vineri, 7 mai 2021

Ursul Artur, patrioți și un decăzut


Ursul Artur este ultima afacere cu puternic iz de corupție care zguduie România. Un ONG ecologist devoalează împușcarea unui urs trofeu numit Artur, undeva în pădurile din Covasna. 

Acum câteva considerații. Vânătoarea a fost o ocupație primordială a omului. Pentru a procura hrană bărbații porneau la vânătoare de animale. Ocupația a rămas și când lumea s-a sedentarizat și oamenii au devenit agricultori. Șefii acestor comunități au rămas tot vânătorii din care au ieșit regii și prinții. În vremurile care au urmat vânătoarea arămas o preocupare aristocratică. Vânătorii sunt o castă și prințul Lichtenstein este doar unul dintre aristocrații veniți la vânătoare în România. Mai îl amintim și pe fostul rege al Spaniei Juan Carlos la vânătoare pe la noi. Aceste vânători datorită restricțiilor și mai ales a animalelor protejate  au un iz puternic de braconaj. 

Prințul Lichtenstein nu a venit la vânătoare aiurea. El a venit la pont, iar cei implicați au aranjat vânarea unei ursoaice care provoca  stricăciuni într-un sat secuiesc.  Și în loc de ursoaică ce să vezi! Prințul a vânat pe Artur, trofeu de urs! Pentru asta a dat bani grei pentru corupții care i-au aranjat această vânătoare. Pădurea și ce se întâmplă în ea este greu de observat. De aceea corupții din zona vânătorii profită. 

De aici au început insinuările politice. Inclusiv un Stelian Tănase care nu-l are de loc la stomac pe președinte a însinuat că ar fi ceva legături cu tatăl prințului care dă premii internaționale. Sarabanda minciunilor și a fake news a culminat cu o poză a lui Iohannis cu prințul Luxembourgului, care n-au nicio legătură cu afacerea. 

Au sărit imediat patrioții, cum de vânează străinul urșii românești. Inclusiv Ciolacu a avut nerușinarea să se exprime în stilul obscen patriotic. El, care este vânător și știe bine cam cum stă treaba cu braconajul. Ciolacu și ejusdem farinae sunt toți răsăriți de sub pulpana altui mare vânător,  campionul urșilor din România, odiosul dictator Ceaușescu, care nu dădea niciun ban la vînătoare de trofee și vâna urșii în stil clar împotriva regulilor de vânătoare. Că toți mahării comuniști au copiat obiceiuri aristocratice când au ajuns să dicteze în lagărul comunist. Erau pline jurnalele de actualități cu vânătorile lui Ceaușescu și alți politruci și  mari demnitari. 

Deci trebuie căutați cei care au organizat acest act de braconaj.

Cel mai dezonorant act al unui fost demnitar român aparține aceluiași jeg politic, pușcăriaș și corupt numit Adrian Severin. Scrie o scrisoare prin care se gudură pe lângă Putin și acoliții săi. Demult nu am mai pomenit un astfel de act înjosire morală cu iz de trădare națională. Se știe bine că Rusia desconsideră toți vecinii. Ea stă de vorbă doar cu cei foarte puternici, cu SUA, cu Marea Britanie, Germania sau Franța. Ori nu noi socotim inamic Rusia, ci Rusia este inamicul celor care nu se supun ordinelor sale. Penibilul Severin poate să se ducă la Budapesta unde Oban Viktor singurul aliat al Rusiei pe motive de inamiciție cu România. 

Am fost și sunt stupefiat de mijloacele pe care le folosește USR pentru a-și atinge scopurile. Parcă sunt amnezici la reacțiile electoratului. Motivul jenant al respingerii bugetului primarului Nicușor Dan este rizibil. Văd că până la urmă s-a ajuns la un buget mai puțin neconvenabil acestor politicaștri useriști. Motivul fusese de fapt că viceprimarul Tomescu nu are drept  semnătură să demită și să dispună de șefii spitalelor din București. În discuții hop țop și pomposul gonflat Voiculescu! Și ca să fie treaba oablă mai votează USR și bugetul lui Piedone de la sectorul 5, braț la braț cu PSD!

În fine sub patronajul lui Iohannis s-a ajuns la cifra agreată de UE pentru PNNR, 29, 2 miliarde de de Euro. S-a renunțat la sume și de la Educație, dar cifra rămâne importantă! Din păcate PSD în loc să fie solidară cu interesele României umblă cu cârcoteli. Nu se uită la Polonia în care mai toate forțele politice au fost  de acord. 

Văd că a apărut un fel de sondaj INSOMAR în care PNL depășește PSD, 23,5% la 2,5 %! Cică AUR ar avea 15% și USR 13,5%.  Mă mir de cifra USR care cred că este mai scăzută? Pe primul loc la candidați prezidențiali ar fi Orban, de unde deducția că este un sondaj ordonat de Orban? Mai e mult până departe și multe se mai pot întâmplă până în 2024. 

Spre binele nostru campania de vaccinări continuă în forță și peste 5 milionae de români vor fi vaccinați la 1 iunie. Asta ne dă speranțe, pentru că și infectările au scăzut și decesele la fel și mai ales pacienții de la ATI, anticamera morții sunt în scădere vizibilă. 

Să sperăm de mai bine!


4 comentarii:

  1. De acord, Joe! Despre afacerea cu ursul am exact aceeasi parere! Despre Severin: cred ca e caz de tradare nationala, pentru ca Rusia este una dintre amenintarile la adresa României, declarata asa in strategia de aparare. Deci este pactizare cu dusmanul! Ar trebui sa fie livrat pachet la Putin, daca tot il place asa tare!

    RăspundețiȘtergere
  2. Opinie din Deutschland7 mai 2021 la 15:26

    Și ce se întâmplă acuma cu ursul? E al Lichtensteinului? El a cumparat dreptul la vânătoare sau a cumparat ursul? Tocmai am vazut de curând un reportaj despre mica Slovenie: au cei mai multi urși din EU și țin la ei la la ochii din cap!! Au un program de protecție a naturii extraordinar și investesc si în oameni care lucrează în și pentru rezervațiile naturale. Au cercetători care fac studii în teren intinse pe ani de zile. Au ințeles că valoroasă e natura intactă pentru oameni….

    De ce la noi nu se poate?

    RăspundețiȘtergere
  3. Am pomenit de fake news! Iată că ministrul mediului Tancsos Barna nume și prenume ca în maghiară. La noi e prenume și nume, doar la catalog se folosește numele întâi și apoi prenumele. În limbile de origine latină așa este. Și la noi abundau prenumele cu valoare de nume gen Ion Vasile. Din aceast motiv numele a primit sufixul aristocratic escu și a rezultat Ion Vasilescu!
    Nistorescu adeverește că Cotidianul lui este finanțat de rusnacii lui Putin, scrisoare trădătorului Severin am citit-o în Cotidianul!

    RăspundețiȘtergere
  4. Scandalul acesta mi se pare ipocrizie, mai ales ca am inteles ca evenimentul a fost in martie. Ursul fiind trofeu ar fi fost oricul impuscat dar nu a fost impuscat de cine se pregatea.Probabil gastile din vanatoare( or fi tot pe partide?) nu s-au inteles cine sa fie noul Ceausescu. Un coleg spunea " cand nu intelegi ceva este vorba despre bani". Ori nu s-au inteles cine sa il impuste ( probabil se iau niste bani)si cineva a tras presul sa ii faca in necaz celuilalt, ori nu s-au inteles la impartirea mitei oricum totul se trage de la bani dar se ascund dupa tot felul de principii. Vor sa se sicaneze scotiind in fata pe altii ca si la revolutie. PSD-isti uita ca il au coleg pe vanatorul nr. 1 Adrian Nastase.Imi e mila de ursi dar nici sa ma intalnesc cu ei pe strada nu as vrea. Poate de vina sunt cei au taiat padurile, poate inainte le mai duceau mincare in padure...

    RăspundețiȘtergere