marți, 17 august 2021

Cîțu penal și infractor?

 










Motto

Să ridice piatră cel fără de păcat

Isus

Zilele acestea a izbucnit un mare scandal politic și frecat și amestecat în presă. Îl privește pe primul ministru Florin Vasile Cîțu. În urmă cu 21 de ani fiind student în Iowa, SUA a fost prins băut la volan. Poliția l-a trimis 48 de ore sau mai puțin și a plătit o amendă. A fost obligat să vândă mașina ca să plătească, a urmat un proces în justiție și a făcut și cursuri pentru a-și corecta comportamentul. Așa este în America din MidWest unde predomină comportamente religioase foarte stricte și intri la pârnaie ca să te trezești și să nu produci accidente. Ceea cred eu este un lucru foarte bun și aplicabil și în România unde nimic nu se respectă. Pe acea vreme Cîțu era o persoană particulară și nu avea probabil în vedere o carieră publică. În vremea studenție și președintele George Walker Bush a avut probleme asemănătoare și președintele Obama  a fost prins fumând marijuana. 

Pe la noi problemele astea de cu băutura, cu condusul la volan și accidente au avut persoane publice, nu mai mult decât ipocritul de Orban care a alimentat acest scandal. Președintele Băsescu s-a urcat băut la volan, și mai zilele trecute și Geoană, adjunctul NATO a fost depistat urcându-se băut la volan. 

Cum pot fi atât de nerușinați cei de la noi care încearcă să facă dintr-un eveniment petrecut acum 21 de ani o mare problemă. Cîțu era atunci o persoană absolut particulară, nu ca la noi când un bețivan nerușinat precum Orban face din asta o problemă de actualitate. 

Ba jurnaliștii au descoperit o chestie obscură, cum că ar fi acționat în justiție pentru niște creanțe, datorii, dar care nu a avut nicio consecință în 2006. În acel moment Cîțu era la Banca Noii Zeelande și putea fi ușor de găsit, nu era prin Somalia, sau prin Liberia, sau Afganistan, că tot este de actualitate.

Ceea ce încearcă unii să facă din incidentul cu beția lui Cîțu o problemă penală. Păi la noi sunt unii cu cauze infinit mai grave, care încearcă să facă din țânțar armăsar, unul fiind Sârbu fostul mahăr dela ProTv și ulterior pușcăriaș și acum jupânul lui Mediafax și Aleph News. Sârbu are sindromul că dacă el a fost la pușcărie, toți sunt la fel ca el. La Aleph News sunt strânși tot felul de jurnaliști mercenari cum este retardatul de Cristoiu. 

Cei de la USR strâmbă din nas și vorbesc de moralitate. Cine?

Păi Cioloș vorbește de moralitate, el care a fost militar la securiști și în această calitate a păzit casa Doinei Cornea pe vremea lui Ceaușescu. Această obligație militară era de o moralitate impecabilă! Sau faptiul că în calitate de prim ministru a reușit să proiecteze pe PSD la 45% la alegerile parlamentare din 2016. Cine? Barna care are probleme foarte complicate și rău mirositoare cu manipularea unor fonduri europene. Cine? Stelian Ion care și-a falsificat situația socială ca să primească casă de la penalul de primar Mazăre. 

Cine? Idioții care sunt azi lideri PSD, un Ciolacu care are tupeul maxim să vorbească de ORNISS când a fost multă vreme în compania lui Omar Haysam cel cu mari probleme de siguranță națională. Pentru că umblatul cu persoane de genul lui Haysam te bagi în categoria celor care creează probleme pentru siguranța națională, nu o beție din tinerețe.

Cine? Nesimțiții de la sindicatul polițiștilor cu mentalități de milițieni corupți, card dau canete la analfabeți și amendează pe cei care fac mici erori în trafic și nu sunt în stare să depisteze criminalii la volan. Nici legislația nu-i ajută. Ar trebui să le fie confiscate mașinile și să nu mai apară la volan.

Așa că această haită de hiene jurnalistice, de bețivani și infractori strecurați în Parlament care au făcut atât de permisive legile privind circulația automobilelor să tacă și să nu mai ridice piatra cum spune Domnul nostru Isus!

În aceste zile se petrece o mare dramă în Afganistan. Afganistanul se află la a treia confruntare majoră militară. Primii care au dat chix au fost britanicii în secolul XIX, apoi sovieticii în 1979-1989 și acum americanii. Ei au avut o intervenție nereușită în Vietnam și au repetat-o din păcate cu Afganistanul. 

Văd că se dă vina pe președintele Biden pentru retragerea precipitată. Păi ce facem cu George W Bush care a creat intervenția, continuată de Obama și apoi de Trump care a început negocierile cu talibanii. 

După ce comuniștii vietnamezi au luat puterea acum îi așteaptă cu limba scoasă pe americani să vină să investească în Vietnam, în loc de China. Cu islamiștii e mai complicat, iar cu talibanii ăștia nu știu ce se poate face, doar să se distrugă comerțul lor ilegal cu heroină.

