joi, 25 iulie 2019

Amestecate, azi pe 25 iulie 2019
















Pescăreală


Azi dimineața am plecat la pescuit, în apropiere la Ștefănești pe Drumul Sticlelor cu amicul Mitică O. Am plecat dis de dimineața la ora 6.


M-am chinuit până să ajung la locul meu în margine lacului principal, pentru că nu mai au cărucioare să transporți uneltele. M-am lăcomit și am pus în apă nu mai puțin de 8 lansete și trei undițe. Rezultatul a fost doar o babușcă la undiță.

În schimb Mitică a fost mai norocos, cu patru lansete a prins doi teni de 1,5 kile!  Rolul meu a fost să manevrez minciocul ca să-i scot din apă și apoi să-i cântătresc. I-a prins la porumbul care adusesem eu. De fapt un alt pescar m-a sfătuit să dau la porumb și că peștele trage pe la amiază și după, doar la Mitică s-a confirmat. Dar convenția este că dacă unul prinde mai mulți și altul nu prinde se împart peștii și așa m-am ales și eu cu un pește adevărat! Ca să fie complet tacâmul eu i-am curățat. Însă la ieșire am fost interceptați de cel care ne luase taxa. Pescarul experimentat ne spusese să nu mai declarăm peștii mari prinși, însă tipul cu taxa ne-a zis că am prins un teno, ne pârâse cineva și să-l cântărească să plătim 15 lei pe kil. Am recunoscut și am negociat și i-am dat 20 de lei.


Politice și candidaturi

Se lămuresc candidaturile. Lipsea martie din post și ALDE decide să-l trimită pe Tăriceanu candidat. Acest partid penibil pe care electoratul l-a pus la colț, a luat 4%, deci nu mai este în PE.
Părerea mea este că Tăriceanu nu va trece de 2% și cum spune Stelian Tănase va deveni un particular, pensionar la Parlament.
Legat de ALDE indivizii din acest partid trimit mereu un tinerel arogant și tupeist numit Tim Ionescu, este prost crescut și întrerupe pe toți și debitează prostii, este un fel de Tăriceanu mai verde.

Pleșoianu, tânărul cu nostalgii peremiste s-a hotărât, candidează, este secondat mereu de chelia strălucitoare al lui Codrin Ștefănescu, fascistul clasic al prezentului. Doar ticălosul exemplar de Nistorescu a găsit în el sclipiri de inteligență.

Acestea fiind decise, PSD pierde orice șansă să mai fie prezent în turul doi al prezidențialelor. 

Așa că deja cei de la USR/PLUS se încălzesc. Prietenul meu Radu V. îmi spune  despre Barna că are o problemă, nu privește drept în față când este prezent la televizor și asta arată un om nesincer.
N-am avut niciodată o părere bună despre Cristian Preda, este exemplul de oportunism, slugărnicie și aroganță. De pe vremae cînd scria prostii la revista 22 mă scotea din sărite. A sărit în barca lui Băsescu și s-a ales cu lustruit băncile PE pe bani adevărați, necomfirmați prin prestație. Și uite că-l ataca pe Iohannis că de ce l-a pus adjunct la NATO pe Geoană și nu pe alde Baconschi, sau MRU, alți ejusdem farinae ai jupânului Băsescu. Un forumist i-a explicat acestui imbecil că a fost un concurs de interviuri care nu aveau legătură cu influențele politice ale statelor. 

Ultima mai gogonată îi aparține lui Stelian Ion, avocatul lui Mazăre, care-l critică pe Iohannis că i-a aprobat pe miniștri care îi înlocuiesc pe cei de la Interne și Externe, cel de la Interne fiind un apropiat al lui Mazăre! Stelian Ion la Realitatea tv nu era în stare să explice ideologia USR.
Încep unii să mă dezamăgească tare și eu îl credeam mai prudent și inteligent pe acest avocet, ajuns vedetă USR.

Însă degeaba se muncesc ei, votantul USR îl preferă majoritar pe Iohannis la prezidențiale, USR/PLUS și-a făcut niște calcule nerealiste.

Tour de France a ajuns în Alpi și Alaphilippe este încă lider, după mulți ani un francez poate câștiga turul.

Seara, după întâlnirea cu amicii la un pahar de roșu și o cafea Starbucks am aflat niște vești care m-au binedispus și m-au decis să vă împărtășesc starea mea de bună dispoziție.

Un comentariu:

  1. USR/PLUS si-au pus candidat la presedintie nu fiindca spera sa-l bata pe Iohannis, ci pentru a avea expunere mediatica, participare la dezbateri, prezentare program etc. Ar fi fost absurd ca atatea formatiuni politice (plus independenti) sa apara pe coverta si USR/PLUS nu.

    RăspundețiȘtergere