luni, 8 octombrie 2018

Dragnea a câştigat în PSD, dar a pierdut la Referendum

Nu am mai comentat demult realitatea politică românească, dar acum după Referendum pot avea opinii despre ce s-a întâmplat în ultimul timp în România şi afară despre România.

În primul rând a fost contestaţia vehementă a lui Dragnea în interiorul PSD. Membrii marcanţi l-au contestat, în frunte cu Gabriela Firea, primar al Bucureştiului. Ea a sesizat cu precizie lipsa ei de şanse la alegerile proxime la primăria Bucureşti. Din prima câştigătoare pesedistă a acestei primării ea poate deveni prim mare perdantă a acestei funcţii a doua  ca opţiune electorală după cea de preşedinte.

Deşi părea că se constituie o grupare consistentă prin prestigiul celor implicaţi, Tudose, Paul Stănescu, vice prim ministru gruparea a fost pusă în inferioritate de negocierile mafiote ale lui Dragnea cu baronii judeţeni.
Dragnea a părut că a ieşit mai întărit din această confruntare,  promiţând stânga şi-n dreapta ministere, tantieme, avantaje materiale.

Victoria lui arată calitatea extrem de slabă a liderilor PSD, micimea intelectuală, prostia funcţională în care liderul necontestat este doamna prim ministru Veorica D.

România trăieşte o tragedie similară cu cea care s-a manifestat odată cu instaurarea terorii comunist bolşevice începând cu 1948, 49, 50. Atunci elitele româneşti au fost nimicite fizic în lagărele de exterminare şi puşcăriile comuniste. Am ieşit din anii 50 fără această elită constituită cu greu în perioada modernizării României cu suport integral românesc. În plus după această perioadă a început hemoragia rapidă a elementelor evreieşti şi germane care erau parte a burgheziei româneşti. Am ajuns aproape fără elite, pentru că cei ca mine apăruţi din şcolile româneşti puteau deveni elite dar au fost strivite de contra-elitele de politruci fără acoperire intelectuală. Aceste elite noi au fost prost folosite şi distribuite în economia României.
Astăzi trăim o nouă extincţie a elitelor care se produce prin emigrarea masivă a tinerilor cu educaţie foarte bună, a muncitorilor şi întreprinzătorilor de calitate  care nu mai vor să revină în patrie. Şi unul din factori politici distructivi este guvernarea pesedistă ineptă şi incapabilă.

Această guvernare şi-a dat adevărata măsură în dezbaterea de la Parlamentul European. Mesajul sfidător al doamnei Dăncilă nu a fost receptat decât în mediile de extremă dreapta care au cauţionat politica sinucigaşă a PSD Dragnea. 

Încurajat prosteşte de aceste victoria a la Pyrrus, Dragnea a declanşat acest Referendum despre familia tradiţională. Speranţa lui ridicolă era ca după o victorie a acestui referendum să devină un nou dictator al României, un fel de Sulla care taie şi spânzură în vremurile Republicii Romane. 
Dar  a existat un impediment neaşteptat, înţelepciunea electoratului românesc, care a mirosit intenţiile dictatoriale ale lui Dragnea, chiar din formula ambiguă a întrebării la Referendum. 

Electoratul român i-a întors spatele şi nu a venit decât abia puţin peste 20%.  
Acesta este o înfrângere categorică a lui Liviu Dragnea, experţii politici au evaluat că dintre cei prezenţi la Referendum mai puţin de 50 % sunt electori ai PSD. 

USR se înşeală profund că a obţinut o mare victorie electorală, situându-se împotriva acestui Referendum. Este adevărat că există un electorat liberal, descuiat la minte şi care trăieşte în secolul XXI.
Adevărul crud este că electoratul românesc este tradiţional, care ţine la cutume şi obiceiuri. Acelaşi lucru l-au evaluat greşit şi politicienii polonezi, crezând într-o deschidere modernă a propriilor concetăţeni.
Însă cum am spus românii au şi un grad mare de înţelepciune tradiţională şi detestă impostorii şi hoţii.

Este momentul ca Dragnea să dispară de pe scena politică românească.
Văd că primele reacţii dure vin de la liberali. Cei care pescuiesc în ape tulburi au scos capul, se înşeală şi ei!


Este momentul unei coalizări largi a opoziţiei şi elementelor cât de cât normale din PSD şi ALDE ca Dragnea şi Dăncilă să fie eliminaţi din politica românească.

6 comentarii:

  1. Absolut de acord, Joe! Dupa mine, in afara de zdrobirea lui Dragnea, acest referendum a mai aratat ceva: ca in PNL este o grupare care face jocul PSD. E vorba de cei care (in frunte cu Gorghiu) au iesit ieri seara impotriva lui Orban. Ce pleasca pentru Antena 3, care doar asa ceva comenta! Daca n-au facut asta la ordinul PSD, ”pucistii” sunt doar niste dobitoci. In ambele situatii, trebuie dati afara din PNL! Au actionat CLAR impotriva intereselor PNL. Marius Bazu

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest referendum nu are nici o legătură cu Dragnea; putea să se țină cu trei ani în urmă sau peste doi ani. Rezultatul arată doar apatia și indiferența unui popor îndobitocit. Nu am apreciat deloc discursul lui Orban și al unuia de la USR care erau erau prea fericiți că am devenit foarte europeni și moderni înaintînd cu c...l ! Prefer să fim "moderni" în alte domenii. De altfel degenerescența homosexuală nu e ceva nou, era o practică obișnuită în antichitatea greco-romană; poate și asta i-a dus la pierzanie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare regret observ că nu-i înţelegi pe români. Nu sunt dobitoci, asta vor să creadă unii de la PSD, dimpotrivă sunt înţelepţi şi îşi dau seama că asta cauţiona dicatura unui prost, cum era şi Ceauşescu.
      Este mitingul lui Ceauşescu în alte condiţii. Dragnea va fi în momentul apropiat istorie, un ticălos mai puţin!

      Ștergere
    2. Nu pot înțelege de ce Dragnea a devenit campionul acțiunilor anti-LGBT !! Dacă era referendum să zicem pentru cultivarea broccoli sau pentru asfaltarea șoselei de pe Valea Azugii ar fi trebuit să fie boicotat doar fiindcă Dragnea mai este încă șef la PSD ?

      Ștergere
    3. Păi parcă vorbim paralel!
      Dragnea reprezintă azi în România ce este mai rău, dictatura.
      Nu are nicio legătură cu problem LGBT

      Ștergere
  3. Ma mira foarte tare ce revoltati sunt atatia oameni ca se intrevede o anume toleranta la ideea de gay in Romania, in schimb nimeni nu se revolta cu aceeasi fervoare legat de lipsa autostrazilor si mizeria din spitale si din scoli, educatia precara!!!! Cu astea parem ca suntem IMPACATI, ca si cum ATAT ne e nivelul nostru calitativ si de ambitie...Efectiv, tare ne pricepem sa facem caz din nimicuri lipsite de importanta,niste bagatele, acceptand ca viata noastra sa se desfasoare in promiscuitatea saraciei si a lipsurilor de tot felul...Pe-asta ochii multor romani care tipa de frica promiscuitatii moravurilor, se fac ca nu o vad, ca si cum e normal sa traim precar...

    RăspundețiȘtergere