miercuri, 5 decembrie 2018

PNL şi revenirea democraţiei în Parlament

Motto 

Suntem vechi domnilor,
Noi am făcut România Mare

Astăzi s-a petrecut în Parlament un eveniment care nu a mai avut loc de 2 ani, coaliţia PSD ALDE a fost în minoritate!

Preşedintele de şedinţă  Iordache a fost invitat să părăsească fotoliul de conducere şi PNL a preluat conducere şedinţa Camerei Deputaţilor care a votat demiterea lui Dragnea de la preşedinţia Camerei şi a lui Iordache s-au cum îi spun toţi: Ciordache. 

Asta datorită faptului că PSD ALDE nu mai au majoritatea având doi deputaţi mai puţin care să le dea această majoritate.

S-a produs un mare scandal şi şedinţa s-a suspendat din lipsa de forum. 

Oricum se pare că ziua în care Liviu Dragnea şi acoliţii lui infractori nu vor mai însemna nimic în politica românească se apropie! 

Deputaţi PSD pleacă din partid îndreptându-se spre partidul lui Ponta Pro România. 

Asta mai demonstrează despre coaliţiile politice că se formează cu scopul de a bloca pe cei care devin la un moment dat mult prea autoritari şi abuzivi în politică.

Asta ar trebui să dea de gândit şi jurnaliştilor care împotriva oricăror evidenţe blamează o alianţă politică. 
Chiar am rămas cumva nedumerit la nota isterică în care se discuta la un post de televiziune care anunţa apocalipsa lui Dragnea. Nu-i chiar aşa, şi realitatea de azi a arătat că se poate şi altfel.

Ponta este unul din artizanii USL care a avut ca scop blocarea autoritarismului lui Traian Băsescu. USL a îndeplinit acest scop printr-un vot de cenzură care a  dus la căderea guvernului Ungureanu. 

În viitorul apropiat se pare că şi guvernul Dăncilă poate deveni istorie. 

Trebuie să amintesc că majoritatea lui Băsescu suferea de acelaşi sindrom de autism, refuza negocierea politică. Diferenţa este că atunci majoritatea legilor trecute prin Parlamentul României nu avea acest scop toxic pe care îl au acum legile privind justiţia cum le-a promovat acum majoritatea PSD ALDE. 
Au lăsat o însă o moştenire absolut primejdioasă cu efecte prin putearea dată Ministrului de Justiţie de a interveni decisiv în numirea şi revocarea şefilor de parchete. Şi s-a văzut rezultatul când se află în puterea unora care vor răul.

Cum am mai scris în momentul de faţă Liviu Dragnea reprezintă un pericol la securitatea şi interesele României. Felul în care el şi nemernicii din preajma lui se comportă şi vorbesc este contra intereselor fundamentale ale ţării şi din acest motiv ei trebuie să plece cât mai repede. 

Ca şi în 2012 în 2017 semnalul de împotrivire la abuzurile şi autoritarismul puterii l-a constituit societate civilă. Mai ales în 2017 la protestul general şi numeros puterea de abia constituită a dat înapoi retrăgând legea amnistiei şi graţierii. De fapt coaliţia PSD ALDE a fost preocupată de un singur lucru,  cum să-l scape din puşcărie pe Liviu Dragnea. 

Oamenii au văzut ce coşmar se petrece prin faptul că nu au mers la vot s-au au votat nefericit. Este foarte bine când societatea civilă se revoltă pentru că puterea trebuie să ţină conta de asta, dar rolul esenţial îl are Parlamentul şi ce decizii se iau acolo.

Faptul că România ca membru ferm al Uniunii Europene a fost pus în discuţie de către coaliţia PSD ALDE a stârnit dezorientarea şi temerile unora din membri de bună credinţă a acestei coaliţii.

Iată că mai mulţi parlamentari PSD realizează cât de periculos a devenit Liviu Dragnea pentru democraţie şi-l părăsesc. Se pare că Dragnea nu-i poate cumpăra chiar pe toţi. PSD nu mai are nicio valoare social democrată, se vede şi din faptul că foşti lideri ai PRM decid acum. De fapt nici unul din liderii care contează nu au fost de la început în partidul lui Iliescu, iniţial.
Este nevoie de un nou mod de a face politică şi pentru asta de oameni noi. Sper că nu în sensul în care comuniştii voiau să creeze omul nou.
Dacă oamenii se vor mobiliza la alegerile viitoare de la Europarlamentare vom avea o altă configuraţie, mai pro europeană şi în acelaşi timp mai bine orientată spre ţelurile naţionale ale României.


Cu cât Dragnea şi Dăncilă dispar mai repede, cu atât mai bine!

Un comentariu:

  1. Draga Joe, de data asta nu iti dau absolut deloc dreptate ...
    Coalitia PSD + PNL == USL a fost cea mai toxica alianta posibila post-decembrista ... inca o data rusine PNL pentru ca a intrat in cardasie cu un partid pentru care nu am epitete destul de joase sa il reproduc ... si a pregatit terenul hegemoniei lui Dragnea ... Ponta a fost doar un pacalici, un bufon pe panza istoriei, iar partidul pe care il pastoreste acum e o adunatura de oameni care nu si-au mai gasit loc la masa lui Dragnea.

    RăspundețiȘtergere