duminică, 7 iulie 2019

Anii urii, Hopa!!!!


Am citit în Dilema veche un articol al lui Teodor Baconschi. Sunt complet de acord cu ideile exprimată de autor privind schimbul de mesaje cu un mesager, forumist? Baconschi respinge pășunismul reacționar al mesagerului care vine din educația scrântită dată în vremea ceaușismului că suntem un fel de buricul pământului și că intelectuali precum Pleșu, Liiceanu, Patapievici sunt niște trădători ai neamului nostru binecuvântat.

Dar ce mi-a sărit fals în exprimarea lui Baconschi a fost un pasaj privind Anii Urii. Când scriu aceste rânduri am dat deja unui prieten revista și așa că am căutat pasajul pe varianta on-line ca să-l discut și să dau o replică. Și când caut pe text pasajul cu pricina, HOPA! Acesta a dispărut!
Probabil cineva i-a atras atenția că a sărit calul, sau cine știe, și-a dat că-i prea gogonată?

În fapt ce spunea Baconschi acolo? Păi că anii urii, când intelectualii mai sus menționați au fost denunțați ca dușmanii României a fost în perioada USL. Acesta ar fi, dacă îmi aduc aminte anii 2011-2014 când această coaliție politică a existat.
Baconschi crede că unii chiar sunt lipsiți de memorie. Eu îmi amintesc.

Perioada 2010-2011 a fost perioada în care s-a exprimat plenar regimul Băsescu. Traian Băsescu a atras fascinația unor intelectuali de frunte, ei au căzut ca niște fluturi păe lampă. Numai că unul precum Andrei Pleșu s-a lămurit rapid și se spune că a fost dat afară în șuturi de Băsescu. Patapievici a ocupat binemeritat postul de președinte al ICR și a fost poate cea mai bună perioadă a acestei instituții. Cred că acești intelectuali prestigioși s-au înșelat în privința lui Băsescu, chiar dac[ finalmente au realizat eroarea. Diferența este că Teodor Baconschi a fost un slujbaș credincios, eufemism pentru sluga lui Băsescu și fermecat, după zisele sale proprii de toxica Elena Udrea. 
Pentru că anii urii din vremea USL originează în modul de a face politică al lui Băsescu. În perioada aceasta Parlamentul a fost o ștampilă a ordinelor sale, Băsesci și-a construit o camarilă la fel de coruptă ca aceea din vremea pesediștilor lui Năstase. Dar cel mai mare frustrare a electoratului a fost aroganța cu care Băsescu și acoliții lui dispunea de România. Asta a detonat protestele din iarna lui 2012, care a rezultat în pierderea majorității în Parlament, căderea prin moțiune  de cenzură a guvernului Ungureanu, formarea guvernului Ponta, referendumul de demitere al lui Băsescu nereușit, dar o victorie a la Pyrrhus, pentru că în toamna alegerilor parlamentare terminate cu un land-slide pentru USL. 

Atunci TVR avea rolul toxic al Antenei3. Acele proteste erau ignorate de TVR, iar acest lucru a contribuit la credibilizarea extraordinară a Antenei3 care prezenta realitatea din stradă. Acestă credibilitate a fost apoi folosită apoi în mod nerușinat de către jupânul acestei televiziuni în campaniile de decredibilizare a justiției, mai ales a Laurei Codruța Kovesi, care a instrumentat dosarele de corupție în care mai toți bandiții cu gulere albe din toate partidele au ajuns la pușcărie.

Victime colaterale au fost și acești intelectuali de mare calibru, diabolizați continuu de Antena3. Ruperea USL din 2014 a fost deplânsă de Antena3, poziționată ferm de partea lui Ponta/PSD care a încercat să-l denigreze într-un mod absolut ticălos pe Crin Antonescu, care înainte de a se retrage a făcut două lucruri bune, a declanșat fuziunea PNL-PDL și l-a adus în PNL pe Iohannis care a câștigat apoi alegerile prezidențiale.

Perioada anilor urii sau a regimului Băsescu a fost un exemplu pentru PSD când a câștigat alegerile din 2016 că se poate cu o minimă majoritate să facă ce vrea în Parlament în atacul frontal în contra justiției. Aceasta este moștenirea cu adevărat toxică care a dat-o perioada anilor urii, acum când indivizi detestabili precum fascistoidul Codrin Ștefănescu spunea că fac ceea ce fac că pot, că au majoritatea dată de popor. 

Poporul le-a arătat pe 26 mai 2019 câtă legitimitate mai au cei de la PSD pentru că în toată această perioadă au cultivat ura împotriva valorilor democrației liberale. 

Pentru că atât în anul 2016 guvernarea Cioloș a fost sistematic diabolizată de PSD/ Dragnea la Antena3 în primul rând, apoi 2017, 2018, și începutul anului 2019 manipularea și ura au fost o constantă în toate mass media aservite majorității.

2 comentarii:

  1. Joe,
    În legătură cu Crin antonescu al cărui fan se pare ca esti sa nu uitam ca pe langa lucrurile bune pe care le ai amintit că le-a făcut , Crin este cel care a promovat în funcții publice foarte importante indivizi ca gelu fenechiu , tudor chioariu , dan radu dușan zis unchiul cititorii si multi altii , unii dintre ei fiind astăzi în tabăra lui tariceanu

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai dreptate! Antonescu nu se priceprea la caracterul oamenilor, a nimerit-o doar cu Iohannis. Dra s-a retras din politică spre diferență de Tăriceanu, sau Băsescu care toarnă prostii acum la nivel european pe urmele lui Grapini!

    RăspundețiȘtergere