sâmbătă, 7 martie 2020

Jurnaliști și păreriști

De o vreme mă împiedic de diverși jurnaliști, comentatori, sau editorialiști politici. 

Unul din personajele cele mai prezente cu analize este doamna Dogioiu. Recunosc că această doamnă mă scoate din sărite. Pentru că este o critică acerbă a PNL, recunosc că aici sunt partizan, trage spuza pe USR+, că este o mare Cassandră a CCR-ului retriograt și politizat, că este păreristă, fără a pătrunde analitic fenomenele politice românești fiind lider al unei publicații care încearcă să fie promotoare de știri, nu de prostii, fake news.

Ultimul său editorial se referă la sondajul în care, cum spune dânsa, PNL se scufundă catastrofal de la 47,4% la 40,7%! Adică după ce cifra primă era evident cam umflată și de rezultatul zdrobitor al lui Iohannis, iată că moțiunea de cenzură la care a picat guvernul Orban era normal ca aprecierile la adresa PNL să se reducă. Oricum 40% este un scor bun, dacă l-ar confirma urnele, și Orban, realist spunea că aceasta este cifra mai adevărată, data și de analize electorale interne. Despre creșterea PSD, cumva normală după un succes, doamna Dogioiu nu se uită că Pro România s-a scufundat sub 5%  și că aceste opțiuni de stânga s-au mutat normal la PSD.
Cât despre explicația căderii USR+ era și asta destul de normal, votanții USR+ sunt mai inteligenți, comparativ cu liderii catastrofali ai acestei alianțe.

O altă doamnă celebră pe vremuri cu România ei curată, Alina Mungiu Pipiddi, ea s-a înhămat la apărarea lui Dragnea, a acestui CCR politizat în rău și acum merge pe teoria: calomniază, calomniază, poate rămâne ceva. Acum vreo 4-5 ani era suportera apariției USR, acum când liderii acestei formațiuni politice i-au tras un șut în cur, nu are decât defăimări la adresa useriștilor, insinuări degradante și ticăloase. Culmea că amintește nostalgic de marii politicieni de pe vremuri de pe frontul anti PSD, precum Petre Roman eșuat pe post de părerist la TV România, postul favorit al tembelilor subdezvoltați mintali.

Despre opiniile lui CTP nu-mi fac nicio iluzie, nu știu de ce este promovat de Digi24, este un extremist, lipsit de orice frână.

În fine nemernicul de fost jurnalist Nistorescu a trecut de la Odă Americii la înjurat SUA și pe reprezentanții săi. Opiniile lui seamănă cu ale oficinei putiniste în românește numită Sputnik.

Individul care și-a desființat partidul numit Ponta este și el părerist veninos la tv, ca de altfel și Traian Băsescu care și-a pierdut orice simț și bun simț, inclusiv politic.


Știu că la PNL sau la USR+ unele lucruri nu sunt de loc bune și merită criticate și analizate, dar nu păreri viscerale, scoase din stomac!




Un comentariu:

  1. Din pacate am ajuns sa cred ca opozitia PSD e proiectata sa fie caricatural de divizata, SPECIAL pentru a nu avea puterea sa infranga PSD!!! CARUCATURI, ASTA SUNT CU TOTII. IN LOC SA SE UNEASCA IMPOTRIVA PSD, EI SE SFIDEAZA RECIPROC, FIECARE DE PE INSULITA LUI DOCTRINARA, FARA PIC DE VIZIUNE A CEEA CE PRIMEAZA!!! SCAPAREA DE CIUMA ROSIE!

    RăspundețiȘtergere