luni, 15 aprilie 2024

Război



Am spus-o mai demult lumea a înnebunit! Rusia, condusă de un dement sinistru și-a agresat vecinii care erau în fosta URSS. A început cu Georgia în 2008.apoi agresiunea din Crimeea în 2014, pe care Europa, America și lumea civilizată nu le-a luat în serios. A venit însă 24 februarie 2022 când Putin visa o plimbare prin Ucraina. Ucrainenii au răspuns foarte dur și războiul continuă și azi în aprilie 2024. Ucraina depinde însă acum de furnizarea de muniție și armament din SUA și acolo republicanii, îndemnați de Trump tot pregetă. A venit și 7 octombrie 2023 cu atacul Hamas din Gaza împotriva Israelului și reacția Israelului care a ocupat Gaza. Problema aici este legată de ostaticii reținuți de Hamas în 7 octombrie. Primul Ministru Netanyahu are mari probleme cu propriul popor și acest război din Gaza îi prelungește gestionarea Israelului. 

Și avenit și duminica dimineața când Iranul a comis un act de război împotriva Israelului, trimițând sute de drone sinucigașe, rachete balistice și de croazieră. Au fost lansări și de la Houti din Yemen și din Irak. Acest act de război a fost determinata de atacul israelian asupra consulatului iranian din Damasc. Este genul de avertisment adresat generalilor iranieni din Gardienii Revoluției: vă urmărim șobolanilor peste tot! Iranul, adică aripa dură a acestui regim teocratic, corupt și antipopular s-a simțit dator să riposteze. 
riposta anunțată a fost anihilată de sistemele de protecție ale Israelului în cooperare cu armatele SUA, Marea Britanie și Franța. Aceste dispozitive zburătoare provin din Iran, de la aliații din Irak și de la houti din Yemen. Este foarte interesant că apărarea antiaeriană din Iordania a reacționat doborând dispozitivele care au încălcat spațiul lor aerian. Iranul nu este acceptabil în lumea arabă, fiind șiit, în timp ce Orientul Mijlociu este sunit. Au însă minorități șiite favorabile în Siria, Irak și în Yemen și în Liban. Foarte interesant este că Hezbollahul din Liban nu a lansat rachete împotriva Israelului. Este posibil ca Hezbollah, care a văzut cum a fost anihilat Hamas în Gaza  să fie foarte prudent, pentru că un atac al Israelului în Liban împotriva lor ar fi un dezastru! Atacul iranienilor este un eșec aproape total, 99% din dronele, rachetele iraniene au fost distruse de Israel și aliați. Este așteptată reacția Israelului. Însă SUA cu Biden, și ceilalți aliați au avertizat Israelul să nu răspundă la această caricatură de declarație de război. Și trebuie să ne reamintim că la primul război din Golf la lui Saddam care a atacat cu rachete Israelul în 1991, acest nu a replicat militar. Se pare că guvernul israelian condus de Netanyahu a analizat situația și nu a răspuns imediat sfătuiți și avertizați de aliați. În acest context complicat cdeea ce fac republicanii în Congres este după mine trădarea intereselor SUA. A tergiversa ajutorul militar care va fi dat li Ucrainei și Israelului este de maximă urgență, iar reacțiile bezmetice ale lui Trump nu mai sunt de luat în seamă, mai ales că este într-o mare încurcătură cu prea curvăsăriile lui care îl pot trimite la pușcărie. 

Ce va face Israelul? Sunt mai multe scenarii. 

Poate anihila protecția antiaeriană a Iranului și să bombardeze sediul Gardienilor Revoluției. Asta ar deschide posibilitatea unei revolte interne și prăbușirea regimului ayatolahilor. 

Poate să distrugă și siturile nucleare ale Iranului.

Poate anihila Hezbollah și alte mișcări pro iraniene din Siria. 

Poate încerca o coaliție arabă sunită anti Iran care să izoleze și mai mult Iranul. Arabia Saudită pare a fi cea mai interesată.

Actul dement al Iranului seamănă cumva cu aventura lui Putin în Ucraina.

 


5 comentarii:

  1. Nu este foarte clar ce înțelege Joe prin "reacțiile bezmetice ale lui Trump", mie mi-au scăpat, dar hai să clarificăm unele informații obținute la mâna a doua și publicate aici ca opinii personale, nu neapărat știri (deși unii le pot lua ca știri - nivel de TikTok, opinia mea).
    Atacul eșuat al Iranului (slavă Domnului): Marea majoritate a presei nu spune că întregul atac a fost o înscenare de zile mari. Iranul nu are șira spinării atât de solida că să-și permită un conflict armat cu Israelul, nemaivorbind USA. Dar pe de altă parte ca să-și salveze fața pe plan intern, a informat Israel, Iordan, USA, Anglia și Franța în avans despre intențiile de atac, dând destul timp acestora să se pregătească cu interceptarea și distrugerea proiectilelor. Trebuie menționat că din cele 300 de rachete lansate, cam jumătate au eșuat imediat după lansare (made in China, no surprise here).
    Ucraina: Cititorii acestui blog sunt la curent cu simptomele vizibile de TDS (Trump Derangement Syndrome) de care Joe suferă fără speranțe de recuperare. Deci să clarific de ce republicanii nu votează în favoarea ajutorului pentru Ucraina. Trump nu are absolut nici un amestec aici, și de fapt cei ce întârzie aprobarea sunt democrații, nu republicanii. Democrații din America sunt, nu toți dar majoritatea, o clică de comuniști împuțiți, și mă mir că un așa un anti-comunist cum se laudă Joe că e, nu vede asta. Package-ul propus de democrați și respins de republicani, conține o grămadă de alte legi care n-au nimic de a face cu Ucraina, cum ar fi imigrația (open border), studii despre activitatea sexuală a cărăbușilor, și alte rahaturi numite aici "pork", multe puse acolo cu scopul ca milioane de dolari să fie aprobate, ce vor merge în buzunarul congresmenilor corupți. Ceea ce republicanii vor, este să fie o lege pentru fiecare line-item, deci nu un "omnibill" care să le includă pe toate. Democrații care sunt interesați să arunce cu banii, total iresponsabili desigur că dau vina pe republicani, iar mulți, Joe printre ei, cred asta. Se pare că Joe n-a învățat încă sa distingă propaganda comunistă de realitate. Și mai menționez aici că dacă Trump ar fi fost președinte, multe conflicte internaționale întâmplate sub Biden, nu s-ar fi întâmplat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte pertinente opiniile tale Mihai, din pacate Joe nu accepta uneori sa discute subiecte sau conluzii diferite de cele pe care le exprima el sau alteori le combate brutal, scuze Joe, te "barfesc" prieteneste aci!

      Ștergere
  2. Nu trebuie sa fii nebun ca sa supravietuiesti
    in lumea asta, dar te ajuta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Și care ar fi interesele SUA în Ucraina, în Iran, în lume așa de regulă?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. SUA este apărătorul democrației în lume! Rusia, Iranul ce sunt? dictaturi sinistre conduse de demenți dezaxați, Putin un imbecil ca se visează Petru cel Mare, dar nu este decât o copie nereușită de Stalin, iar ayatolahii sunt cei mai rău într-o religie, care nu vor binele, ci răul celorlalți.

      Ștergere