marți, 21 mai 2024

Idioții utili



Aș începe cu un eveniment recent care se leagă de subiectul din titlu. Duminică, elicopterul în care se afla președintele Iranului s-a prăbușit și a ars cu toți cei aflați în elicopter. Evenimentul a provocat o vie emoție, pentru că președintele Raisi era unul din cei mai controversați șefi  stat, de fapt cu numele, pentru că jupânul Iranului este ayatolahul Khamenei. El poza în succesorul lui Kamenei. Acest eveniment nefericit parcă ar fi pedeapsa lui Moise pentru agresiunea împotriva Israelului. Raisi era detestat atât în Iran cât și în afara lui de către iranienii refugiați. Este numit și "măcelarul din Teheran" pentru că a condamnat la moarte zeci de mii de iranieni care se împotrivesc acestui regim absolut detestabil. Iranienii aflați în Europa au dansat de bucurie. Acest regim feudalo teocratic ține pe cetățenii Iranului într-o stare deplorabilă, în timp ce nemernicii din fruntea statului se lăfăiesc în bunurile occidentale, inclusiv elicopterul prăbușit era american, din vremea fostului șah. Nu știu dacă acest eveniment va duce la revolta generală a iranienilor, dar acest regim își trăiește ultimele lui momente.

Idioții utili era denumirea pentru entuziaștii din Vest în perioada interbelică pentru regimul sovietic. Primul care a arătat fața hâdă a comunismului leninisto-stalinist a fost românul Panait Istrati, culpă pentru care comuniștii francezi marii idioți utili l-au denunțat ca agent al Siguranței. 

Fenomenul idioților utili proliferează azi prin protestele absolut nepotrivite ale unor idioți utili terorismului Hamas chiar în SUA, în Europa și culmea și la noi. Da, la Facultatea de Psihologie a Universității București!

Acest fenomen al tinerilor idioți utili progresiști a fost luat la ochi, unul singur, că celălalt este distrus de atacul unui terorist islamic, de către Salman Rushdie. Rushdie este un mare scriitor care nu a luat încă Premiul Nobel pentru literatură din cauza idioților utili din Academia suedeză. Rushdie a fost sub blestemul - fatwa emis de ayatolahul Komeini, cel care a adus Iranul în halul în care se află acum. Asta pentru că a scris Versetele satanice, o carte de ficțiune, care implica pe profetul Mahomed și pe care acel dement islamist a considerat-o defăimătoare. Uite că în 2022 un idiot util fanatic era să ducă la bun sfârșit blestemul lui Komeini, aproape omorând-l pe Rushdie. 

Premierul Israelului Netanyahu este extrem de contestat în Israel. Dacă nu avea loc atacul criminal Hamas, acesta ar fi fost demis și ieșit din politică. Hamas a comis acea agresiune exact că să-i mai dea o șansă lui Netanyahu. Reacția militară a Israelului este normală. Anormal este că Hamas folosește civilii palestinieni drept scuturi umane pentru scopurile lor criminale. Și așa cauza palestiniană este un fals grosolan, care nu îi ajută cu nimic pe palestinieni. 

Din 9 mai a început campania electorală. Este o mare ipocrizie ca până la începerea campaniei să fie afișate mari banere cu viitorii candidați, iar din 9 mai sunt admise doar niște afișe maxim A3, afișate pe un panou unde nu poți detecta pe cei care te interesează. Campania cea mai importantă ar trebui să fie pentru europarlamentare, dar candidații sunt mai preocupați de chestiuni interne fără importanță. Sunt surprins că în dezbaterile de la Radio, unde au apărut reprezentanți ai unor fantome de partid, cum este România Mare, sau un partid socialist. Cel mai mult mă irită prezența lui Stelian Ion, cel care este motivul spargerii coaliției PNL USR. Cum mi se pare ca o pedeapsă a electoratului faptul că REPER, partidul inventat de Cioloș, care a spart și a furat eurodeputați USR va dispărea din peisajul politic românesc. 

Ultima chestiune este despre sistemul Patriot care ar putea fi livrat Ucrainei. Problema este la PSD, care ar vrea să-l dea, dar după alegeri. Pentru că se tem că AUR și alții pot să-i acuze că nu sunt patrioți, dacă dau un Patriot. Victoria Ucrainei este necesară pentru a apăra inclusiv Republica Moldova, asta pentru așa zișii patrioți care sunt de fapt niște jalnici manipulatori putiniști.


4 comentarii:

  1. Without any proof, I question if the fall of the helicopter was just an action of an inide job of "cleaning" orchestrated by Khomeini? confidential Joe!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred că ai vrut să spui Kamenei, ayatolahul Iranului. Totul este neclar, unii spun că a fost o rea intenție, dar pentru un criminal precum Raisi este o pedeapsă a lui Dumnezeu!

      Ștergere
  2. Horia - Toronto22 mai 2024 la 15:11

    Bravo Joe,

    Un articol foarte bine scris. Cu piper si la chestie.

    Cred ca ai prins foarte bine fenomenele politice.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Horia mă laudă, dar altcineva îmi spune că mă înșel!

      Ștergere