duminică, 23 aprilie 2023

De Sfântul Gheorghe

Cornel, eu și Valeriu, vârstnici, dar frumoși!














Azi este ziua mea onomastică. Ar fi un milion de românce și români care au acest nume: George, Georgeta. Așa să ne bucurăm!

Cel mai important eveniment al săptămânii a fost că m-am revăzut cu Valeriu, vechiul meu prieten venit de la New York. Stă într-un apartament pe str. Radu Beller. Asta mi-a amintit că în studenție pe această stradă Valeriu și Cornel, celălalt prieten cu care m-am revăzut se împrieteniseră cu niște tineri din familiile mahărilor comuniști și mergeau acolo la petreceri. 

Am decis să mergem toți patru la un restaurant de pe malul Herăstrăului, y compris Mara, soția lui Valeriu. Am orbecăit prin parc pentru că Valeriu nu știa adresa exactă. Încăpățânat, Valeriu ne-a tot trambalat până am dat în fine de restaurant. Era cu specific italian, n-am încredere în astfel de locante, așa că am comandat friptură de maiale, adică porc. Nu aveau trufe, în meniu era piure cu trufe, așa că am renunțat. Am discutat politică. Valeriu în discuțiile pe Whatsapp era cam progresist, după gustul meu. Zilele care le-a petrecut la București i-au nuanțat opiniile, în contact cu alți români, acum este filoamerican, cum nu mai era! Cornel este mult mai pesimist, eu rămân ce am fost, fervent pro american, cum am fost toți în generația noastră.

În Pitești a fost inaugurată Simfonia Lalelelor. Am fost ieri să văd expoziția florală din Parcul Lunca Argeșului - Zăvoi și m-a prins o ploaie care m-a făcut ciciulete!

Sunt discuții dure privind cerealele ucrainene. Fermierii (ciocoii) autohtoni sunt furioși de concurență. La fel și cei din Polonia. Este ceva adevăr, dar și tentația chilipirurilor oferite de UE, că e secetă, că trebuie compensări de tot soiul.

S-au început discuțiile privind legea învățământului. O doamnă confundă analiza cu pamfletul și se revoltă că cei indisciplinați pot fi exmatriculați. Păi ce să faci cu acești teroriști care agresează profesorii. Disciplina școlară a devenit foarte laxă și elevii uită că merg la școală să învețe.

Racheta lui Elon Musk, cea mai mare din lume a explodat după lansare, noroc că era fără echipaj uman.

Am terminat de citit voluminosul roman Theodoros al lui Cărtărescu. A fost un roman reușit, un roman istoric combinat cu un roman de aventuri. Poate exagerează cu un limbaj învechit.

În fotbal s-au terminat sferturile în Champions League. Cum era de așteptat s-au calificat Real și Manchester City. Bayern a fost o mare dezamăgire cu City.  Toți o dau favorită pe City în meciul cu Real, să vedem! Pe partea italiană semifinală Inter - Milan! Napoli nu a rezistat e în scădere. Arsenal a reușit al treilea egal, acasă 3-3 cu ultima clasată. Păcat să piardă titlul la City! Liverpool dezamăgește, chiar dacă a învins ieri, greu, acasă cu penultima clasată Nottingham. Man United a fost eliminată în Europa League de Sevilla. Surprinde Italia, are în semifinale, trei echipe, una sigur ajunge în finala Champions League.  

Așa a trecut Săptămâna luminată!


18 comentarii:

  1. LA MULTI ANI , JO ! Sunteti un milion de sarbatoriti azi ? Ce tare... Cea mai tare urare ,alaturi de "sanatate deplina" ar fi : PARCA,SA VA...CUNOASTETI TOTI !...hahaha

    RăspundețiȘtergere
  2. La mulți ani cu sănătate!

    RăspundețiȘtergere
  3. La Multi Ani Georgica ! Sănătate și îndeplinirea dorințelor !!! Aura și Cesar Dragomirescu

    RăspundețiȘtergere
  4. La Multi Ani Joe !!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cu ocazia zilei onomastice iti urez La multi ani cu sanatate si prosperitate.
    Viorel Nicolae

    RăspundețiȘtergere
  6. Pentru ca ai pomenit despre titlul de "gheorghe": Ceauşescu, aflat în vizită la Regină, îi este prezentat Cabinetul britanic. Lordul X, lordul Y etc. Vine şi rândul lui Nea Nicu să îşi prezinte guvernul: Gheorghe Pană, Gheorghe Cioară etc. Primul-ministru britanic dă mâna cu fiecare şi îl întreabă pe unul mai tinerel: "Aşa de tânăr şi deja Gheorghe?...".

    RăspundețiȘtergere
  7. La multi ani monsieur George.Si povesti tot mai savuroase pe blog! :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce greseala facui! Desi m-am gandit intens ce Gheorghe cunosc. La multi ani, Joe, si sa ramai la fel inca multi ani! Dora

    RăspundețiȘtergere