ceva - a zis chestia aia de noaptea minții - sfatul cu golful, chestie spusă asa, de-un pamplezir, in plin val 4. Joe, eu recunosc ca TOT ce s-a intâmplat este de noaptea minții. Dar nu inteleg de ce te revolți in fața evidenței. Eu am admirat in trecut tinuta de om de stat a lui Iohannis. Și m-am certat cu cei care il criticau ca nu face nimic, pentru că erau situații in care Constituția nu îi permitea. Omul respectă Constituția, ziceam eu. De data asta, însă, nu numai că el ar fi putut să facă ceva, era datoria lui prin Constituție să facă ceva. Si n-a făcut, sau n-a făcut cand trebuia. Si de fapt, chiar a incalcat Constitutia, fiind evident partinitor: părtinitor nu față de un partid, ci față de o tabără dintr-un partid, ba mai mult, față de un om, pe care l-a ales el (nu se stie din ce motive) ca favorit. Si nu in ultimul rând, se poate presupune că Iohannis a și incurajat incalcarea Constitutiei, incurajându-l pe acel om in incercarea de a bloca motiunea de cenzura. Tu apără-l in continuare, Joe, dar nu te mai indigna chiar așa, când alții îl atacă.

    RăspundețiȘtergere