vineri, 12 aprilie 2019

Jurnal de vineri cu pianul călător

Horia Mihail

Azi am avut o zi plină. Am ajuns la București pe la 9 și am avut curs cu anul IV și apoi testul cu masteranzii. Spre bucuria mea măcar șeful de grupă a identificat corect soluția problemei 2. 

Am ajuns destul de repede acasă. Azi s-a deschis o nouă ediție a Simfoniei Lalelelor. A fost bine că ploile au încetat și programul s-a putut desfășura. 

Primarul Ionică repus pe scaun de către justiție cu toate că este incompatibil și un tip băgat în afaceri imobiliare dubioase, reclamate de viceprimarul Apostoliceanu n-a scăpat de vechile metehne. A făcut din nou o tribună unde să stea invitații în fața cărora să se producă fetițe sumar îmbrăcate. Erau cu doamne bine îmbrăcate în paltoane și cu obrazul gros, în care se distingea în poze madam Zoană,  mahalagioaica de la PE. 

Pentru că suntem în precampania pentru alegerile europarlamentare au participat mulți politicieni și de la putere și din opoziție. Și astfel a apărut la Pitești și președinele PNL Ludovic Orban.

Eu, ajuns după amiază am aflat de o manifestare la Ștefănești la Centrul Cultural. Datorită amabilității lui Vali Jinga am ajuns acolo. Au susținut discursuri interesante Orban, Marian Jean Marinescu candidat la europarlamentare și Ionel Dancă, purtător de cuvânt al PNL și dat afară de nemilosul Gâdea de la A3. Am profitat de ocazie și am mai făcut un selfie cu Lodovico

Dar timpul presa și am avut noroc pentru că Bogdan Badea s-a întors în oraș și am ajuns relativ bine la recitalul Pianului Călător al maestrului Horia Mihail.
Probabil că acesta a fost momentul cel mai important al zilei. Horia Mihail, ajuns la maturitate artistică ne-a oferit un program special din clasicismul vienez.
Programul lui Horia Mihail a debutat cu o sonată de Haydn, scrisă pe la 1770 și ceva, urmată de o altă sonata, cam din aceeași vreme aparținând de data asta lui Mozart.
Programul s-a încheiat cu Appasionata lui Beethoven. 
Lumea prezentă a aplaudat insistent și, generos, Horia Mihail ne-a mai oferit un bis fără să devoaleze titlul piesei. Și așa s-a încheiat programul cu zgomotosul și veselul Rondo Alla Turca.
Maestrul Mihail m-a lămurit și cu pianoforte sau hammerklavier care este un fel de bunic al pianului de azi. Pe wikipedia se spune că cei trei clasici au scris pentru acest instrument.
Am stat muzical în această săptămână sub semnul pianului, amintind și de prestația de ieri a tinerei Sânziana Mircea. 

Citesc de câtva timp Midnight's Children a lui Salman Rushdie. L-am început în românește, în traducerea excelentă a lui Radu Paraschivescu. Prietenul Florin C. mi-a transmis versiune e-pub a romanului în englezește pe care continui să citesc. Trebuie să-i dau dreptate! M-a avertizat că va fi dificil, și pentru el este trăitor de mai multe decenii în Canada. Rushdie scrie un roman cu cu aer fantezist, dificil de înțeles, cu multe cuvinte indiene pe care le regăsesc totuși în vocabularul aplicației e-pub.
Nu este totuși același lucru cu un roman polițist, s-au unul să zicem realist.

Revenind la politica de toate zilele, m-a scos din sărite intenția PSD declamată de pseudo-medicul Rădulescu, zis și AKM. Cică-i fac dosar lui Orban pe motiv că ta-su a fost securist, dar n-au nicio jenă, sau uită că ta-su lui Dragnea era milițian care bătea țăranii care nu intrau la colectiv.
Ca beneficar al unui dosar prost din motive de tată cu tinereți cam legionare, motiv pentru care nu am putut ieși în Occident, spusă clar atunci de securiști am ceva să transmit acestui individ: un scuipat în ochi și o înjurătură de mamă. 
Păi această javră vrea să reînvie dosarele securiste, să hăituiești oamenii pe motive de părinți, rude, etc. Oamenii sunt responsabili exclusiv pentru faptele lor, nu pentru cele ale rudelor din vremuri trecute.

Și că tot aceste scursuri conduse de un șobolan care declara azi la mitingul pesedist că o să iasă rivuluție dacă intră la pârnaie au devenit brusc anti comuniști. O spune un dobitoc de la un site cu aer de Cotidianul.
Dragnea amenința pe Iohannis cu o mare surpriză la consultările politice de azi. Și s-au găsit să-l trimită tocmai pe Nicolicea, însoțit de doi deținuți politici.
Iohannis a declarat după consultări că totul a fost jalnic la această farsă de prost gust.

