joi, 5 martie 2020

Andrei Caramitru și alte politicale


Aseară, după 11 seara, am umărit pe Oreste la Realitatea tv, care a preluat emisiunea Jocuri de putere avându-l moderator. Gușă, cu toate că s-a băgat în PSD are realism de bussinessman, emisunile lui prime time sunt adresate publicului obișnuit de la Realitatea, adică anti PSD. Păstrează stângismele în weekend, cu Hoandră și opiniile patronului, când oamenii au timp de alte lucruri, nu de tv. 

Am urmărit emisiunea pentru că eram curios să-l văd pe Andrei Caramitru. Postările lui furibunde în calitate de userist și de consilier ale lui Barna stârniseră multe controverse. Ei bine Andrei Caramitru a avut o prestație de politician normal. Alături de el erau politicieni și analiști jurnaliști din spectrul anti PSD, adică Ciucu dela PNL, candidat de primar la sectorul 6, analistul politic Cristian Diaconesscu și jurnalist ex-sportiv, devenit politic.
Tema era tendințele partidelor politice de dreapta. Ciucu a atras atenția că noua garnitură PNL din București este alcătuită din oameni tineri, un lucru bun care confirmă și ideea înțeleaptă a decide un candidat comun la Primăria Bucurști prin Nicușor Dan, independent, fost USR. 

De fapt această inițiativă de unire la locale a forțelor anti PSD este salutată de Valeriu Stoica într-un interviu în revista 22. El mai spunea că ar fi de dorit ca în toată țara să se întâmple acest fenomen. Pe de altă parte Stoica spune că strategia politică a PNL ar fi fost să lase PSD Dăncilă să scadă mult șansele până la alegerile din toamnă , dar la PNL a preevalat interesul național. 

Se evocă și anticipatele și în context invitat la Digi 24 Dan Barma se laudă că doar USR a avut această inițiativă, dar nu știu cât a contat, pentru că punerea în opera a fost a președintelui Iohannis cu consecițele care au decurs de aici, mascarada cum o definește liderul PSD Ciolacu la acest post de televiziune. Dacă așa o cere Constituția, atunci este mascaradă. Și Ciolacu se pare că a impus în PSD ideea că anticipatele sunt o soluție mei bună, pentru că mobilizează activul local care poate îmbunătăți rezultatul PSD. 

Surprinzător, dar Sever Voinescu în Dilema veche spune că reacția CCR a fost normală, în spiritul Constituției, care cere găsirea unei majorități de guvernare.
Opinia mea este că aceast prevedere cretină pentru declanșarea anticipatelor trebuie să dispară din Constituție, precum și că trebuie reglementat mai atent atribuțiile CCR,  dar asta pentru viitor.

Să așteptăm totuți anticipatele, pentru că guvernul Cîțu nu are șanse.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu