duminică, 5 noiembrie 2023

Cazul Lasconi



Doamna Lasconi s-a făcut cunoscută cu ProTv ca reporter și prezentator de știri. La un moment dat nu a mai apărut, nu mai aveam habar ce face. Dar iată în 2020 a hotărât  facă politică și s-a lansat în campania pentru Primăria Câmpulung Muscel din parte USR. Interesant că Elena Lasconi este din Hațeg deci nu are legături de origine cu acest oraș. Dar pentru votanții câmpulungeni a fost love at first sight -dragoste la prima vedere! A fost aleasă din primul tur și a devenit una din cele mai populare  figuri ale USR. Din acest motiv ea a fost aleasă să deschidă lista de la Europarlamentarele  de anul viitor. Știu ce lupte a dus cu adversarii politici din Câmpulung în care s-a băgat ca musca-n lapte și prefectura Argeș.

Dar iată că doamna Lasconi dă un interviu. Despre PSD PNL spune că sunt niște interlopi! Deh, asta-i politica, dai cu paru-n adversari. Întrebată cum a votat la referendumul pentru familie doamna Lasconi a mărturisit că este creștin ortodoxă și ține la valori tradiționale, așa că a votat DA! Această declarație a fost pentru liderii USR  ca un rahat aruncat în ventilator. Drulă și ejusdem farinae (merită această caracterizare!) din vârful USR au sărit în sus. Că ei sunt liberali, că ei susțin liberul arbitru privind alegerile de gen și valorile LGBTQ. Săraca fiică a doamnei Lasconi care studiază în Franța s-a declarat LGBT și că-și desfidă mama pentru opțiunile ei! Parcă ar studia pe banii USR?! Doamna Lasconi a nuanțat că nu are nimic cu opțiunile individuale ale oamenilor. Totuși aceasta este o problemă de dormitor, nu una publică și eu sunt de acord cu Lasconi. Manifestările mișcării LGBT colorate și vesele, irită o majoritate și nu fac bine acestei mișcări. Așa că doamna Lasconi a fost obligată să renunțe la Europarlamentare, spre dezavantajul USR. O personalitate precum doamna Lasconi ar fi atras voturi și din zone care nu sunt neapărat favorabile USR. Ce pierdere pentru acest partid! Oricum decizia lui Drulă a fost proastă, nu-l credeam prost pe Drulă, dar și el este sclavul unor progresiști proști și fără fler politic.

S-a trezit și personulitatea europarlamentară Ramona Strugariu, copreședintă REPER să o ia la rost. Această individă a fost colegă de partid USR cu doamna Lasconi, dar a migrat la acest micropartid fondat de Dacian Cioloș. Această sinistră figură politică, după ce a devenit jupân al USR și împingându-i pe miniștri useriști să părăsească guvernarea, a plecat din USR fragmentând-l. Cam asta a fost agenda lui Cioloș care nu are nimic cu acest partid foarte promițător. 

Acum ne aflăm cam ca în perioada din jurul anilor 2000 când liberalii erau fărâmițați în mai multe partidulețe. A trebuit ca Ionescu-Quintus ca să-i convingă să coaguleze într-un partid liberal care a atins maximul din 2019 când PNL a fost primul la Europarlamentare. Dar între timp a făcut alianța toxică cu PSD și sondajele nu sunt îmbucurătoare. Mai ales că a apărut acest partid cu iz rânced de securism ceaușist. Dacă dreapta vrea să aibă șanse ar trebui să se alieze toate aceste partide și ar depăși clar PSD!


6 comentarii:

  1. Felicitari doamnei pt. curajul opiniei! Fiica-sa ar trebui sa-i fie recunoscatoare mamei ca n-a fost lesbi, ca nu am mai fi avut placerea sa-i auzim panseurile. Cu "locomotiva" Drula la alegeri o vor da in gard, cu siguranta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Ștefan - Nu pot decât să fiu de acord cu Dvs.

      Ștergere
  2. calin.hagea@gmail.com5 noiembrie 2023 la 18:04

    Elena Lasconi mi-a fost studenta in anii 1996-1997 la Universtitatea Ecologica, filiala din Deva. Nu a dat pe la niciun curs. Eu eram asistent la Informatica si tineam laboratoarele. M-am trezit cu ea direct la examen. Cu chiu cu vai a reusit sa injghebeze ceva de trecere.
    Se pare ca si la Pro TV Deva, de unde s-a propulsat mai apoi catre capitala a obtinut postul destul de tulbure ... probabil sefii de atunci i-au apreciat tupeul. Prin asta s-a remarcat si ulterior cand prezenta stiri de senzatie la Pro TV central. Se pare ca a ajutat-o si in politica. Recunosc ca a fost o mare surpriza pentru mine cand am vazut ca a devenit primar la Campulung Muscel. Una peste alta, se pare ca a facut treaba buna acolo, atat cat s-a putut.

    RăspundețiȘtergere
  3. Corect comentariu și eu spun ca Usr a greșit foarte mult scotand-o de pe lista pe Elena Lasconi la europarlamentare!

    RăspundețiȘtergere
  4. Gerard van den Aardweg(Psiholog olandez și psihoterapeut ): "Nu numai fizic, ci, de asemenea, psihologic, omul se naște fie barbat sau femeie și nu ai nimic de „ales” in aceasta privința. Din cauza obiceiurilor proaste sau a tulburarilor mentale, masculinitatea și feminitatea unui numar relativ mic de oameni nu se dezvolta in mod normal, astfel incat ei nu pot sa se identifice sau nu se identifica cu propriul lor sex sau cu heterosexualitatea lor naturala." Si daca cineva are asemenea convingeri trebuie pus la zid in numele unui europenism prost inteles? Casatoria, familia sunt cuvinte aparute in timp pentru a desemna o stare de fapt. Din pacate, rezultatele referendumului din 2018 a esuat din cauza neprezentei. Rezultatele oficiale finale: peste 91 la sută din voturi sunt DA, dar cu puţin peste 3,7 milioane de români au participat, din 18 mil."



    RăspundețiȘtergere
  5. Ideea de a vota sau nu pentru familie mi se pare o mizerie ,este ca si cum ai pune la vot mersul pe jos .Cum adica pentru niste handicapati de LGBTQ-isti sa dai cu piciorul la insasi perpetuarea existentei umane ? Pe mine nu ma intereseaza ce fac barbatii sau femeile sub plapuma, e treaba lor dar fiind in afara firii de cand existam pe pamant sa inceteze domnilor cu pretentiile,cu drepturile exagertate...pana cand ? Stam drepti si le facem favoruri de neinteles la 1-2% din populatie ? Daca asta vor , legea le cam permite aproape in toate tarile , cum sa le permitem sa si infieze copii ? Sa-si ...faca domnilor nu sa ii infieze de la oameni normali, nu au nici un drept sa distruga pe acei copii infiati cu aceasta rusine de a fi...altfel de individ. Sa ne lase copii in pace ! Parerea mea...

    RăspundețiȘtergere