sâmbătă, 23 octombrie 2021

Jurnal de front cu generalul Ciucă

Nicolae Ciucă












De când generalul (în rezervă) Ciucă a fost desemnat ca prim  ministru  circulă un clip viral  din filmul Războiul de Independență, realizat de Sergiu Nicolaescu, în care un dorobanț interpretat de George Mihăiță strigă cu disperare Ciucă, probabil un camarad în primejdie? Se non e vero e ben trovato!

https://www.youtube.com/watch?v=UJP9tbNHY34

Săptămâna politică a fost extrem de agitată. Cioloș a fost suficient de cinic ca să aibă tupeul să se prezinte fără nicio șansă în Parlament. Cel mai penibil este că acest partid USR nu are decât vreo doi, trei care au fețe de miniștri. Și aici vorbim de Drulă și Ghinea. Guvernul Cioloș a fost votat de cei 80 de parlamentari USR și de cei 40 de liberali disidenți ai lui Orban care au fost de fapt 8, cu el inclusiv. 

În această situație joi, a doua zi după consultările cu partidele, Iohannis la însărcinat pe Ciucă să formeze un guvern minoritar cu PNL și UDMR. Este o soluție proastă pentru că acest viitor guvern este unul minoritar, fără o susținere a unei majorități parlamentare. De ce această soluție? Pentru că Iohannis s-a săturat de USR ca de mere acre, i-a și definit ca criziști! Cred că cei de la USR au depășit orice decență atacându-l mai rău și mai nedrept pe președinte pentru incapacitatea și frustrările lor. Am citit un dosar interesant în Dilema veche despre radicalizare, centrat politic pe apariția AUR. Treaba este că și USR este rezultatul unei radicalizări electorale, a celor nemulțumiți de PNL. Și așa a apărut Uniunea Salvați România, moșită de Nicușor Dan. Dacă Nicușor Dan era o personalitate ca matematician, cei care au ajuns să facă azi politică în USR sunt la fel ca în toate partidele, cei mai tari în coate. Și așa s-a ajuns ca în fruntea acestui partid să apară mulți impostori. Acum, liderul Dacian Cioloș are o carieră politică datorată în întregime PNL, nu vorbesc de cea profesională. De aceea și frustrări din partea liberalilor cum s-a situat Cioloș. El nu este un politician nou, ci unul vechi și cu o tinerețe revoluționară, obscură și sulfuroasă. Uimește și că unii dintre acești tineri sunt fii de foști politruci și securiști. Dar nu contează ce a fost tac-tu, ci contează ceea ce faci tu! Și mulți nu au confirmat, pentru că au fost frământări și este un partid în care s-a lăsat cu excluderi, sau marginalizări, dacă nu apari în gașca care făcea jocurile. Fiind un partid radical, atitudinea lor la guvernare nu a fost de echipă, ci au continuat să se comporte ca niște oengiști. În Parlament mai merge, dar în guvern care este o echipă este extrem de nociv. Inclusiv ministrul Drulă care lasă regrete publice pentru activitatea sa la Transporturi trebuie să înțeleagă că vremea când ministrul Transporturilor Traiana Băsescu dărâma un guvern este istorie. La fel de multe regrete lasă și Ghinea, care a avut ambiția să facă un PNRR acceptat de Uniunea Europeană. Chiar dacă eu personal nu-l înghit, nu pot să nu admir efortul lui. 

Ruptura dintre USR și PNL s-a produs pe un motiv politic. Cu cinism USR nu a acceptat proiectul Anghel Saligny. Cinic, pentru că neavând o bază electorală în zona rurală, USR nu a fost interesat de acest proiect. Culmea că elemente de PNDL se regăsesc și în PNRR și era foarte simplu ca acele condiționări de la UE să se regăsească în Anghel Saligny. Au motivat doar că primarii vor fura, sau cheltui aiurea acești bani destinați să urbanizeze zona rurală. USR după cum se vede ține mai mult la oamenii lor, nu la principii, pe care se laudă că le susțin. În plus Vlad Voiculescu, un om cu merite în acțiunea umanitară de procurare de medicamente lipsă în România nu a înțeles că meseria de ministru al Sănătății este o căciulă mult prea mare și în condițiile de pandemie. Și doamna Mihăilă a fost la fel de neinspirată. Ce mă miră este că USR avea în medicul Adrian Wiener un profesionist cu calități manageriale. Observ că acesta a dispărut, probabil s-a retras cătrănit de cecitatea și interesele mici și scârboase ale colegilor. 

