luni, 11 octombrie 2021

Finala Nations League













Aseară s-a consumat finala Nations League, onouă competiție fotbalistică europeană. Turneul final s-a disputat în Italia între 4 echipe: Italia, Spania, Franța și Belgia. Opinia mea este că aceste echipe sunt cele mai bune din Europa și alături de Brazilia și Argentina, cele mai bune din lume. Germania nu mai e ce  a fost, Olanda nu mai contează și restul.... vai de noi!

Aș remarca intrarea în acest careu a Belgiei. Belgia are vedete care joacă în cele mei bune echipe europene de club, Real, Atletico Madrid, Manchester City, Chelsea. În semifinale a jucat extraordinar cu Franța și a pierdut în final, după ce i s-a anulat un gol din ofsaid. A fost de departe cel mai frumos joc de fotbal disputat în acest an! Pentru că aglomerarea de vedete care se vede doar la echipele de club era prezentă în naționalele Franței și ale Belgiei.  În finala 3-4 era învinsă și a pierdut la Italia cu 2-1. Italia a fost învinsă în semifinale de o Spanie tânără și care controlează jocul prin pasatorii de mare valoare.

În finala prima repriză dintre Franța și Spania a fost de tatonare între două echipe ce păreau obosite de meciurile din semifinală. Dra repriza a doua a fost complet diferită, Spania pasa bine și a dat gol, dra imediat a intervenit geniul lui Benzema și a egalat cu o rachetă care a mers la vinclu, probabil alături de bijuteria lui Salah din Liverpool Manchester City cele mai frumoase goluri din acest an. Golul victoriei a fost dat dintr-o fază extrem de controversată. Mbappe era în ofsaid, dar faptul că Eric Garcia a încercat să atingă mingea să o devieze pentru că nu știa că Mbappe e în ofsaid a fost fatală. Mingea a ajuns la Mbappe care primea mingea de la adversar și a dat gol. Decizie VAR contestată de unii, car conform regulamentului. Nu este prima oară când un fotbalist aflat în ofsaid evident prinde o minge deviată de adversar, mi ales portar și dă gol!

Ca joc dec fotbal acest turneu final a fost superior Campionatului European desfășurat în această vară. 

Și mă bucur că am văzut cel mai bun fotbal din lume!


3 comentarii:

  1. Salut Joe,



    Exista un clasament al FIFA (asa cum exista clasamentul ATP/WTA pentru barbati/femei la tenis) :



    Classement FIFA 2021 - Football - L'Équipe (lequipe.fr)



    La data de 16 Sep : Belgia e nr 1, urmata de : Brazilia, Anglia, Franta, Italia, Argentina, Portugalia, Spania

    Dupa aceasta “nations ligue” Franta si Spania urca fiecare cate un loc. Belgia si Brazilia raman pe locurile 1-2.

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut. Da frumos meci mai ales repriza a doua, La capitolul fruntasii clasamentelor cred ca Italia nu poate sa lipseasca. La italieni toti cei angrenati in fotbal stiu fotbal. De la portarii de la portille de intrare pina la finantatori toata lumea / fiecare stie care ii sunt atributiile , si datorita acestui fapt Italia realizeaza performante cu nationale Nationalele Italiei nu intotdeauna au fost formate din jucatori mai buni decit adversarii ( DE EX MAI RECENT Italia - Anglia ) dar ceilalati din jurul echipei au stiut sa isi aduca contributia pentru victorie. Altfel, este adevarat ca bazinul european de jucatori de valoare este in zona Belgia Franta , inlocuind bazinul Olanda , Germania, De vre-o cinci ani ma mir cum de nu reusesre Belgia o superperformanta cu jucatorii pe care i-a avut si ii mai are inca.

    RăspundețiȘtergere
  3. Da,meciuri de pus la rama ,rar vezi asa ceva. Mbappe,cel mai bun jucator din lume ,viteza,vivacitate,inteligenta ,forta,iesit din comun la doar 23 de ani.

    RăspundețiȘtergere