joi, 22 aprilie 2021

Caterinca pluseristă s-a fâsâit!


Ziua de miercuri 14 aprilie a detonat o mare criză în coaliția de guvernare, ministrul Vlad Voiculescu a fost demis de premierul Cîțu. De fapt, criza se declanșase cu două zile în urmă, când premierul în ședința coaliției declarase că colaborare cu Voiculescu nu mai era posibilă. Ce a pus capac enervării premierului a fost inițiativa unei hotărâri în Monitorul Oficial privind carantinarea, emisă de secretarul de stat Andrea Moldovan, fără înștiințarea prenierului.

Astfel că primul ministru a discutat cu președintele Iohannis și i-a trimis demisia lui Voiculescu și a secretarei de stat Moldovan, pe care președintele a semnat-o imediat. Așa că premierul l-a anunțat pe vicepremierul Barna de revocarea lui Voiculescu și l-a invitat să ia interimatul la Sănătate. 

Parcă în USRPLUS ar fi explodat o bombă la furia declanșată de această revocare. Barna a refuzat interimatul, preluat apoi de Cîțu. Deși era cunoscut comportamentul eglolatru și pompos al acestui personaj a controverselor și conflictelor cu toată lumea, pluseriștii s-au făcut zid în spatele lui Voiculescii  și au cerut nici mai mult nici mai puțin decât demisia primulul ministru Cîțu pentru că a îndrăznit să nu se consulte cu ei. 

Lumea politică a intrat într-o gaură neagră. Ministrul Drulă l-a făcut zombie pe primul ministru, declarații care mai de care mai dure și agresive ale unor lideri USRPLUS apropiați de Barna, dar și de Cioloș. Unii subliniau că Cioloș ar fi în spatele acestei campanii, pentru că Voiculescu i-ar fi un favorit. Ba pluseriștii prin declarațiile unei giruete plitice precum Ionuț Moșteanu reevaluaseă pe Ludovic Orban pe care, nota bene îl respinseseră vehement ca prim ministru al coaliției în decembrie trecut. 

În fața acestui potop de lături, augmentat de conferințele de presă ale iresponsabilului demis Voiculescu care alimentau argumentele PSD, PNL prin gura lui Orban, ca și șeful UDMR Kelemen Hunor au susținut ferm pe Cîțu, declarându-se dispuși la negocieri. 

Modelul de ofensivă pluseristă este cel cunoscut în politica românească a dărâmării de către Băsescu a premierului Ciorbea, inițiativă scelerată și reușită la acea vreme, din cauza slăbiciunii PNȚCD. Că merita Ciorbea s-a văzut mai târziu! Ideea cretină a consultanților politici ai USRPLUS nu avea nicio reelevanță în situația de acum. Cîțu este un premier performant, tocmai s-a îmbunătățit ratingul de țară al României, iar Voiculescu era deja un ministru cu performanțe slabe, blamat de media și opinia publică.

Ideea cu Orban era probabil ca să tulbure apele și în PNL unde concurența între șeful PNL și primul ministru este cunoscută pentru viitorul post de șef la partidului. În același timp și la USR cum se numește acum, după aprobarea la tribunal a fuziunii, concurența între Barna și Cioloș la șefie este cunoscută pentru partidul acum fuzionat. 

Totul s-a fâsîit, useriștii au făcut ședințe de terapie colectivă în ședințele coaliției și totul a rămas ca înainte, a fost numită un nou minstru al Sănătății în persoana doamnei Ioana Mihăilă, care era secretar de stat. 

Pe plan politic și electoral USR a reușit să piardă încrederea votanților, care au crezut cu bună credință că useriștii sunt niște tineri bravi și competenți. Nu sunt! Sunt niște impostori dacă te uiți Barna și mai ales la Voiculescu. Iar Cioloș are mari capacități de perfidie. Toți s-au urcat pe prestigiul și bunul simț al lui Nicușor Dan când a creat partidul. Electoral ei suferă un recul, și-au tras singur un glonț în picior.  

Pe mine m-au dezamăgit profund, l-am votat la primăria Pitești pe Moșteanu. Vor trebui să-și reevalueze strategiile politice pentru a recăpăta încrederea oamenilor de bună credință. M-a amuzat că unii din nucleul lor dur ar fi dorit alegeri anticipate, ar fi un dezastru pentru actuala coaliție! Nu mai țin cont de comentariile SF ale unor susținători media care nu au nu legătură cu realitatea, comentariile din forumuri încearcă să-i aducă la reaalitate.

Iar poza cu care însoțesc cometariul este a domnului Cîțu, câștoigător merituos al acestei confruntări.


Un comentariu:

  1. Opinie din Deutschland23 aprilie 2021 la 10:16

    Este trist ca nici după o generație nu reușim să ne concentrăm asupra priorităților și sa lăsăm mahalagealga la o parte. mMi ales ca si de data asta este vorba despre indivizi care au dovedit ca nu sunt la înălțimea așteptărilor si a fișei postului.Pretentiile sunt mult mai mari decit competențele….

    RăspundețiȘtergere