Ei bine, la o tocșou din această seară la care participa tupeistul de Manole, filosoful politic ad hoc al pesedeilor și Iulia Scântei de la liberali am trăit una din cela mai mari sattisfacții.
După ce l-a ascutat atentă pe Manole, doamna Scântei l-a luat la întrebări pe acesta cum de și-au permis să-l trimită tocmai pe Nicolicea la consultări, el cel care a inițiat o lege de băgare la pușcărie a celor care l-au întâmpinat pe Regele Mihai la aeroport, în frunte cu Ticu Dumitrescu, șeful deținuților politici, inițiatorul legii împotriva securității, el Nicolicea, cel care a votat de trei ori împotriva lustrației.
Este clar că pesedeul și-a făcut azi harakiri. 

Nu mai au nicio jenă, între pesede și deținuții politici din timpul dictaturii comuniste este o incompatibilitate totală.

4 comentarii:

  1. Cam asa pare, o zi plina. Dincolo de aspectele intelectuale, remarc o iesire din decor in ce priveste considerentele tale politice (locale si nu numai). Faptul ca te ai pozat cu niste maimutoi cameleoni politici si faci remarci nepotrivite la adresa adversarilor politici, nu te onoreaza!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Joe, nu voiam sa comentez cele spuse de tine, tocmai pentru ca sunt in totalitate de acord cu tine! Dar nu-l pot lasa pe Anonim sa fie singurul comentator, si ala pesedist! Ii recomand acestui Anonim sa fie atent la urmatorul aspect: nu se pune virgula intre subiect si predicat! Atat! Altfel, suntem toti mari patrioti! Eu semnez: Marius Bazu

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt convins ca in PSD exista multi oameni decenti si inteligenti, care poate chiar se rusineaza de actuala conducere, dar oricine iese la inaintare cu aplomb ca sa ia apararea unor jeguri epocale precum Nicolicea si AKM nu poate fi decat ticalos, sau imbecil, sau ambele. Ii recomand anonimului de mai sus "cu toata dragostea" cum spune alta jigodie, un bucalat cu nume ca dintr-O Noapte Furtunoasa, sa se uite la cei care il reprezinta astazi ca PSD-ist: printre altii, ca sa-l citez pe frumuselul prostut Orlando, nenumaratii "urati" din conducerea partidului, in frunte cu urataniile de caricaturist Codrin Stefanescu si Serban Nicolae. Aici nu e vorba de diferente in opiniile politice. E vorba de tipul de oameni, de metodele folosite, de tonul super-agresiv si de minciunile repetate la nesfarsit, cu suprema nerusinare.

    RăspundețiȘtergere
  4. De remarcat delicatetea domnului Negut, care a renuntat sa aminteasca doua lucruri importante. Intai, faptul ca si Tariceanu a facut caz de securismul altora, iar cand i s-a amintit de tatal sau vitreg, Amedeo, a cerut imediat sa vada (peste rand, ca de obicei) dosarul acestuia de la CNSAS. Amedeo Lazarescu a spus pe sleau intr-un interviu din anii 90 ca a turnat la Securitate pe bani. Intrebat ce se intampla cu cei pe care ii turna, a raspuns ca multi ajungeau la canal. Si culmea, a adaugat ca el nu isi insusea banii primiti, ci ajuta cu ei famiile celor arestati in urma denunturilor lui. Culmea umanitatii, desigur. Bineinteles, ca PNL-ist, dl Negut nu doreste sa aminteasca in acest fel de un lider al partidului. Si totodata, nu doreste sa-l atace astfel nici pe liderul partidului rival Alde, fiindca nu e bine si nici frumos sa invinuiesti copiii de pacate ale parintilor. Buuun... Dar atunci de ce nu amiteste dl Negut macar de gestul incalificabil al lui Tariceanu de a pretinde ca l-a avut student pe Andrei Ursu, care i-ar fi marturisit temeri ale sale etc, lucru negat vehement de fiul dizidentului ucis de Securitate. Tariceanu a spus apoi ca probabil a facut o confuzie. Acuma, toata lumea stie ca Tariceanu e prost. A spus-o in repetate randuri in public si Patriciu. E de pomina povestea cu confuzia intre doua poduri de langa Agigea. Tariceanu s-a dovedit prost atunci nu fiindca n-a stiut care pod era sa fie inaugurat, ci fiindca atunci cand i s-a atras atentia ca greseste s-a simtit jignit si a tinut-o pe a lui. Se stie ca "prostul s-a nascut jignit" Au fost multe altele de acest fel in cariera acestui mare politician si om de stat. Dar ce s-a intamplat in povestea cu Andrei Ursu are o mult mai mare semnificatie. Confirma, daca mai era nevoie, ca Tariceanu nu e doar prost ci si un mare ticalos.

    RăspundețiȘtergere