miercuri, 13 septembrie 2023

Necazuri cu fotbalul





Echipa națională a României este implicată în campania de calificare la Europenele din 2024. După părerea tuturor grupa în care se află România este considerată extrem de accesibilă. Cu excepția Elveției celelalte echipe, inclusiv România sunt mediocre.  După un meci foarte slab în Elveția s-a produs o minune, am făcut egal 2-2. Așa că eram plin de speranțe ca să învingem acasă Israel și Kossovo. Sâmbătă ne-am convins de mediocritatea noastră abia am reușit un egal cu Israel.  Urma meciul de aseară cu Kossovo în care era imperios necesar să învingem naționala a acestui stat. 

Dar în calea jucătorilor de pe teren s-a ivit o piedică importantă, suporterii! Un grup de derbedei care se intitulează Uniți sub tricolor parazitează grav meciurile de fotbal cu lozinci provocatoare politice. Aseară în minutul 18 au dat cu artificii și fumigene și au afișat bannerul provocator: Kossovo e Serbia! Arbitrul a întrerupt meciul și kossovarii revoltați s-au dus la cabine. Au urmat parlamentări și jucătorii din Kossovo au revenit și s-a continuat meciul. Suporterii normali au fost revoltațiși au huiduit pe provocatori și grupul de ultrași dubioși au fost evacuați. Cu mari emoții am reușit să cîștigăm în final cu 2-0. Un jucător kossovar a fost eliminat. Am primit un penalti ratat de Stanciu, care ulterior a marcat din acțiune și în prelungiri Mihăilă a marcat de 2-0! Happy End?

În următoarele meciuri pe teren propriu va fi suspendată participarea spectatorilor pe stadion. Ce rațiune mai are un meci fără spectatori? Asta și numai asta din cauza unor așa ziși naționaliști. Acești derbedei nu au nimic de a face cu patriotismul, cu valorile naționale. Sunt un subprodus al acestui partid condus de derbedeul de stadion George Simion. Scopul lor nu este atașamentul față de România, ci față de valori străine toxice. Ce interesează pe naționaliștii români problemele Serbiei. Lideri sârbi la fel de toxici au distrus la începutul anilor 90 Iugoslavia. Acum acești naționaliști, în loc să se preocupe de România mor de dragul Serbiei. Există un mit al relațiilor bune cu Serbia. Se uită ce probleme am avut cu sârbii Banatul după Primul Război Mondial. Înțelepciunea liderilor români ai timpului au cedat o parte din Banat, astfel ca Belgradul să nu fie pe frontieră.

Ne așteaptă un meci greu la Budapesta cu Belarus. Unde știm care sunt relațiile cu ungurii. Chiar dacă cum vedem noi am putut coabita în Transilvania cu minoritatea maghiară. Ce or să facă naționaliștii, alte porcărele? Poate iau o bătaie bine meritată de la jandarmii unguri. Cum ar fi trebuit să ia și de la jandarmii români pe stadion. Jandarmeria română se scuză că responsabilitatea desfășurării meciului revine FRF. Dar ei ce au păzit? Era clară politizarea acestui eveniment și autoritățile trebuiau să ia măsuri drastice. Este încă o situație care arată cât de depășite de evenimente sunt autoritățile române! 


3 comentarii:

  1. Excelent comentariu Joe. Total de acord cu tine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am un coleg de birou si prieten foarte bun care este roman din Serbia (ex-Yugoslavia)!
    El tine fie cu romanii, fie cu sarbii ... mai ales ca sarbii domina in Europa la majoritatea sporturilor de echipa ...
    El este roman get beget din Uzdin, o localitate din Banatul sarbesc .. poate chiar Vojvodina? Acolo e o comuna multinationala ... 2 sate cu populatie slovaca, 1 sat roman si 2 sarbesti.
    Evident ca are in suflet nationalismul sarbesc ... desi era deja student in Romania, a fost chemat la oaste in Serbia in timpul razboiului cu Bosnia ... a avut ultimatum, ca daca nu se inroleaza nu isi va ma i vedea niciodata parintii. A ramas cu sechele de atunci.
    De ce scriu astas Pentru ca la el este un nationalism duplicitar.
    Dar in cea ce priveste asa zisul nationalism din Romania ... toate partidele politice care il promoveaza sunt doar de fatada. In sine, ele nu dau doi bani pe un nationalism curat, adevarat. Si-au luat nationalismul ca pe o insigna si defileaza cu ea. Romania Mare, Vatra Romaneasca, UNPR si acum AUR sunt doar niste jalnice exemple de demagogie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Indiscutabil de acord cu parerile legate de huliganismul politic care foloseste evenimente sportive de anvergura pentru a se manifesta in plenitudinea lasitatii, violentei, non-civilizatiei si a lipsei de ratiune! Personal ii admir fara rezerve pe britanici care au lichidat "hooligan"-ii fara mila si ezitari si au readus spectacolul sportiv inapoi in limitele bunului simt! Au fost identificati aproape 500 de potential delicventi si ma intreb, retoric, cum vor fi tratati?!

    RăspundețiȘtergere