joi, 12 martie 2020

Bulibășeala liberală


Azi după amiază s-a întâmplat ceva ce nu trebuia să se întâmple, adică guvernul Cîțu care era pe cale să fie votat de către Parlament nu am mai fost votat pentru că Florin Cîțu și-a depus mandatul. 

În această situație de criză Ludovic Orban nu vrea să cedeze acest post, este în stare să arunce țara într-un haos politic doar ca să rămână el premier. Se pare că l-a amenințat pe Cîțu care dorea să rămână candidat de premier cu o situație tip Grindeanu.  Ca reacție la acest lucru Rareș Bogdan merită publicată postarea lui de pe Facebook: Inadmisibil. Iresponsabilitate totală
Văd că președintele Iohannis a spus că gestul lui Câțu este responsabil, mâine va avea consultări cu partidele și va numi un nou pri ministru, evident Orban!

Mă mir că până acum Orban a reacționat politic rațional. Putea să-l lase prim ministru pe Câțu până la parlamentarele din toamnă și apoi să preia postul după alegerile parlamentare. Cred că din păcate a acționat teama politicianului prim ministru Cîțu ar fi devenit popular și i-ar fi slăbit poziția. Părerea mea că asta îi va slăbi poziția lui Orban în partid, după cum se observă din postarea lui Rareș Bogdan. 

Tot ce a realizat până acum se poate face praf, voturile se vor duce de la PNL ca în vasele comunicante spre USR+. Să dea Domnu! 

Dar acest bulibășeală nu mă miră. 
La noi în Pitești liderul PNL Argeș a luat decizia să propună la centru spre validare un candidat PSD la Primăria Pitești! Noroc că a fost reacția unor lideri locali PNL Pitești Narcis Sofianu și Marius Postelnicescu au respins decizia liderului PNL Argeș, care nu a fost ulterior validată. Ce rămâne? Pentru că votanții anti-PSD sunt mai inteligenți decât acești lideri trecători și iresponsabili, probabil că vor vota cu USR la Pitești.

Prostia și ticăloșia este democratic distribuită în toate partidele. 

7 comentarii:

  1. Nu inseamna ca in comentarii se distribuie numai ...desteptaciune.
    De ce nu poti sa admiti, prietene Joe, ca - pentru o situatie in care sunt determinante calitatile si experienta (dovedita) de manager, si nu de finantist - e mai bine sa faci de la inceput un pas inapoi, in favoarea omului mai potrivit, si nu sa astepti sa ti se puna in seama un esec, si un dezastru ?
    Se va spune ca a asteptat prea mult ca sa ia hotarirea - da, dar situatia de criza si-a aratat coltii treptat, ne trebuie - fiecaruia - timp, ca sa ne patrundem de gravitatea ei.
    Cu aceeasi consideratie,

    RăspundețiȘtergere
  2. __doar ca sa ramana
    "In aceasta situatie de criza Ludovic Orban nu vrea sa cedeze acest post,
    este in stare sa arunce tara intr-un haos politic
    doar ca sa ramana el premier
    Se pare ca l-a amenintat pe Citu care dorea sa ramana candidat de premier
    cu o situatie tip Grindeanu."
    Se pare ...ca rationam dupa ce ...ni se pare - eu stiam ca inginerii se bazeaza pe dovezi.
    Adica Orban este unul care nu are in cap, si in suflet, decat pe ...nu vrea sa cedeze ?
    Chiar il cunoastem asa bine pe Orban ?

    RăspundețiȘtergere
  3. __se poate face praf
    "Cred ca din pacate a actionat teama politicianului prim ministru
    Citu ar fi devenit popular si i-ar fi slabit pozitia.
    ..Tot ce a realizat pana acum se poate face praf,"
    Si daca, Citu, a simtit ca nu are sanse ...sa devina popular ?
    "Tot ce a realizat pana acum.. " se poate face praf
    in ochii comentatorilor, ai unor lideri de opinie
    a caror putinta este mai de graba de a se bucura cand ..s-a facut praf,
    a caror aplecare este de a se bucura de necazul celuilalt
    (daca nu cumva chiar de cel ...propriu)
    neamtul ii zice "Schadenfreude".
    Nu asta este calea:
    cel ce crede cu adevarat intr-o idee, si in tovarasii pe care si i-a ales pentru drumul lung
    va ramane impreuna cu ei
    iar cuvantul sau va fi spre sporirea increderii, si nu spre a semana indoiala.

    RăspundețiȘtergere
  4. Joe, pentru prima data de cand urmaresc blogul tau, nu sunt de acord cu tine, ci cu Mike! Cred ca acest comentariu al tau este provocatmai mult de situatia locala din Pitesti, care te-a suparat. Dar un militant de patid trebuie sa treaca peste micile nemultumiri si sa apere linia partidului in fata oricui. Eventual, sa-si exprme nemultumirile exclusiv in sedintele de partid. Joe, tu esti un lider de opinie prin blogul tau! Ai o responsabilitate mai mare decat un comentaor ocazional. Rares Bogdan a actionat necugetat, zic eu! Dar ele e tanar de tot in PNL. NU urma exemplul lui! Marius Bazu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt liberal dar asta nu mă împiedică să văd adevărul. Felul în care s-au petrecut lucrurile va avea un impact negativ electoral asupra votanților. Ei sunt mai inteligenți decât vremelnicii lideri politici. Va trebui acționat cu mare băgare de seamă. Așa că soluția unui guvern anti PSD format din PNL, USR, PMP mai poate scoate lucrurile la liman.

      Ștergere
    2. E mare pacat ca PNL se pune in situatia asta. Repetarea obsesiva a vinei PSD ar fi fost de inteles, dar toate gafele facute arata ca de fapt actualul PNL - prin exponentii sai - nu este decat o varianta nefericita a idealurilor liberale. Asta induce dezamagire in randul votantilor liberali -intre care ma gasesc si ma voi regasi si eu, ca "naiv increzator in doctrina liberala". Singurul meu motiv de "fidelitate" este insa CONSECVENTA, in memoria predecesorilor mei PP

      Ștergere
    3. Consider că totul a fost un aranjament premeditat; Cîrțu (de altfel un escroc bancar notoriu) a fost folosit ca un "iepure" din cursele cicliste.

      Ștergere