marți, 9 iulie 2019

PSD trecut și viitor


În săptămâna congresului PSD m-am aflat în Grecia. Acolo erau alegeri parlamentare, dar pe insula Thassos existau doar la televizor niște clipuri cu Tsipras.

Am urmărit pe internet toate vânzolelile din congresul PSD. 
Mămăița impusă ca prim ministru, Viorica Dăncilă a fost aleasă fără probleme ca președinte PSD.
Ce carieră, unii remarcă, că de când nu se mai află sub presiunea lui Dragnea, doamna Dăncilă a devenit mai coerentă, nu mai debitează prostii, iluzii pentru fraieri, a rămas la fel de limitată și incompetentă! A rămas aceeși țățică ajunsă nu știu cum în politică. 

Pesedeii disperați au ales-o dintr-un singur motiv pentru că a amenințat că dacă nu se alege își dă demisia și în consecință logică  PSD pierde guvernarea. Păi cum să mai stea pesedeii cuplați la benificiile materiale ale guvernării dacă Dăncilă pleacă? Împreună cu ea au fost aleși președinte executiv Orlando Teodorovici, un playboy incoerent ajuns aiurea minitru de finanțe și secretar general sluga eternă Fifor.
Cu această garnitură PSD nu are decât trecut, mă tem că viitor nu prea mai are.
Mai ales că Dăncilă se gîndește să-l promoveze pe chiparosul (vorba lui!) Teodorovici candidat prezidențial.
Sunt convins că nu va ajunge în finală cu Ioahnnis.
Iar dacă USR/PLUS au un pic de minte câștigă din primul tur. Tentația alternativei este mare, dar Barna/Cioloș nu prea aușanse în finală.

Și sondajele prevestesc dezastrul anunțat al PSD. 
Ce mă miră că Pârvulescu dă șanse de 40% candidatului PSD. Păi ce s-a întâmplat în 26 mai nu contează? Ne întoarcem în 2014?

Un tip cam exaltat dădea șanse de de resetare și renaștere a PSD, mai ales prin exemplul Anei Birchall, ministru de justiție care are studii de drept la Yale. Dar cu o ială nu se face primăvară!

Și el și un alt amic simpatic supraevaluează importanța serviciilor secrete. Cred că indivizii de acolo cred și ei chestia asta, când nu fac mici învârteli și afaceri profitabile lor și nu României.
Factorul de influență esențial este internetul prin rețelele sociale. Ele au algoritmi extrem de sofisticați și unele evaluări făcute de acești algoritni m-au lăsat cu gura căscată, cred că securiștilor le curge apă în gură după acești algoritmi.

Opinia mea este că PSD va deveni cvasi nesemnificativ în viitor, zona lor va fi ocupată de USR, un partid cu comportament liberal și care promovează valorile de stânga, specifice tinerilor care cresc acum în lume și în România. 

Un comentariu:

  1. Salut
    Imi place ideea ta cu USR . Trebuie sa-ti spun un lucru : de-alungul timpului am cunoscut trei din cei care au fost candidati pe ai USR. Toti sunt copii ai unor fosti mari membrii ai PSDR , evident fosti mari demnitari ai PCR , care au reusit in 1990 sa isi creeze / inseileze un statut de dizidenti fata de de Ceausescu .Asa ca s-ar putea sa dai un pronostic bun.
    Haui sa te si dezamagesc : in politica daca esti un partid si trisezi la alegeri ( adica te dai in spatele altuia ) atunci dispari urgent de pe piata. Deci atit Ciolos cit si Barna vor lupta pentru partidele lor daca vor sa ramina . Nici vorba sa se dea in spatele lui Orban pentru ca dispar urgent. Asta este legea politicii - un partid se afirma numai la alegeri - in rest consuma din ce a realizat atunci , in acel moment suprem. Deci chestia ta cu inteligenta politica cade. Inteligenta politica a uynui parrid inseamna sa cistige la momentul suprem ,. Timoenia , sau lipsa de inteligenta a unui partid este sa se dea in spatele altuia si avem exemplulu celui lmai imbecil partid din Romania care a fost PNTCD , si care s-a dat in spatele universitarilor si a sfirsit prin a se distruge rapid. Cred ca iti dai seama ca Barna si Ciolos stiu treaba asta , si vor avea grija sa se lupte fiecare pentru el.
    O noapte buna !!!

    RăspundețiȘtergere