vineri, 12 octombrie 2018

Indiferendum - cauze şi consecinţe

Foarte bine găsită această expresie de către jurnaliştii de la Digi24 pentru referendumul de sâmbătă şi duminică.  Indiferenţa faţă de un subiect prost documentat şi de întrebarea pusă, care era extrem de echivocă şi ar fi permis lui Dragnea şi escrocilor aferenţi să producă orice modificări legislative şi constituţionale. 

De fapt singurul obiectiv al lui Dragnea de când a preluat puterea a fost să facă legile justiţiei favorabile hoţiilor sale. Chiar dacă există o admiraţie populară pentru hoţi, niciun român nu poate suferi hoţii aroganţi, în special ciocoii de tipul lui Dragnea, care după ce te fură, te scuipă şi te bate.
Acest năduf şi înciudare faţă de cel care şi-a asumat acest referendum din motive absolut personale a generat indiferenţa faţă de referendum.
Subiectul nu a interesat pe nimeni, doar pe cei care cred că homosexualitatea este periculoasă.

Insuccesul s-a observat clar după stupoarea celor de la Antena 3, cărora nu le venea să creadă şi care-l aduseseră şi pe noul guru al reacţiunii româneşti, Marian Munteanu.
Şi imediat au titrat că se produce un puci în PNL, exact Gorghiu care semnase susţinerea familiei tradiţionale şi alţi pescuitori în ape tulburi îl acuzau pe Ludovic Orban că a susţinut referendumul.
Aici este adevărat şi Orban a greşit, cu toate că anunţase că membrii PNL să voteze conform conştiinţei lor. 

Rămâne clar pentru toată lumea că şobolanul de Dragnea şi-a asumat total acest referendum şi normal, ca orice şobolan nici nu a apărut la declaraţii. nu mă mai miră obrăznicia şi tupeul acestui individ care-i face pe alţii şobolani, la postul lui favorit, acela de produs manipulări toxice, aceeaşi Antenă 3. Şi imediat ca să atenueze efectele devastatoare ale rezultatului Referendumului, aruncă pe piaţă legea pensiilor cu care să mai prostească pe pensionarii care se mai complac în minciuni.

Psihologul clujean Daniel David dă explicaţii privind psihologia de azi a românilor, interesante şi care pot explica anumite comportamente faţă de această consultare.
Este adevărat că românii sunt religioşi, dar cam superficial, comparativ de exemplu cu americanii, care sunt mult mai profunzi, sau de ce nu cu polonezii. În plus psihologia românului după experienţa tristă şi sinistră cu Ceauşescu nu prea mai acceptă ce le zice un şef, iar noul Ceauşescu, Dragnea este substitutul perfect al vechiului dictator comunist. 
Se mai invoca şi slaba implicare a primarilor  pesedişti, dar şi aici a acţionat şi temerea unor complicaţii penale cu mobilizările nelegiuite a electoratului. 

După câteva zile apariţia şobolanului naţional Dragnea s-a consumat prin sugestia că referendumurile să nu aibă prag. Păi în cazul unor modificări fundamentale privind constituţia sau în aceea a demiterii preşedintelui opţiunea ar trebui să întrunească sufragiul a peste 50 la sută din electoratul românesc. 

Oricum Dragnea este acum şi mai fragilizat, cum se vede din înregistrarea făcute de nişte Iuda de la Dâmboviţa a cuvântării lui Ţuţuianu care face din pesede un partid de maimuţe şi guvernul pe care l-a făcut Dragnea un guvern de catastrofe care sfidează bunul simţ.

Este momentul ca Dragnea şi acoliţii să ajungă la lada de gunoi, orice zi în funcţie a Vasilicăi Veorica şi a lui Dragnea este o palmă şi o nenorocire pentru România.


Şi vreau să mai zic ceva, faptul că politicieni cu greutate din PNL candidează la Parlamentul European este un semn că se realizează importanţa acestui forum şi astfel se câştigă în greutate prin trimiterea unor grei politici. Experienţa cu indivizi neremarcaţi cu nimic în politica internă şi cea internaţională precum a fost mămăiţa, probabil specialistă în reţete de prăjituri cum este actuala doamnă prim ministru este o catastrofă pentru interesele României. Mi-aş dori mai mulţi europarlamentari ca Siegfrid Mureşan şi nu imbecile cu aer vetust de activiste tip Alexandrina Găinuşe, precum este Norica Nicolai.

8 comentarii:

  1. 1. E uşor să fii logic. Dar e aproape imposibil să fii logic până la capăt (din Albert Camus)
    2. Prostia are talentul de a fi insistentă (din Albert Camus). (! Nu ma refer la semnatari !)
    3. Ultima oboseală: a crede c-ai visat toate lumile posibile. Emil Cioran

    RăspundețiȘtergere
  2. Joe, Pentru un neinformat ca mine, poti sa descrii in citeva cuvinte care a fost subiectul referendumului si care a fost rezultatul ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. dacă mi-ai dezvălui identitatea cu mare plăcere, şi în privat şi la liber.
      Oricum Referendumul se referea la redefinirea în constituţia României a căsătoriei numai între un bărbat şi o femeie.

