joi, 20 februarie 2020

USR la audierile ministrilor lui Orban pentru anticipate


Constat că ceva se întâmplă cu USR. 
În cadrul audierilor la comisii a miniștrilor guvernului Orban care urmează să pice, dacă o să fie cvorum pe 24 februarie, USR a adoptat o poziție agresivă împotriva acestor miniștri.

Explicația mea este una singură, Barna a încercat să negocieze cu Orban ca la următorul guvern Orban, Orban 3 să fie cooptați și miniștri propuși de USR. Orban însă a respins această propunere și useriștii au intrat în criză și fibrilație la ordinul lui Barna. 

În pofida zisei democrații din USR observ cu dezamăgire că dacă lui Barna i se pune ceva în cap subordonații lui din parlament se supun fără crâcnire. 

Este clar acum pentru Barna că USR+ au comis o mare eroare că au refuzat să intre în guvernul Orban. În cele trei luni Orban și guvernul său au crescut PNL în sondaje. Inclusiv PSD într-un sondaj dă PNL la confortabil 38%, Iar USR stagnează la USR+ la cam 15%.
Este clar că Barna a greșit, eu suspecteaz că el este un bou și nu mă feresc să spun asta. Sunt foarte dezamăgit de presatația USR+. Aveam mari speranțe că ei chiar vor să reformeze ceva din clasa politică. Din păcate unii dintre comunicatorii acestei alianțe au o prestație jalnică. 

Asta nu înseamnă că sunt foarte entuziasmat de ce face PNL! Sunt câțiva miniștri foarte discutabili, noroc că sunt alții extrem de valoroși, care alături de Ludovic Orban au avut o contribuție la creșterea în sondaje a PNL.

Sper ca useriștii să revină la o atitudine mai conciliantă, necesară în politică pentru aliați. 
Mai ales dacă după anticipate, în care cred, PNL și USR+ vor guverna împreună ca să se reformeze România!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu