duminică, 11 aprilie 2021

Jurnal cu Cioran


Joi 9 aprilie s-au făcut 110 ani de la nașterea marelui eseist român și moralist francez Emil Cioran. Cu acest prilej Gabriel Liiceanu și Vlad Zografi au susținut un dialog pe canalul de You tube al editurii Humanitas aici. Cu Zografi sunt prieten demult, pe când era tânăr fizician ajuns pe la IRNE Pitești. 

Cel mai mult m-a surprins mărturia lui Liiceanu că lui Cioran îi plăcea să bîrfească, îl bârfea cu Eugen Ionescu, dar și cu Liiceanu pe Mircea Eliade. Să fie invidia pentru cariera lui Eliade ca profesor la Chicago?

Săptămâna trecută a fost în vizită în județul Argeș Ministrul Dezvoltării Cseke Attila. A vizitat Spitalul duin Mioveni, viitoarea sală polivalentă și a avut o întâlnite cu primarii din Argeș. Aici a fost și prezenț Miuțescu. Pentru presă doar el a fost prezent dintre liderii PNL. Nu au observat ziariștii aserviți că ministrul a fost însoțit tot timpul de consilierul Primului Ministru Cîțu, avocatul Radu Perianu, adversar al lui Miuțescu. Era normal să fie prezent Perianu, ca domnul Cîțu să fie la curent cu problemele județului Argeș.

Mânzână șeful de la județ a inaugurat un veceu la țară cu surle și Facebook. Cam jenantă această inaugurare de bude în școli, nu pe afară, anormal pentru vremurile noastre. 

Șoșoacă și-a dat arama pe față! Acesă Ivanovici nu este decât un agent panslavist care a cerut scuze ambasadei ruse pentru că un alt aurist, patriot a demonstrat în fața ambasadei ruse, moștenitoare a imperiului răulul al URSS. Prilejul demonstrației a fost comemorarea a 80 de ani de la masacrul de la Fântâna Albă din Bucovina ocupată de sovietici de pe 1 aprilie 1941. NKAVD a lasat zvonul repatrierii românilor și aceștia s-au strâns să treacă frontiera, dar au fost împușcați. Șoșoacă îl acuză pe Arafat că primește ordine din Iordania, dar noi vedem clar cum primește ea ordine de la Putin! Aceste acțiuni ale madamei Ivanovici Șoșoacă demonstrează fără tăgadă că AUR este o formațiune politică perversă finanțată de dușmanii României. 

Văd că idioții continuă protestele antivacciniste, cu toate că infectările se păstrează la nivel ridicat, dar mai ales numărul deceselor și a celor internați la ATI este foarte mare! Pe aceste fond de probleme s-a desfășurat cu mare scandal transformarea Spitalului Foișor de Ortopedie în spital Covid. Tunurile sunt pe Vlad Voiculescu și mai ales pe Arafat. 

Mă enervează nostalgiile unor despre vremurile trecute, oribile pentru mine ale perioadei ceaușiste, cu frig, foame și cozi. Imbecilitatea lui de a plăti datoriile ne-a supus pe noi românii la cazne pe care nu le meritam, iar cei care își amintesc cu plăcere sunt amnezici sau își amintesc doar perioada tinereții lor, când era mai în putere? 

Vremea a fost frumoasă luni când am fost la pescuit la baltă, dar s-a stricat de marți cu frig, ploi și ninsori și de abia de ieri s-a mai ridicat temperatura. 

Despre Champions League am scris. Dar ieri au mai fost două meciuri care mi-au mărit adrenalina și emoțiile.

Liverpool avea de luat revanșa cu Aston Villa, după penibilul 2-7 din din toamnă. Scorul l-au deschis cei de la Villa, iar lui Liverpool le-a fost anulat dubios de VAR un gol pe motiv de ofsaid, pe care mulți l-au considerat valabil. A venit și repriza a doua și au egalat Salah, iar în prelungiri Trent Alexander a marcat golul victoriei!

Seara s-a desășurat El Clasico, meciul de la Madrid dintre Real și Barcelona. A câștigat cu emoții Real din nou. Un  gol superb cu călcâiul al lui Benzema, dublat de o lovitură liberă a lui  Kross, deviată. Au marcat și barcelonezii, care au dominat, au fost câte două bare de ambele părți. Real este pe primul loc până la meciul de azi al lui Atletico.

Citesc un roman de spionaj, thriller care se desfășoară în România. Este un semn că americanii văd în România cel mai sigur aliat din Europa de sud-est. M-au deranjat însă erorile de informare, de obicei romancierii se documentează, apelând la unul din partea locului. La romancierul respectiv această documnetare lipsește!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu