sâmbătă, 13 octombrie 2018

Jocul sondajelor - din nou ştiri false

Cu sinceritate vă spun că îl invidiez pe Stelian Tănase. Pentru că produce zilnic texte politice bune. Este printre puţinii analişti politici care reuşeşte să se menţină într-o stare obiectivă faţă de realitatea politică românească. El este bine conectat politic pentru că a fost primul care a semnalat frământările şi dizidenţele din PSD. 

Recunosc că toţi aşteptăm ca Dragnea să se ducă dracu' mai repede împreună cu mămăiţa lui, Veorica, astrucată ca prim ministru, dar acest şobolan are mare rezistenţă ca toţi şobolanii, de fapt!
Va fi o adevărată catastrofă naţională ca Guvernul Dăncilă să conducă Uniunea Europeană!

În acest timp se tot flutură sondaje. Dacă este să mă încred în evaluări sociologice îi dau credit lui Alin  Teodorescu.

Cel mai mare autor de manipulări pe post de sondaje este Pieleanu, limbă dulce în dosul lui Dragnea. 

Sincer mă aştept că acum PSD-ul să se scufunde după aventura cu indiferendumul. Chiar şi înainte Ţuţuianu a ieşit şi el cu un sondaj care-l confirmă pe Alin Teodorescu, sau probabil el s-ar putea să fie autorul acestui sondaj.
De fapt Teodorescu a prevăzut corect prezenţa slabă la indiferedum

Ce spune Alin Teodorescu?

Că PSD şi PNL au bazine electorale în jur de o treime a electoratului după cum îl confirmă cel făcut de IMAS la comanda USR sondaj IMAS.

Restul de 40% este bazinul pe care-l dispută celelalte partide şi sondajul acesta dă cifre în jur de 10% pentru ALDE, USR şi Iniţiativa Pro România - Cioloş.
Oricum se calculează actuala coaliţie PSD plus UDMR sunt sub procentele anti PSD. În mod normal ar trebui alegeri anticipate, dar Constituţia României ar trebui modificată în acest sens.
Am mari reţineri la procentele lui Cioloş, cred că aici este o confuzie cu USR, care se agită tare.
Cum spune un membru al acestui partid sunt isterici pentru că procentele nu-i avantajează şi de aceea  fac tot felul de năzdrăvănii. 
Am observat că cei care strângeau în centrul Piteştiului liste cu iniţiativa # fără penali, acum strâng liste pentru Cioloş!

Ce nu pot să înţeleg este că în acest sondaje nu apare Pro România lui Ponta, eu cred că sapă procentele PSD pentru că există o dezamăgire în electoratul care vota acest partid şi nu cred că acesta optează pentru PNL sau USR?!

Am înţeles că mai nou Guşă care visează cu ochii deschişi şi îşi ia visele drept realitate, vrea partidul Realitatea TV, speră să fie un fel de partid şantaj Voiculescu. S-a dus vremea aia, mai multă lume îşi informaţiile de pe net prin gugălire. Şi el scoate un sonda care ar fi al lui IMAS cu PSD la 37% şi PNL 22%. Cred că de fapt îl citează pe Pieleanu.

Oricum întreprinderile lui cu partide au fost eşecuri. El totuşi speră, sau poate îl ia pe Pieleanu partener, care este dispus să scoată orice scamatorie de sondaj, dar cum zice Flory di Vaslui:" Numai pi bani"!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu