duminică, 23 decembrie 2018

Jurnal de după 22 Decembrie

Am poftă de scris, am fost productiv, am avut deja 3 postări care includ urările de Crăciun. 
Azi este o zi frumoasă cu soare şi mai cald, aşa că am ieşit la o plimbare prin parcurile oraşului. 

Iei a fost 22 Decembrie. Este ziua când acum 29 de ani am scăpat de Ceauşescu şi de comunism. A început democraţia în România, chiar dacă în zilele care au urmat până de Crăciun au murit mai mulţi oameni din cauza teroriştilor, afacere neclară şi azi. Mulţi înclină spre o conspiraţie menită să ţină pe oameni în case pusă la cale de nişte generali care fuseseră criminali la Timişoara şi acum încercau să pară eroi.

Ca de obicei se face un serviciu religios şi vine şi armata.  Pentru că în Piteşti toate astea se petrec sub ochii mei în Piaţa Prefecturii am auzit la un moment dat un discurs. Ie pe balcon şi-l aud pe unul din foştii revoluţionari. Era în transă spunea cum oengheurile lui Soroş vor să-l pună să muncească. Acest individ de 29 de ani este un parazit, n-a muncit aproape pe nicăieri, a fost un timp un fel de jurnalist, a profitat de calitatea de revoluţionar şi a primit pensie în această perioadă. M-a scârbit când la înjurat pe Bjoza, şeful foştilor deţinuţi politici. Ei meritau recompense, nu acest individ, o fi fost pe la revoluţie, dar n-a lăsat decât urme de profitor. Te apucă scârba!

Pentru prima oară parlamentul nu a organizat o comemorare a Revoluţiei din Decembrie. Este normal! Discursurile lui Dragnea seamănă cu ale lui Ceauşescu, aceeaşi obtuzitate, aceeaşi prostie îngâmfată, suntem în restauraţie. Dragnea uită un lucru, este mult mai trecător decât Ceauşescu, acum a reuşit prin prostie paranoică să-şi atragă ura românilor şi alegerile se apropie inexorabil, chiar dacă crede că îşi aranjează libertatea. Nu toţi românii aprobă hoţii şi ticăloşii imbecili de genul lui. 

Citind prin reviste am observat că sunt pe forumuri oameni foarte supăraţi şi furioşi pe sistemul universitar românesc, că este de cea mai proastă calitate. Sunt plini de curaj, toţi folosesc pseudonime..hahahaha! Deduc că unora nu le plac cine sunt acum profesori. Păi în 90 politrucii din universităţi au cam primit şuturi în cur? Cine sunt acum profesori? Cred că situaţia nu este bună, dar nici proastă nu este. Am şi eu ceva experienţă în domeniul universitar. A scăzut nivelul, domină mediocritate, dar spre surpriza mea unii dintre aceştia au acum joburi onorabile. Pentru că se caută ingineri şi unii chiar sub masca mediocrităţii sunt capabili să performeze. 
Chiar în această seară eram la o pizzerie să iau ceva dulce pentru Adriana şi am văzut un fost student căruia i-am coordonat licenţa pe care a trecut-o onorabil. S-a înscris şi la masterat şi-l aşteptasem la examen. N-a venit, s-ar putea să regrete când va avea nevoie şi de acest grad universitar. 

Alţii sunt porniţi pe iniţiativa pe Educaţie a preşedintelui Iohannis, că este proastă, că nu au fost ei cei care să facă propunerile, de parcă acest proiect nu ar fi subiectul unor îmbunătăţiri. 
La noi mulţi suferă de prea mare importanţă şi nu ştiu dacă chiar ar merita să fie ei cei care să decidă în educaţie. Toţi sunt supăraţi pe site-ul contributors.ro unde li se cenzurează opiniile. Şi aici sunt unii care suferă la fel de prea mare importanţă, parcă nu ar ştii că doar cimitirele sunt pline de oameni indispensabili. 


Pe contributors.ro un autor ia la refec dreapta românească care suferă, este prea slabă. Nu dă soluţii, nici cei de pe forum la fel de curajoşi care folosesc doar pseudonimele. Mulţi îl critică pe cel mai strălucitor liberal, pe Crin Antonescu, că ar căuta acum o sinecură la Parlamentul European. A comis multe erori şi acest politician cu intervenţii spectaculoase în Parlament, dar a reuşit un lucru important l-a promovat pe Klaus Iohannis care este primul preşedinte liberal. Şi a mai făcut un alt lucru important pentru dreapta, a dus PNL în familia popularilor europeni, ca cel mai important partid de dreapta românesc.  La fel de mulţi îl atacă şi pe Ludovic Orban, actualul preşedinte la PNL. Nici el nu este lipsit de erori, dar a orientat PNL acum cel mai de seamă adversar al acestui PSD, care condus de Dragnea îndreaptă prin Veorica D. România spre haos.

6 comentarii:

  1. Domnule Negut, desi spuneti niste lucruri cu care sunt de accord, imi pareti extreme de moderat. Mie mi se pare ca Romania este intr-un oribil moment al existentei ei, traim niste vremuri in care iti doresti sa mori decat sa mai suporti minciuna si imposture, vremuri in care mascaricii bolsevici de pe Antena 3 ii fac javre pe oamenii care striga impotriva guvernului...iar masele largi care sunt de partea cea buna a lucrurilor stau in case EXACT ca pe vremea lui Ceausescu, desi at mai fi ceva sanse sa faca ceva daca at protesta...Ei bine, ei nu mai protesteaza, pentru ca si-au pierdut speranta. Astea sunt vremuri sa-ti doresti sa mori cand vezi atata LASITATE. LASITATE. LASITATE. SCARBA e ceea ce simt.

    RăspundețiȘtergere
  2. editorul explorer-ului imi inlocuieste litere corectand ce scriu eu in romana ca si cum at fi in text englezesc...N-am reusit sa fac setarile care sa ma scape de pacostea asta...'at' se voia 'ar', 'impostura' in loc de 'imposture', of! :( Scuze...

    RăspundețiȘtergere
  3. Sincer sa fiu nu prea inteleg ce se-ntampla in Romania, dar stiu de la cativa prieteni acolo cu care tin legatura, ca situatia nu e de loc roza. Totusi, intr-o lumina mai vesela, personal ziua de 22 decembrie (cu cea mai lunga noapte) este ziua cand acum 41 de ani m-am casatorit (la sfatul popular al sectorului 6). Deci o zi de neuitat, la fel ca si ziua de 23 august, cand in 1985 am pus piciorul pe pamantul binecuvantat al Statelor Unite, tara care ne-a adoptat si ne-a dat adevarata libertate (deci "pe bune" ziua eliberari noastre). Strange coincidences, but real!

    RăspundețiȘtergere
  4. CRACIUN FERICIT , SANATATE , IUBIRE si LA MULTI ANI pentru toti !!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Draga Joe, pentru ca ai, neobosit, rabdarea sa scrii si sa povestesti, am sa raspund si eu cu o poveste.

    Catre ajunul de Craciun m-am intors de la Horezu - unde umblasem pentru daraveri de proprietati mostenite de familia sotiei - cu un confortabil autocar al firmei 'Normandia'. Compania Normandia cu sediul in Horezu ? Pai, oare nu debarcarea din Normandia a prilejuit valul care a pornit si mersul nostru, cu Horezu si cu Oltenia cu tot, catre Europa ...?

    Dar ce m-a impresionat a fost ca managerii companiei le-au oferit calatorilor ascultarea postului Digi24; iar la radio Digi Lucian Mandruta si-a facut emisiunea invitand la cantat de colinde: si sa-i auzi, care cum se pricepea, copiii - cantand la telefon - din automobil, dintr-o parcare, de la intrarea in magazin, sau de pe unde se mai gaseau.

    Cel mai frumos mi-a sunat "Deschide usa, crestine...". Am ajuns acasa si l-am gasit cantat de micuta Cleopatra Stratan https://www.youtube.com/watch?v=c19AwIhyFew

    Ca sa deslusesc ce isi doreste romanul cand se apropie Sarbatoarea Nasterii. am ascultat apoi versiuni ale cantecului, diferite:
    Pe cununa-i scris asa
    ca s-a nascut Mesia
    Care cu puterea Sa
    Mantui-va El lumea
    https://www.versuri.ro/versuri/colinde-de-craciun-deschide-usa-crestine-_tjn1.html
    Care cu puterea sa
    Va imparati lumea
    https://www.versuri.ro/versuri/stefan-hrusca-deschide-usa-crestine-_sok2.html
    Care cu puterea sa
    Randui-va el lumea
    https://www.youtube.com/watch?v=qLsb2RIZwsE
    ajungand la concluzia ca, in popor, avem si o grupare pragmatica si liberala, care nu doreste nici mantuirea in ceea lume, nici o atotputernicie imperiala, ci, pur si simplu, ca lumea aceasta sa fie mai bine randuita ...

    Tuturor Sarbatoare Frumoasa !

    RăspundețiȘtergere
  6. felicirări pentru atitudine! Crăciun fericit, sanatos și inspirat!
    VD

    RăspundețiȘtergere