Toate acestea au condus la această ruptură, de PNL și UDMR, extrem de iritat de asocierea cu AUR a USR la moțiunea de cenzură. USR se află acum singur și izolat în opoziție, probabil foarte susținut de mass media partizană. Așa s-a ajuns la această soluție proastă cu un guvern Ciucă minoritar în susținerea parlamentară. Numirea lui Ciucă a nemulțumit USR, că nu au fost invitați și imediat au apărut calomniatori ai generalului pentru cariera sa militară. Aceasta este experta militară, madam Pippidi! Alina Mungiu Pippidi de la o mare activistă a democrației a derapat și deraiat, tot o ține cu statul paralel, prostii vehiculate de pesediști și alți indivizi rău mirositori. Păcat că este sora unui mare regizor și fiica unui medic exemplar care a plecat de curând dintre noi. Este clar că este nevoie de un guvern cu puteri depline care să gestioneze catastrofa din sănătate și desfășurarea PNRR. Calitatea de fost militar este un plus în aceste vremuri rele, dar a contat în primul rând alegerea lui Iohannis. Iată că dorința USR de a pleca din fruntea guvernului s-a realizat! USR se află într-o poziție dificilă, în coaliție ar fi beneficiat de avantajele guvernării, mai ales că aveau niște miniștri buni, pe care i-am amintit, Plătesc pentru aroganța și atitudinea radicală în situații care nu cerea această atitudine. 

Nu am amintit și de erorile lui Cîțu de a nu negocia cu răbdare cu niște colegi mai năbădăioși precum useriștii. Se pune în cârcă guvernului și faptul că valul patru al pandemiei nu a fost bine pregătit. Dar cum să iei măsuri vara când se părea că nu există primejdia acestui val, când îți săreau toți în cap că lovești în HORECA, când economia este în revenire? Că spitalele trebuiau mai bine pregătite, dotate ATI este adevărat, dar realitatea simplă este că românii NU S-AU VACCINAT! Tulpina delta ne-a lovit din plin și acum oamenii se îngrămădesc la vaccinare care este singura soluție, nu prostiile iresponsabile ale criminalilor de la AUR, tâmpeniile fufelor găzduite cu generozitate de Antena3. Inclusiv cretinii pesediști care aveau o atitudine ambivalentă și care nu au făcut gestul de a se vaccina public. La fel și autoritățile bisericii ortodoxe, care pare a nu fi preocupată de credincioși, ci de alte lucruri, biserici, sau imbecili ca Teodosie care trebuia caterisit.

Destul cu frontul politic!

Am fost la pescuit joi și azi de dimineață pe Argeș după știuci și șalăi, vremea a fost frumoasă, peștii nu au apărut. Joi dimineața m-am așezat într-o zonă de m-a bătut un vânt rece, noroc că m-am mutat. 

Am văzut pe internet filmul My Salinger Year. Recunosc că era programat la Centrul Cultural, dar am ezitat, mă duc la concerte, filme văd și pe internet. A apărut inclusiv No Time to Die, ultimul James Bond, filmat din sală și fără subtitrare, măcar in English. Filmul pe care l-am văzut se ocupă cu experiența unei tinere scriitoare în devenire, care se angajează ca dactilografă și secretară al agenției literare a celebrului autor J. D. Salinger, asta în 1995! Personajul principal este simpatica și frumoasa actriță Margaret Qualley. De pe IMDB aflu cu surprindere că este  fiica lui Andi Mc Dowell, într-adevăr seamănă mult cu mama ei. În film mai apare și Sigourney Weaver, șefa tinerei secretare și autorul J. D Salinger. Acesta apare ori cu spatele, ori fără să-l vezi bine. Este cunoscut cât de retras a fost acest scriitor, care a avut un succes extraordinar cu De veghe în lanul cu secară.

Evenimentul sportiv al săptămânii a fost etapa a treia a Champions League. 

Cel mai tare meci a fost Atletico - Liverpool. Liverpool a bătut cu noroc 3-2, cu un spaniol eliminat. Real a zdrobit-o în deplasare pe Șahtar Donețk care îi bătuseră în ambele meciuri anul trecut, dar doar după ce ucrainenii si-au dat primii un autogol! PSG a bătut greu pe Leipzig, iar City a bătut în deplasare cu 5-1 pe  Brugge, egala PSG! La fel și Manchester United pe Atalanta fiind conduși cu 2-0 și salvați în ultimul moment de Ronaldo cu un gol cu capul. Benfica a rezistat vreo 70 de minute, cu goluri neacordate, dar au căzut după o lovitură liberă imparabilă a lui Sane și au fost învinși cu 4-0. Cei de la Barcelona au învins greu pe Dinamo Kiev a lui Lucescu. Cum spunea cineva antrenorii de la marile echipe, Guardiola, Klopp, până și Pochetino șle poți desluși ideile tactice, singurul care nu are nicio idee tactică este Koeman. Cele mai tari echipe îmi par Bayern, Chelsea și Manchester City, Liverpool are probleme de apărare, iar Real să vedem! Mourinho cu Roma a luat o bătută teribilă cu 6-1 de la o echipă anonimă norvegiană în Europa League.

Mulțumesc celor care au răbdarea să citească părerile mele. 




23 de comentarii:

  1. Joe, aprecierea ta despre "fețe de ministri" la USR arata cat esti de partinitor. Căci care mai au la PNL "fețe de miniștri"? Cîțu? Florin Roman? Alina Gorghiu? Cine, Joe, cine? Iar daca e vorba de ce s-a intamplat in partid, inainte il injuram pe Barna pentru ce-a facut in USR, dar ce-a facut Cîțu in PNL il intrece de departe! Si uite cum s-a schimbat la față președintele! Iohannis ne-a mintit pe toti ca e mare dusman al PSD-ului si ca vrea reforme! In final, a reusit performanta de a revitaliza complet partidul de care zicea ca ar trebui eliminat din politică, si l-a pus in postura de decident asupra politicii guvernului, aducând PNL-ul efectiv la mila si la ordinele PSD. Si cine ma rog îi dă dreptul lui Iohannis "să se sature el de USR"? Si de ce? Nu cumva din capriciu sau din vanitate sau din prostie? Si cum a putut Iohannis sa sustina până in pânzele albe un mediocru isteric precum Cîțu? De ce a refuzat și acum să permită refacerea coaliției cu USR? De ce, Joe, de ce? Cioloș n-a făcut niciun rău că a propus acel guvern; a fost un gest politic normal, intr-un moment de deruta a intregii clase politice și a permis sa se lamureasca niste lucruri, printre care faptul că in niciun caz nu mai putea fi vorba de Cîțu premier. Deci s-a lamurit in final clar chestia asta!!! Ca sa fiu sincer, la cat de incapabil sa inteleaga situatia s-a dovedit Iohannis, mă si mir ca până la urmă l-a schimbat pe isteric. Si nu uita faptul ca istericul a plecat urland si mai având si cativa ciraci care mai sa se răscoale contra lui Iohannis. Pe scurt, in loc sa isi dea seama ca nu poate sa-l mentina pe Cîțu premier, in loc sa il schimbe inca de acum o luna, si in loc să permită refacerea coalitiei cu USR, Iohannis s-a incapatanat prosteste sa agraveze criza doar ca sa se razbune el pe USR? Sau de ce, Joe? Dacă explicația nu e prostia lui Iohannis, atunci ajungem la motivatia citata de o majoritate, si anume ca s-a dorit refacerea USL-ului pentru ca PNL si PSD sa poata fura impreuna, iar USR-ul îi incomoda. Mie mi se pare totusi prea grosieră o astfel de explicatie sau, mai bine zis, pur si simplu nu vreau sa o accept, căci atunci ce speranță ar mai exista pentru țară? Si nu uita ca nu doar s-a intârziat, dar nici nu se intrevede inca rezolvarea crizei pe termen scurt, fiindca PSD-ul va face tot ce poate ca sa obtina maximum de acces la resurse precum si capital politic: va arăta cu degetul ce calamitate a creat PNL-ul, îl va lăsa să se afunde si mai mult si va pretinde mai tarziu ca PSD-ul a apărut ca salvator. Iti dai seama, Joe, ce se va intampla cu PNL-ul? Mai ales daca mai iese si Orban cu un grup si isi fac alt partid? Iar acesta este meritul lui Iohannis! Dar iti dai seama ce se va intampla si cu Iohannis? Cand toti citeaza, in tara si strainatate, cum afirma el in vara ca a fost invinsa pandemia in Romania si cum n-a mai insistat nici pe vaccinare ( ca prea nu era populara vaccinarea) nici pe masuri de precautie, si cum a permis el sa aibă loc congresul acela cu 5000 de oameni nas in nas (congres pe care stii bine ca putea el decide cum sa aiba loc) de dragul altui inconstient total in chestiunea virsului, Cîțu -tăietorul de fonduri la sănătate. Joe, sa nu vii si tu cu minciuni că de vina a fost ministerul sănătătii detinut de USR! Sau daca esti prost informat, mai studiaza! Si in fine, in strainatate nu a trecut neobservata nici stangacia lui Iohannis in gestionarea crizei politice. O fi luat el premiul Charlemagne, dar intre timp imaginea lui se innegreste vazand cu ochii - adio viitoare functii pe la institutii internationale. Dar lasă tu asta, măcar să scape el de suspendare si/sau de procese viitoare in justitia din Romania. Fiindca dezastrul la care s-a ajuns va cere pedepsire de vinovati. Si nici nu stii cat de multi vor cere mai devreme sau mai tarziu capul lui Iohannis.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiu cine e Anonimul, dar ... bine le zice! As adauga doar atat: s-a ajuns la situatia solicitata de USR (guvern de coalitie, condus de PNL, dar nu de Cîțu), dar ...fara USR! Cat de penibil, useristii sunt eliminati din coalitie pentru ca au avut dreptate!?
    De fapt, se pare ca planul a fost asa: PNL sa fie preluat de PDL (ceeea ce s-a intamplat), iar apoi sa se faca o coalitie cu PSD. A ce seamana asta? PSD + PDL = ... Da, exact FSN, de unde au pornit ambele! Deci guvern FSN2, nu USL2 cum striga toti. Adica muuult mai grav!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dragă Marius, ca susținător necondiționat al lui TRumnp n-ar trebui să plângi de mila useriștilor.

      Ștergere
  3. Pina la urma ne aducem aminte tot de nenea Iancu Caragiale cu al sau inegalabil ---- Si dai si lupta si lupta si dai -----.
    Cam asa a facut dl Johanis in ultimii sapte ani si de aceea am ajuns in situatia care suntem.
    Acum , solutia cu dl Ciuca este o noua pacoste care va cadea pe capul bugetului tarii , pentru ca un general adus la conducere intr-o democratie nu este nimic altceva decit un aparator al coruptiei de care este nevoie ca sa bage bani in dotarea militara. Acunm vre-o zece luni, tehnicienii reclamau grave defectiuni la avioanele cumparate de noi din dotarea NATO a armatei Portugaliei ( rable produse prin 1954) dl Ciuca era cit pe aci sa fie numit primministru pentru astuparea gurilor. Acum are posibilitatea sa fie !!!

    RăspundețiȘtergere
  4. USR-istii sunt niste “crizatori“. Epitet inexistent al limbii romane, scornit de un profesor de fizica ce isi tine catedra de la Sibiu blocata de 21 de ani, desi stie ca nu va mai reveni niciodata acolo. Acest cuvant (crizatori) spune absolut totul despre modul in care presedintele ales de romani (de doua ori!) doreste sa isi exercite mandatul: in liniste. Iohannis, la fel ca Iliescu, adoră linistea si uraste reforma. Cuvinte precum “reforma”, “modernizare”, “european”, “justitie” sunt bune doar in campaniile electorale. In rest, somnul de frumusete are nevoie de liniste, care nu trebuie tulburata de crizatori.
    Florin Citu trebuie sa “salveze economia” in liniste.
    Banii din PNLD trebuie sa fie impartiti “pentru investitii” primarilor din partid in liniste.
    Dosarele calde din Justitie trebuie omorate de procurori obedienti ca Licu si Hossu in liniste.
    Legile Justitiei trebuie pastrate ca pe vremea PSD-ului in liniste. Sigur, nu inainte de a pune placa stricata a “repararii lor” (la Sfantul Asteapta).
    Totul trebuie sa se faca in liniste.Iohannis detestă marile dezbateri, scandalurile și controversele. "Toate ieșirile trebuie să fie perfect controlate – vezi simulacrul de dezbatere electorală de la alegerile prezidențiale sau așa-zisa dezbatere de la lansarea pachetului pe Educație de la Cotroceni. Iohannis e un operator politic care are oroare să-i fie chestionate strategiile și deciziile. Iar când strânge suficientă putere, așa cum a făcut-o în Sibiu încă din primul mandat, acționează ca un panzer care nivelează totul în jur. Netezește asperitățile, găsește poziția comună a tuturor jucătorilor politici, pe scurt face liniște."pentru el este o “criza” sa vrei sa opresti jaful din banii tarii, sa vrei sa opresti regimul clientelar care leaga primarii de Guvern, sa vrei sa desfiintezi SIIJ, sa vrei reguli clare de numiri in ministere. Pentru el, tot ceea ce tulbura consensul iliescian este o “criza”, iar cei care “vor o tara ca afara” sunt niste “crizatori” care trebuie pedepsiti.
    A fost ales ca fiind raul cel mai mic (in comparatie cu Veorica si Ponta).
    Jalnic personaj!

    RăspundețiȘtergere
  5. Observ că este un susținător disperat al useriștilor impostori, impostor și el pentru că nu își dă numele. Așa că opiniile sale nu au nicio valoare.
    A da vina pe președinte că politicienii români nu sunt în stare să se comporte decent, atunci înseamnă că nu mai ai pic de rațiune, iar când revitalizează un partid neolegionar, USR nu mai are nicio scuză sau justificare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iar eu observ ca te lasi complet orbit, din pacate, de partizanatul politic. Inteleg, nici nu poti sa fii obiectiv din postura de membru/sustinator. Ti-ar prinde bine, cu siguranta, o oarecare detasare. Ca sa-ti poti sustine pozitia cu argumente, care sa le demonteze pe ale mele. In rest, "pax Johanna" pt. fraierii care i-au dat votul, inselati de aparente.

      Ștergere
    2. Imi pare rau Jo,dnul Anonim are o logica de fier,daca si-ar da numele ce ai castiga ? Cat de subtire esti in aprecieri si patima ta pro-Iohanis,pro-Citu si pro-toti tampitii e jenanta ...Jo, tie nu iti e jena cand scri aceste aprecieri ? Numai ce zici tu e bine,orice parere a altuia e calcata in picioare...de ce nu schimbi MOTO al blogului ? Sa scrui asa :CITESTE DAR SA NU AI ALTA PARERE si atunci nici nu mai citim nici nu mai avem pareri,nu ? Anonimul e toba de realiatati,nu bate campii,e coerent si isi sustine afirmatiile la tot ce spune,asa e ,cum de nu il gasesti vinovat pe presedinte cand USR-ul ( buni,rai,dar aveam un guvern...) a spus :" schimbati-l pe Citu si o sa pastram coalitia " iar idiotul-sluga de Rares Bogdan a zis ca fara Citu nu se poate la fel ca si Iohnais ? Uite ca se poate cu un general de armata in rezerva ( ce tara mai are generali de armata prim ministri ? ) si de ce sa nu cred ca Iohanis,sluga oficiala a americanilor, a "cedat " la solutia lor de a pune un general in aceasta functie...Da,nu ai spus un cuvintel despre asta,guvernul generalului,daca o sa treaca ,o sa fie la mana PSD,nici asta nu vezi ? De ce te faci ca nu vezi ? Deja Ciolacu a zis ca are...10 CONDITII, si il voteaza,chiar te faci ca ploua ?

      Ștergere
    3. Măi Dorule, parcă îți plăceau generalii. Sau ăștia pro NATO și anti Putin nu sunt buni!

      Ștergere
    4. Raspunsul tau,ca de obicei,e fara valoare ,niciodata nu ai raspuns concret la ce zic eu,bati campii. Ce legatura au generalii cu mine si cu ce am spus eu in comentariul de mai sus ? Hai,ca nu nu esti citov Zdravan...cuvant din dictionar } la cap.

      Ștergere
  6. Domnul Ciuca e beneficiarul unei frumusele pensii speciale (216.000 lei). La fel si sotia.
    Astept ca reformele noului guvern sa inceapa cu desfiintarea acestor pensii discriminatorii. :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Că tot vorbim de pensii, sunt foarte de acord să le desființăm. Dar ce ne facem cu militarii? Ei și cei de la Poliție își pun curul la bătaie, pot să moară în exercițiul funcțiunii, cum îi recompensăm? Asta e valabil inclusiv în America! Da la primari, parlamentari, megistrații care fac justiție strâmbă, trebuie să le eliminăm pensiile.

      Ștergere
    2. Pensii speciale doar pt. cei care au luptat in teatrele de razboi. Cei care si-au tocit curu` prin birouri, nu. Plus problema varstei de pensionare (vezi USA, ca tot cauti exemple).

      Ștergere
  7. Să facem un pic de istorie politică!
    Primul guvern cu PSD l-a făcut PDL (azi mort și îngropat) în 2009 ca să se aleagă Băsescu. Apoi a fost guvernul USL 2012-2014, din care a ieșit PNL, când au înțeles că Ponta minte și nu se ține de cuvânt.
    Guvernele de coaliție au fost în ordine CDR PD în 2006-2000 tot timplu șantajat de Băsescu și PD.
    Apoi a fost guvernarea PNL PSD în 2004-2007. Tăriceanu i-a dat afară pe pediști care doreau distrugerea PNL, n-au reușit, au dispărut ei.
    Guvernul Orban PNL a fost minoritar din 2019 în 2020, votat de PSD de frica pandemiei. USR nu a vrut să intre în acest guvern, poate învăța ceva.
    Guvernul de coaliție din 2020 Cîțu a satisfăcut toate doleanțele USR. A fost torpilat de USR, care ține la incompetenți, nu la principii. SIIJ nu a fost desființat pentru că erau împotrivă udemeriștii, dar Stelian Ion se cerat cu PNL. Nimeni nu l-a împiedicat să organizeze concursul de șefi la parchete, nu a fost în stare, îl va organiza PNL! USR trebuia să negocieze cu UDMR și la votul în două tururi, care avantaja doar PSD în orașe mari, cum a fost aici la Pitești. Unde s-au făcut înțelegeri prealabile au ieșit în șuturi candidații PSD. Cîțu nu participă la negocieri, este Ciucă negociatorul care va forma guvernul. Opera acestui guvern îi aparține lui Iohannis, așa că el trebuie înjurat că nu întoarce fața ca să mai ia o palmă de la USR. Încă odată repet, USR a transferat la ceilalți propriile frustrări și incapacități. Sper ca acest guvern să se descurce și să fie aprobat în catastrofa asta sanitară creată de noi, românii idioți care nu înțelegem nimic, doar de frică. Acum au aflat că au rude la ATI și la cimitir. Măcar în ceasul al doișpelea

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dupa stare "de urgenta", stare "de alerta" si altele cu restrictii dure, Klaus a declarat ca "am invins pandemia". Si a urmat o vara cu relaxare totala, cu concerte cu mii de oameni, cu congrese asemenea etc. Acum, in plina criza sanitara, romanii se inghesuie la pupat moaste (sf. Parascheva, sf. Dumitru). Mergeti la mitropolie si vedeti cum e acolo cu "distantarea" (2 mp!).

