luni, 2 martie 2020

Nicușor Dan candidatul Opoziției la Primăria București


Anunțul PNL că Nicușor Dan este candidatul PNL la Primăria București a trezit un val de reacții.

În primul rând a șocat, cum spunea Lucian Mândruță pe cei din bula "martorilor USR". 
De ce oare? Pentru că talibanii useriști plus se certau încă pe motivul Nicușor versus Dan Vlad Voiculescu, candidați ai acestei alianțe. Din anumite motive aceasta arată falimentul politicilor liderilor acestei alianțe, incapabili să facă față realităților electorale.
După succesul mirobolant de la europarlamentare, când unii lideri ai USR+ se comportau ca și cum le-ar fi câștigat, cu toate că PNL le câștigase, au avut orbirea politică să-l propulseze pe Dan Barna candidat prezidențial cu toate că sondajele îl indicau favorit indiscutabil pe Iohannis și pentru votanții USR+. 

După căderea prin moțiune de cenzură a guvernului Dăncilă au avut orbirea și lipsa de viziune politică să nu intre alături de liberali la guvernare.  Asta îi plasează acum la un scor în jur de 15% în prferințele electoratului cu mai mult de 7 procente sub ce au luat la europarlamentare.

Dimpotrivă guvernarea de trei luni a lui Orban a ridicat PNL la o cotă de peste 40% și acum după inițierea anticipatelor, USR+ se tot agită să intre în guvernele care se fac.
De fapt tot electoratul Dreptei aștepta acest moment și Ludovic Orban a avut inteligența politică să declare sprijinul PNL pentru Nicușor Dan, chiar dacă aceasta a stârit orgoliile unor lideri liberali. 

Exemplul de la București este contagios și deja în unele zone ale țării se conturează alianța PNL USR+! Sper ca acest lucru să aibă loc și în Argeș, în primul rând la Pitești.

Punctul de vedere al unor jurnaliști subliniază lipsa de echilibru și favorizarea acelei politici failmentare useriste plus reprezentată în primul rând de Ioana Ene Dogioiu. În plus, tot la Ziare.com își varsă fierea javra politică numită Cristian Preda, care după falimentul Băsescu se reorientase, dar nu a fost primit de USR+. Un lucru bun au făcut cei de la USR+!

2 comentarii:

  1. Din pacate acest Nicusor este atat de mignon incat zbaterile lui par minore in lupta cu mafia zdrahon a psd-ului. E RUSINOS ca ditai partidul PNL nu a gasit o persoana cu prestanta sa candideze la capitala. Eu nu-l vad pe nicusor prea grozav. Poate deveni ciuca batjocurei mafiote. Totusi, in sfarsit, opozitia la PSD pare sa priceapa ca ii vedem lipsiti de viziune daca nu lasa orgoliile si nuantele doctrinare deoparte pentru a se uni. Au devenit cu totii DETESTABILI in loc sa faca tot ce pot pentru a invinge PSD. Mie una mi se pare ca nenumarate elemente PSD sunt inserate prin partidele de dreapta special pentru a le dezbina chipurile pe principii....pricipiul este divide et impera !

    RăspundețiȘtergere