luni, 31 mai 2021

Mutarea lui Cîțu










Ieri înainte de Consiliul Național PNL, în curtea sediului central al partidului din Aleea Modrogan Florin Cîțu primul ministru al României și-a anunțat candidatura la președinția PNL.  Era însoțit de 38 de lideri ai paridului, miniștri, lideri de filiale. Această veste a dat un impuls speranțelor de schimbare în bine a partidului. Până acum singurul candidat era Ludovic Orban. Este un politician vechi, experimentat în negocieri mai mult sau mai puțin oneste, este un supraviețuitor dintre cei care au fost la începutul anilor 90 în PNL.  Toți analiștii, dar mai ales membrii și militanții resimțeau o mare frustrare, pentru că era amicul celor mai contestati lideri de filiale. Cu Orban în anii aceștia PNL va intra într-o fundătură și rezultatele electorale vor fi dezamăgitoare. De ceea candidatura lui Cîțu este dădătoare de speranțe. Pentru în contextul de acum, cu contestări serioase din partea USR pe același bazin electoral, PNL-ului iar trebui un lider tânăr și pragmatic. Ori aceste condiționări le îndeplinește Florin Cîțu! Cum spunea unul din liderii cei mai influenți ai PNL, Emil Boc, Florin Cîțu este viitorul PNL. 

Am observat că analiștii tot mai împart partidul în foști pedeliști și peneliști. Sunt deja 6 ani de la fuziune. E un singur partid și liberalul Cîțu este susținut de mulți foști lideri pedeliști, dar sunt la fel de mulți peneliști. Se mai detectează curente în PNL, conservatori, progresiști, liberali clasici. Este normal și asta face partidul viu. Important este că partidul să convingă electoratul și politicile lui Cîțu trezesc mari speranțe.

Am urmărit și reacțiile la televizor a diverși analiști și păreriști. La A3 fusese invitat prin Skype  Rareș Bogdan, ardent susținător al premierului Cîțu. În studio erau doi siniștri mercenari ai acestui post toxic, Curea (ce nume!) și parazitul Ciuvică care nu au făcut decât să-l bruieze pe Rarș Bogdan, că excedat la un moment dat moderatorul Răzvan Dumitrescu îi  avertiza pe lingăii țicniți că își pierde A3 spectatorii. La fel și la B1 sondorul de sondaje Pieleanu era fript că Florin Cîțu are șanse reale să câștige partidul, deci șansele pesedeiștilor lui dragi scad! Avertiza că se rupe partidul. Nu prea cred. Ultimul care a încercat a fost Ponta cu Pro România care a încercat să rupă PSD și a eșuat lamentabil. La PNL Orban și Cîțu nu sunt adversari iremediabili, iar Orban în eventualitatea că ar rămâne președintele PNL va fi drastic cenzurat de președintele Iohannis. 

Aceași atitudine aberantă și cârtitoare o are fosta deontoloagă Alina Mungiu Pipiddi. Nu mai are de cântat doar pe la mesele slugilor lui Dragnea.

Iar cațaveica de Ioana Dogioiu așteaptă în continuare fantoma lui Băsescu, precum Hamlet pe ta-su!

Chiar dacă Florin Câțu trebuie să-și perfecționeze ieșirile publice, să devină un comunicator, el are mari șanse să ducă PNL spre o poziție de frunte în politica românească. 


2 comentarii:

  1. Penibil, putin zis.
    Pungas, poate, nu stiu
    Credibil, nici cei din poza nu il vad decat ca un vagon de tramvai
    Psiho... de controlat obligatoriu.
    Pune-l in balanta cu Orban, Viktoras, nu face doi bani, cinstit.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu tin cu Câțu dar tare are o dictie neglijenta. Nu inteleg cum poate avea o minte brici cu dictia aceea de doi bani. E extrem de important. Altfel eu sper sa scapam de Orban. E deja anacronic. O fi stiind el tot ce misca in tara asta, dar prea reprezinta trecutul!!! E tipic pentru mafia postdecembrista, adica descurcaret, viclean, aranjand lucruri cu personaje dubioase sa-i iasa lui pasentele, ca o precupeata isteata...imi doresc un lider competent dar si actualizat, rafinat, distins, puternic si cu suflet frumos...Câțu e cam subred.Sper sa ma-nsel eu si sa se dovedeasca puternic si sigur pe el.

    RăspundețiȘtergere