      Ștergere
    2. Ștefan te știam rațional. Păi cum vrei să fii fost vara? Să m,ergi cu mască? Se inventase certificatul verde. Economia HORECA trebuiau să funcționeze. Și ce n-a funcțioanta afost vavcinarea, se întreba PSD că sunt prea mult vaccinuri, uite că acu1m se îngrămădesc. Și de Vină e Iohannis sau Cîțu, oare nu suntem noi?

      Ștergere
    3. Cum, n-a mers vaccinarea? Coordonata de domn` colonel Gheorghita?
      In paralel cu vaccinarea era necesara mentinerea unor restrictii. Si supravegherea respectarii lor, cu amenzi grase. Pt. ca romanul reactioneaza doar cand il arzi la buzunar.
      Sigur, Horeca trebuia sa mearga. Coordonata de Dragos Anastasiu (bun amic cu Klaus), care plangea in hohote pe la cele tv-uri.
      Cum zici, sa fim rationali, totusi.

      Ștergere
  8. N-a mers vaccinarea? Că trebuie să fie altcineva? Gheorghiță a coordonat-o perfect. Au fost peste tot centre și vaccinuri, chiar te faci că nu înțelegi? Restricții? Păi nu era certificatul verde? NU! problema a fost că prea mulți tâmpiți de la AUR și PSD au pledat împotrivă și că noi suntem de vină! Nu mai arunca vina pe Iohannis sau pe alții de la guvernare că suntem încă la mentalitatea de bordeie. Și mai scoți și măgării prezumțioase că Iohannis are pe cineva care îl ajută. Păi lumea nu trebuie să meargă vara la mare și munte? Nu de asta este acum pandemia catastrofală, ci că NU NE-AM VACCINAT! M-ai obosit cu atâtea prezumții și calomnii că nu-ți mai răspund. Salutare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, au fost foarte multe centre de vaccinare. Multe din ele chiar secrete, accesibile doar gradatilor (servicii, armata etc.).
      Pana cand s-a aflat. Si s-a desumflat si "actiunea".
      In rest, cu "axiome" de tipul "pai lumea nu trebuie sa mearga vara la mare si la munte?" nu stopezi pandemia.
      Iti propun sa lasi politica liberala, compromitatoare.
      Si sa ramai la recenzii (carte, film etc.).
      Si la pescuit, desigur.
      Salutari colegiale!

      Ștergere
  9. Ultimul coment.
    Pana si nemtii:
    https://www.g4media.ro/articol-dur-in-presa-germana-la-adresa-lui-klaus-iohannis-castigatorul-premiului-carol-cel-mare-pe-cai-gresite-presedintele-romaniei-pare-sa-se-apropie-de-adversarii-sai-corupti-de-ieri.html

    RăspundețiȘtergere
  10. Pana la urma ... o concluzie cât se poate de succinta:
    1.PNL = un partid anacronic, imposibil sa mai crească
    2. USR = un partid care moare prun implozie. Am avut mari speranțe în el, dar s-au destrămat ca piesele de la domino
    3. PSD, AUR ... no comment... partide pe care le merita unii dintre romani

    RăspundețiȘtergere
  11. Totusi are titlul "Jurnal de front cu generalul Ciucă"! Ce rost aveau comentariile despre film si fotbal? Caci altfel f interesant in sine, dar si prin comentariile starnite. Dora(fiindca m-am saturat prin cate te poarta sa faci un cont google).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc dragă Dora pentru comentariu. Să mă explic.Este un fel de jurnal săptămânal cu de toate. Am pus la început evenimentul politic care stârnește emoții de tot felul. Dar mu renunț la preocupările mele mai importante decât politica. Chiar dacă le-am pus la urmă!

      Ștergere