vineri, 5 iulie 2013

Mlaştina lui Băsescu

Pere Tanguy, o variantă Van Gogh a lui Goe
Plecat în Grecia, nu am putut avea acces la televiziunea română, doar la Kalabaka era BBC, în rest numai canale greceşti. Este interesant că dimineaţa mai deschideam televizorul şi cam pe toate canalele naţionale vedeam acelaşi lucru. 
Greci şi grecoaice erau strânşi în jurul unei mese şi se apucau să se certe. Subiecte, vezi Doamne cred că aveau! Era ca la noi pe canalele de ştiri. Doar grecii au inventat democraţia şi împreună şi cearta sau polemica. Toate astea se întâmplau dimineaţa, probabil când lumea este ocupată şi doar indivizi ca mine deschideau televizorul, pe deasupra, neînţelegând nimic din cearta lor. Seara era dedicată distracţiei şi altor teme de televizor. 
Adriana s-a declarat fericită că s-a dezintoxicat de televiziune, eu aş mai fi vrut să aflu ceva noutăţi. Doar de la BBC am aflat de scandalul cu Snowden şi cu spionajul american. Azi de dimineaţa aflu că şi Franţa ar avea acelaşi sistem de spionaj dar doar pe Franţa, oare?

Aşa că reîntorcându-mă acasă, inevitabil, am deschis televizorul şi canalele de ştiri. Însă nu mult, mă uit pe PROTV dimineaţa, pentru ceva ştiri şi vreme şi eventual pe Antena 3. Aproape că închid instantaneu când văd cum dau năvală părereiştii!
Evenimentele politice le aflu de pe internet, acolo doar politică se toacă, mai puţin ştiri, de fapt păreri asupra unor evenimente în desfăşurare. 

Săptămâna care a trecut a fost dedicată vizitei efectuate de prim-ministrul Ponta în Azerbaidjan, Kazahstan, Uzbekistan şi China. Emil Hurezeanu, unul din puţinii analişti politici serioşi ai scenei româneşti şi internaţionale, remarca lipsa oamenilor de afaceri din suita ministerială a lui Victor Ponta. Iar eu întreb cu candoare, care oameni de afaceri? Zona vizitată viza în primul rând energia. Şi cine să vină, alde Buzăianu? Pe Copos îl paşte puşcăria, Becali este deja acolo, iar Ţiriac nu cred că are de propus prin Asia Centrală şi Extremul Orient vreun METRO sau vreun REAL. Cât despre singurul om de energie serios, Patriciu, s-a retras, a vândut kazahilor ROMPETROL şi mai ales are probleme de sănătate de când afacerile detailiste şi jurnaliere s-au făcut praf şi pulbere. Aş că l-a luat pe chelnerul care se pricepe la eoliene şi probabil alţi cam la fel. Afacerile de energie, producţia de electricitate sunt de stat, iar cea mai grea din petrol şi derivate este cam în curtea Guvernului, Oltchim şi pe undeva şi Arpechim!

Preşedintele Băsescu trăieşte într-o anonimitate totală, plimbarea sa la Bruxelles a avut rezultat doar o vizită Berlin s-o sprijine pe Merkel în platforma creştin democrată de măsuri pentru combaterea şomajului tinerilor. În Croaţia nu s-a dus, l-a trimis pe Antonescu, plănuia de fapt să meargă la nunta Robertei A. S-a prins presa şi s-a dat ocupat cu agricultura. A scos şi un plan până în 2030, mă să fie! Cică să-l semneze toate partidele. Ministrul agriculturii, Daniel Constantin a remarcat că programul prezidenţial este inclus în strategia USL, deci probabil să semneze acest plan şi opoziţia, PDL, PPD, UDMR?

Iată că INS, ăla cu statistica şi recensământul populaţiei a dat publicităţii rezultatul numărului cetăţenilor români. Ponta a observat că rezultatul arată că referendumul de anul trecut este valid, lovitura de stat s-a dat cu majoritate de voturi! Băsescu  a sărit în sus, că nu-i aşa că Ponta este iresponsabil. Şi digi24 canalul de ştiri i-a dat posibilitatea să se dezlănţuie, a dat de pământ cu Ponta, vizita în Asia este un eşec,  i-a ameninţat pe toţi, în special pe Ponta şi a dat astfel subiecte de dezbătut la televiziunile păreriste. Guşă la televiziunea personală, Realitatea TV, îmi spune amicul Iulian cu satisfacţie a dat şi el de pământ cu Ponta. 
Să vedem ce impact o să aibă vizita lui Băsescu la Chişinău, deja Voronin - cioroiul pe ruseşte îi urează bun venit beţivului preşedinte român! Dar cu Basarabia voi trata separat! 
Limbajul şi atacurile lui  Băsescu sunt o mlaştină, cum plastic spunea un părerist. 

Băsescu întruchipează eşecul românesc, nu este capabil să mobilizeze pe români pentru un proiect viabil, ştie doar să înjure, să spurce, să scuipe pe adversari. Parcă nici Veceu Tudor nu avea aşa de  dezvoltat acest talent. Şi aşa cred că nu trebuie dat doi bani pe spusele sale, este din ce în ce mai ilegitim, mai inoportun şi anacronic! Şi nu merită să-ţi pierzi timpul cu el. 

Iată că şi eu am picat în această capcană!

7 comentarii:

  1. Tu de mult esti intr-o capcana.Nu cumva voiai ca anul trecut sa fie eliberat din functie Basescu pe eventuala numarare de populatie de anu viitor ? Voi v-ati pierdut mintile ? Incredibil,guvernul Ponta anul trecut inainte de alegeri, anunta oficial inainte de vot NUMARUL real ( dupa ei ) a cetatenilor cu drept de vot. Dupa votare constata cu stupoare ca nu au votat jumatate plus unu cat ar fi nevoie sa cada Basescu. Incearca miseleste,ordinar sa umble la nr de votanti DAT DE EI ,nu reusesc ,se fac de ras in fata natiunii si a EUROPEI si acum dupa peste un an ,vezi doamne aflara care este nr reala de votanti si ...CULMEA : Basescu ar trebui sa plece...curat neghiobi,iar ai cazut in mlastina,grecule...Cum este posibil sa zica aasa ceva papalapte de Crinache ? Atata-l doare capul,am vazut la ziua SUA era marginalizat parca ar fi sfost ...soferul lui Ponta hahah

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dorule, semnează-te ca să ştie lumea cine-i în mlaştina puturoasă a lui Băsescu!

      Ștergere
    2. 1. Datele publicate acum de INS se refera la populatia numarata in 2011, deci valabile la referendumul de anul trecut, iar Basescu e demis, cu sau fara prag, oricum.
      2. Intre timp este o cinste sa fi "marginalizat" de USA.

      Ștergere
  2. Joe,chiar ai picat in capcana facand un comentariu inoportun despre niste politicieni,analisti,posturi tv.+Vadim,care nu merita bagati in seama,macar de oamenii cu capul pe umar,si n-ai spus nimic de Radu Vasile,care saracul a murit cu intrebarea.Milica C.a recunoscut ca l-a invins sistemul,dar niciodata n-a raspuns la dilema lui Radu Vasile !

    RăspundețiȘtergere
  3. Revin-nu stiu de ce nu se publica tot comentariul meu,deci Radu Vasile nu stie de ce l-a schimbat Milica C.,atunci cand economia incepuse sa functioneze.Mereu mi s-a intamplat sa nu se publice;cred ca nu mai comntez,ci doar citesc !

    RăspundețiȘtergere
  4. Opozitia USL de anul trecut a mobilizat populatia sa-l demita pe Basescu folosindu-se de efectele crizei economice. Nu a fost acuzat basescu ca ar fi incalcat grav constitutia, ci ca ar fi taiat pensiile, etc. Unii chiar au iesit in strada afirmand ca e revolutie, si azi nu inteleg care e diferenta? Ce e azi diferit fata de acum un an jumate? (in afara de faptul ca pensia maica-mii a crescut cu vreo $8...). Democratie nu e sa organizezi alegeri/referendumuri in fiecare zi, alegerile sunt programate dinainte, nu conteaza cati au fost pro sau contra marti sau miercuri. Nu exista un motiv real pt a fi suspendat presedintele; l-au suspendat pt incalcarea constitutiei, dar au facut propaganda la populatie cu taierea pensiilor. Daca s-ar accepta ca opozitia sa fol criza economica in europa pt a prelua puterea ar fi haos total: d'aia l-a sustinut UE (daca pica basescu se crea un precedent f periculos). Cati si cum au votat marti sau miercuri e irelevant, d'aia parea cusuta cu ata alba; mai ales azi sa sugerezi ca nu a fost lovitura de stat pt ca au votat peste jumate e absurd...cum s-ar vota azi? dar maine? dar peste o luna?...d'aia pare iresponsabil si periculos.

    RăspundețiȘtergere
  5. orice ai spune, bun sau rau, cineva tot te va contrazice cu sau fara argumente, mai mult fara...

    RăspundețiȘtergere