      Ștergere
  3. Eu am o viziune absolut apocaliptica. Efectiv in Romania la ora actuala absurditatea este pe culmile cele mai inalte: sta unul acolo sus si ne tine de vorba, iar un milion de oameni(zic si eu un numar optimist)culti sau macar cultivati, cu minte in cap,aflati in diverse structuri ale statului, in justitie, in primul rand, nu-l pot trimite odata la inchisoare, iar el chiar isi permite sa modifice legile incat sa intoarca zarurile in favoarea lui. Veti zice ca doar intentioneaza, ca nu s-a stabilit inca nimic, dar cum e posibil sa se fluture de atata vreme chipul si vorbele acestui mafiot prin fata ochilor nostri ca si cum e normal ca hotul sa poata modifica el justitia sa devina mielusea si sa nu-l mai condamne?!!! Ce fel de hot este acesta?!!!!! Cum de am ajuns atat de NEGHIOBI, ca nu ne putem numi altfel, cand un presedinte sta acolo si tace in slanina lui de pe creier, iar Dragnea peroreaza despre niste forte paralele care de fapt NU AU NICI-O PUTERE devreme ce el este inca liber si SFIDEAZA o tara intreaga indrugand minciuni???!!! Traim ca si cum am fi niste personaje jalnice dintr-un roman SF care imagineaza tara prostilor ametiti de mass media diabolica ce nu face altceva decat tine de vorba pe bietii prostanaci!!!!!!!!!!! DA,TOTI SUNTEM NISTE PROSTANACI care accepta sa le treaca viata crezand ca presa de opozitie, vai, dezvaluie lucruri...si uitea-asa, de atatea dezvaluiri si itze incurcate, se duc toti la culcare asteptand pe altii sa rezolve problemele!!:))...Trec anii si se dilueaza si ultimul rezervor de dorinta de schimbare!!! Va asigur eu ca bombardamentul cu informatii despre mafia din Romania si-a atins scopul: nimeni nu mai e sensibil, s-au abrutizat cu totii si s-au resemnat...Intre timp mafia isi vede de devalizarea tarii si intr-o buna zi nu vom mai avea nici tara !!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Salut Joe
    Imi place chestia cu " indiferendum ",
    Insa nu cred in indiferenta d-lor Orban si Johanes , care sau prezentat la vot in ultima ora a ultimei zile. A fost bineinteles un calcul politic pervers , la fel cum va urma cu legalizarea perversiunilor sexuale , pe care ne-o cere Uniunea Europeana si care , ( dupa cum cred ca esti de acord cu mine desi nu-ti convine ), cu o saptamina inainte a chemat la Bruxell tot Guvernul Romaniei cu intentia de a-l face praf pe legile Justitiei pe care de fapt tot ei n-i le propusesera in forme mult mai dure acum trei-patru ani cind au implicat Comisia Juridica Europeana . in elaborarea lor. Chiar si Primul Ministru de atunci parca Ciolos a dat bir cu fugitii fiindca isi dadea seama ca asa ceva nu poate face. Consecinta este ca Hotii nostrii nationali au primit un nou balon de oxigen dupa legislatiile infecte ale lui Iliescu si Basescu . Asta este !!! Am ajuns din tr-o tara care se vroia suverana un stat de supusi ai altora .
    Dan Stanescu

    RăspundețiȘtergere
  5. Joe, de acord cu tot ce ai scris! Inclusiv despre Sigfrid Muresan, care mi se pare excelent! Marius Bazu

    RăspundețiȘtergere
  6. Mă bucur de comentarii.
    Şi de al lui marius şi al lui Dan, cu toate că nu sunt de acord cu toate ideile lui, dar că Iliescu şi Băsesescu au fost politicieni catastrofali sunt complet de acord.
    Cu Iliescu nu te poţi mira, chiar dacă între 2000 - 2004 a avut o comportare normală.
    Pe Băsescu nu-l pot ierta pentru că lumea era disperată şi îşi pusese toată încrederea în el în 2004 şi a trădat-o, fiind extrem de toxic. El este acum modelul lui Dragnea, mincinos şi pervers.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hai sa il salut pe Marius Bizu. Nu stiam ca si el este pe blogul tau. Chiar ca m-a bucurat descoperirea facuta.
      Pacat ca ne bagam in discutii despre niste politicieni care nu au valoarea ceruta de actualitate . Sper sa comentam si pe alte subiecte. Ti-am mai spus eu de citeva din ele dar vad ca nu te-ai bagat . Astept !!

      Ștergere