luni, 4 decembrie 2023

Început de decembrie

De 1 Decembrie cu Iulian, Mihai și Cătălin

Începutul lunii decembrie coincide cu ! Decembrie Ziua Națională a României. Mai proastă decizie de alegere a zilei naționale făcută de politicienii kripto comuniști în 1990 nici că se putea! În primul rând că este prima zi de iarnă, apoi chiar dacă pentru români este o zi foarte importantă, Proclamarea Unirii Transilvaniei cu România ea nu este zi națională, mai ales că trezește amintiri neplăcute cetățenilor români de etnie maghiară. Ziua Națională a României este 10 Mai, pentru că în 1877 s-a proclamat Independența României și marchează apariția unui nou stat suveran în Europa. Se mai încalcă și postul Crăciunului. Și eu l-am încălcat cu prietenii la cârciumă la un ciolan cu fasole. 

Observ că de sărbătoarea națională se adoptă în public două atitudini una marțială, altă populară. Cea marțială în care se cântă Noi suntem români și ne spune Grigore Leșe că este o melodie ungurească! Este atitudinea amatorilor partidului dubios AUR, inventat de securiștii cu tendința filo ruse, cu rezonanțe în naționalismul ceaușist. Și unii au nostalgia acelor vremuri, uitând că atunci se murea de foame și mai ales de frig. Acum se moare pentru că poliția prosperă dând carnete auto unor iresponsabili criminali care ne omoară la volanul auto. Muzica populară difuzată de 1 Decembrie, este un kitsch inventat în comunism cu: hai bădiță pe tractor! Muzica populară autentică a dispărut odată cu Maria Tănase!

Mi-a plăcut postarea lui Sorin Cucerai ocazionată de 1 Decembrie care spune că văicăreala noastră națională este falsă. Dacă comparăm de unde am pornit în 1990 vedem că azi suntem la nivelul Ungariei, al Greciei, sau Portugaliei. Când vezi mulțime de automobile de lux, care falsifică statutul proprietarilor, care vor să pară ceea ce nu sunt îți dai seama că trăim mai bine. M-am plimbat prin Târgul de Crăciun din Pitești și am văzut lumea cum clefăie mâncare și este fericită și mi-am amintit de Luna Cadourilor lui Ceaușescu din finalul anilor 80 când nu se găsea nimic, când existau copii care nu văzuseră banane, portocale și cașcaval! 

Mai uită nostalgicii că Ceaușescu nu ne lăsa să vedem campionatele mondiale de fotbal. Acum când vedem campionatele mondiale și europene fără nicio probleme. Ar trebui ca posturile private de televiziune să nu transmită  aceste evenimente sportive pentru că au comentatori slabi, cum sunt cei de la Pro Tv sau Prima, sau Antena 1. Și că am ajuns la fotbal, iată că am aflat în ce grupă suntem la fotbal la Campionatul European de Fotbal, grupa E, cu Belgia, Slovacia și probabil Ucraina? Este o grupă favorabilă, poate ajungem la faza eliminatoriilor?

Finalul săptămânii a marcat o situație favorabilă echipelor mele preferate. În primul rând Petrolul se menține neînvinsă și după meciul de la Voluntari. Real Madrid s-a distrat cu Granada de pe penultimul loc, 2-0 cu Granada. Barcelona  a trecut greu aseară după un meci spectaculos de Atletico Madrid. În campionatul englez Liverpool avea un meci ușor cu Fulham. La pauză era 2-2, ca Fulham să dea gol în minutul 80. Adio locul 2, dar s-a întâmplat minunea și Liverpool a întors rezultatul, 4-3 pentru ei! Minunea s-a întâmplat și la Manchester City - Tottenham, unde oaspeții au egalat în final. City nu mai e ce a fost. 

M-am apucat să văd un serial englez de care mi-am amintit că am văzut un episod sau două. Serialul a avut până acum trei serii. Este un serial apocaliptic, cu tot felul de dezastre pe care le suferă Marae Britanie. Culmea, Marea Britanie care este protejată, fiind o insulă!

Așteptăm ninsorile! 

 


4 comentarii:

  1. Excelenta radiografie!
    Am fost de 1 decembrie în kitsch-ul de noua piața centrala a Devei sa urmăresc o asa zisa sărbătoare cu muzica populara ... au cantat celebrii ardeleni Nicolae Furdui Iancu, Ionuț Fulea, Mariana Anghel ... si alții
    Lume trista, acra, posaca ... care afișa un fals naționalism. Unii agitau niște steaguri tricolore cumpărate cu 10 lei ... sau donate de organizatori...
    Nimic autentic... o zi urata cu frig și ploaie ... și mult fals

    RăspundețiȘtergere
  2. Angela din Germania4 decembrie 2023 la 15:43

    În fiecare an te plângi de data zilei noastre naționale. Ti-am mai scris o data: fa o campanie de semnaturi si cere sa se schimbe data. eu o a fiu prima care semnează! Te plângi că Ziua natională e in post. Da câți Romani mai tin astăzi tot postul Craciunului? La fiecare colt de strada au facut târguri de Crăciun cu mâncare si bautura!!

    Mașini ‘de lux’: asta este o definite care trebuie clarificată. Si ăia, multi emigranti , mai ales arabi si turci, se plimba in ditamai mercedesurile , SUVuri si BMVs. De preferință negre cu ferestre fumurii. Daca treci pe lânga un bloc cu locuințe sociale, e plina parcarea de astfel de masini!! Puțini si le permit noi, dar impresia conteaza. Dar chiria la apartament le-o plătește statul din impozitele celor care circula cu Opel si Renault sau Citroen. Si fiindcă se dau jos din astfel de masini, sunt și obraznici si iși fac regulile lor.

    In ce privește bunăstarea României, dupa cu am mai stabilit, avem păreri diferite. O mâna de super bogați, majoritatea cu averi făcute din furturi, nu sunt un indicator bun. Si nici magazinele pline nu sunt un indicator. Pentru ca mai tot ce este in magazine este importat!! Noi suntem numai consumatori, mai ales de produse de calitate medie sau chiar indoielnica.

    Bunastarea se masoara altfel, nu dupa vile si masinile citorva mii de parveniti. Bunastarea individuala si a unei tari inseamna locuinte decenta, servicii bune și accesibile, școli care să-si merite numele, infrastructura de transport civilizat , energie platibila, etc. Si asta nu avem in Romania pina astazi. Si nici in 100 de ani nu o vom avea. Numai dacă vin alții sa ne-o facă si sa ne pună la treabă .

    Un început de iarna excelent (la noi tocmai începe sa ninga!!)

    RăspundețiȘtergere
  3. Cornel S. Absolut de acord cu Angela.Bunăstarea din România e cea care le convine politicienilor sa o observe când se uita pe geamul mașinilor de lux in drum spre vilele proprii și nimic mai mult

    RăspundețiȘtergere