5 comentarii:

  1. Care din cururile pe care le tot pupi in ultimile doi ani miroase mai pe gustul tau al lui Orban sau al lui Citu ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Joe, dubla masura este daunatoare! Oricare alt individ de la alt partid, mai cu seama de la PSD, ar fi scos rezistentii in strada!
    Cand au facut referendum, cand au scandat, urlat si violat ordinea publica impotriva celor care erau in procese penale fiind in functii publice, atunci toti erau in extas si blestemau PSD si pe Draknia!
    Povestea asta este la fel de dezonoranta ca si dosarul penal! Aici vorbim de cinste si despre onestitate! Citu nu stie ce inseamna asta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Joem chiar nu stii rolul lui Biden in aceasta retragere rusinoasa si paguboasa? Vezi ca pana si presa americana favorabila Stangii este acum impotriva lui! O asemenea gafa nu prea s-a mai vazut in politica mare: sa declari pe 8 iulie ca talibanii nu vor ocupa tara si ca nu va fi cazul sa se salveze cineva cu elicopterul de pe acoperisul ambasadei SUA si apoi ... sa se intample EXACT astea intr-o luna si ceva! Ai grija sa nu ramai ultimul aparator al lui Biden!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Să clarificăm! Retrospectiv, măsura anihilării lui Saddam Hussein în 1991 de cătr Bush Sr. S-a dovedit mai fericită decât războaiele din Orientul Mijlociu declanșate de fiul lui Bush Jr. La momentul respectiv aprobam aceste intervenții militare în folosul democrației. Dar experiența a arătat că aceste intervenții sunt un eșec. Și trebuiau să țină cont și de experiența amară din 1979 din Iran. Carter nu l-a susținut pe șah din motive de moralitate și corupție și Iranul a devenit centrul terorismului de stat islamic. De ce nu se întreprind măsuri dure împotriva Arabiei Saudite care este vinovată pentru nine eleven 2001? Pentru că toată stabilitatea precară a Orientului Mijlociu s-ar duce dracului! Intervențiiile în Irak și Afganistan au fost erori politice, de care sunt vinovați toți președinții începând cu Bush Jr. Războiul din Afganistan a fost de departe cea mai mare eroare. Acolo și-au rupt colții britanicii, sovieto rusnacii și acum americanii. Afganistanul trebuia abandonat. Imaginiile dramatice erau și cu retragere mai înceată sau mai rapidă. Americanii s-au săturat de cel mai lung război. Au pierdut miliarde de dolari și 5000 de militari și noi am pierdut câtva zeci. Rușilor le-au murit 50000! Dacă se poate face ceva este să se construiască o rezistență anti talibană, să se stopeze traficul de heroină și să fie puși la punct pakistanezii care au finanțat pe talibani și i-au educat în madrasele saudite.
      Biden este acum vinovat că s-a retras, să-l acuzăm! Și mai lasă-mă cu presa, mi-e scârbă de cea de la noi!

      Ștergere
  4. opinie din Deutschland18 august 2021 la 09:56

    Pentru ca mine nu mi-a placut orban niciodata, am avut speranta in acest domn Citu. Insa vreo doua, trei remarci de ale lui din ultima vreme m-au cam pus pe ginduri, ce fel de personaj este.. Recunosc a in politica Dimboviteana si daca esti om onest si bine intentionat, dupa ceva vreme te timpesti si tu si esti a fel ca si mediul in care te invirti.

    In ce priveste Povestea din USA , este cu dus si intors. Stiu si eu ca americanii trateaza astfel de incidente la modul serios si masurile legale sint pentru toti, nu numai pentu unii!! Eu știu pe cineva din Germania, ditamai profesorul , care, in perioada in care eu am fost la Berkeley a fost si el acolo pentru citeva sapatamâni si, in incinta laboratorului LBL nu a oprit la o intersectie asa cum cere legea. Era numai el pe strada cu masina ziua la amiaza. Patrula de politie care patruleaza in institut zi si noapte, l-a ochit, la oprti l-a amendat si a trebuit sa faca trei ziele de cursuri cu reguli de circulatie in Berkely!!! Si asta este California, nu Middle West…. Ma mir ca Citu nu a primit si munca sociala de la primarie. Se obisnuieste in multe state US pentru cei prinsi beti la volan…

    Prietena mea din San Fancisco, asa a patit: bause la sevici un pahar de champagnie, ca avusesera la firma ceva de sarbatorit si seara a intrat intr-un filtru de politie si au prins-o ca bause. A trebuit sa faca 30 de zile de munca social . Asta a inseamna 30 de weekenduri intr-un an. Si asta doare rau de tot, mai mult decit amenda. Si acolo nu te poti eschiva de la o asa pedeapsa . …

    Oricum , lasind la o parte cum se pedepsesc aceste lucruri la americani, felul in care tratezi o greseala, chiar nevinonata si din tinerete spune mult despre caracterul tau… Cind aspiri la sfere inalte in societate trebuie sa fii constient de rolul de model pe care ti-l atribuie altii, vrei nu vrei. Nu numai fapta conteaza ci si felul in care iti asumi raspunderea in tot restul vietii…Nu merge cu lasa, ca a fost acum 20 de ani sau ca nu a fost in tara, sau ca am fost tinar…

    Acuma ca latratorii de serviciu striga cel mai tare, face parte din modelul original romanesc….. De aceea, ce mai bine e sa nu le dai ocazia….

    RăspundețiȘtergere