marți, 5 aprilie 2022

Ungurii o națiune medievală?















Probabil că evenimentul cel mai important pentru români au fost alegerile din Ungaria din 3 aprilie 2022. De ce? Pentru că, vrem nu vrem, e drumul spre Occident, spre Viena al românilor, care trece prin Ungaria. O relație normală cu Ungaria este de dorit. Nu putem să trecem doar cu avionul peste Ungaria, se poate, dar nu întotdeauna. De când a revenit la putere Orban Viktor (aceasta este adresarea maghiară corectă cu numele înaintea prenumelui, îl mai folosim și noi la catalog, dar este eronat!) relațiile maghiaro - române sunt la un nivel scăzut. Lui Orban Viktor îi place să vină și să umble prin România ca vodă prin lobodă, având în vedere minoritatea maghiară de la noi, unde a lansat și conceptul de iliberalism. După prăbușirea Imperiului Austro-Ungar în1918 ungurii fac figura de cei mai nedreptățiți. Austria a fost imperiu, austriecii de azi nu au nimic imperial, cu toate că dacă te uiți la ei, în Viena în special, întâlnești și nume maghiare, și mai ales slave, cehe și iugoslave. Din nefericire pentru ei ungurii au rămas singurii europeni care mai au nostalgii imperiale. Polonia a stăpânit secole Ucraina, limba ucraineană a fost influențată de poloneză, au existat conflicte dure între polonezi ca stăpâni și ucraineni ca supuși. Polonia a uitat complet aceste conflicte și este azi cel mai puternic susținător al Ucrainei, inclusiv în prezentul conflict cu Rusia. Austriecii sunt extrem de mulțumiți în republica lor mică și prosperă. Germania a uitat că a avut un împărat și un Reich până la 1918, din nefericire și o dictatură sinistră cu Hitler. Marea Britanie și Franța au fost cele mai mari puteri coloniale, regina Victoria a Marii Britanii era împărăteasa Indiei. Și ele au abandonat aceste vise medievale și coloniale, la fel și spaniolii cu Americile. Singurii care au rămas iredentiști și revizioniști sunt, din păcate, maghiarii. Și Orban Viktor le-a cultivat ani de-a rândul ceste nostalgii. Și aceste nostalgii le-a finanțat cu bani germani, alți nostalgici după ultimii lor aliați din perioada hitleristă și pe banii de la Bruxelles și UE pe care îi blamează mereu că le încalcă suveranitatea. Trai pe vătrai pe
banii babachii
cum spunea I. L Caragiale! Sper ca după această nouă dovadă că maghiarilor nu le pasă de UE de la care storc bani buni să sufere și ei niște privațiuni. Merită! Pe de altă parte experiența mi-a arătat că dintre central și este europeni maghiarii sunt cei mai de cuvânt, muncesc serios și nu-și bat joc de ceea ce fac. Păcat!



Zelenski a vorbit în fața Parlamentului României, exprimându-și recunoștința pentru ceea ce au făcut românii pentru refugiații din Ucraina, promițând solemn protecția minorității românești și dorința ca România să se implice în reconstrucția Ucrainei după război. Singurii care au arătat că sunt lipsiți complet de patriotism au fost Șoșocii și Simionii  pseudo naționaliști. AUR nu este decât o jalnică oficină putinistă în România.

Pe de altă parte ceea ce s-a întâmplat la Bucea în Ucraina arată că rușii, armata rusă este o adunătură de criminali. Acolo s-a petrecut un genocid. Rusia trebuie pedepsită drastic de comunitatea internațională.

Baronii liberali au decis că Cîțu nu mai este valabil. Nu mai este prim ministru și mai ales nu face cadouri și cumetrii. Păi cum să nu se poată dedulci ei la Programul Anghel Saligny să-și ia tantiemele? Așa că l-au dat jos și-l schimbă cu prim ministrul Ciucă. Am respect pentru cariera militară a generalului Ciucă. Dacă lui Cîțu i se reproșa că nu are dicție, bietul general nu este un vorbăreț politic, are gâlme de exprimare și agramatisme, dar este treaba baronilor liberali să facă ce vor cu PNL. Am avut președinți care vorbeau bine, cel mai mare orator prin Crin Antonescu. Mizerabilul de Pieleanu care face sondaje inventate pe placul PSD și-l declarase pe Ciucă cel mai popular politician făcea mișto de exprimările primului ministru. Și proștii din PNL s-au luat după sondajele lui . Aferim!


Un comentariu:

  1. Joe, urmareste pe youtube care este gratis si sper sa fie accesat in Romania o descriere frumoasa a migratiei si arata in functie de timp cum Europa si Asia a fost invadata de VANDALI, HUNI, AVARI si cum s-au propasit including Romania, Polonia, Ukraina, Russia, Lituania, etc... Ii primesti in casa si uita cine a venit primul, uita de unde vine si iti da povesti. Putin a mizat pe ajutor de la Ungaria, Romania, Bulgaria, Germania dar multe nu au avut un cuvint in fata NATO. Lumea asta e complicata rau!

    RăspundețiȘtergere